Oyuncu kadrosuyla nefes kesiyor!

Oscar yarışının en güçlü adaylarından, 3 Altın Küre Ödüllü “Düzenbaz”, Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Christian Bale, Amy Adams ve Jeremy Renner’lı kadrosuyla göz kamaştırıyor. Coen kardeşlerin en iyi filmlerinden olan “Sen Şarkılarını Söyle” ve her yaşa seslenen animasyon “Karlar Ülkesi” haftanın diğer kaçmaz seçenekleri...

Haberin Devamı

Düzenbaz
American Hustle
Yönetmen: David O. Russell
2013/ABD/138’

“Dövüşçü” ve “Umut Işığım” filmleriyle seyirciden ve eleştirmenlerden yüksek not almayı başarmış, her iki filmle de oyuncularına Oscar heykelciği kazandırmış David O. Russell’ın epeydir merakla beklenen “Düzenbaz”ı bu hafta gösterimde. Son iki filminde çalıştığı oyuncuları bir araya getiren Russell, 70’ler Amerika’sında geçen bir suç hikâyesi anlatıyor. Dolandırıcı Melvin Weinberg, FBI ajanı Jimmy Boyle tarafından yakalanınca onlar için muhbirlik yapmayı kabul ediyorr. Melvin ve FBI departmanını yöneten beyinler başka dolandırıcıları yakalamak için birlikte Arap Şeyhi’nin yönettiği Atlantic City’de düzenlenecek yüksek profili kumarbazların katılacağı zekice bir oyun kuruyorlar. Bu oyunu kurarken de yalanlar artıyor ve işe daha fazla suçlu dahil olamaya başladıkça Melvin kime güveneceğini bilemez hale geliyor ve en kötüsü FBI, Melvin tarafından oyuna getirildiğini düşünmeye başlıyor. Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Christian Bale, Amy Adams ve Jeremy Renner’lı kadro kesinlikle göz kamaştırıcı ve nefes kesici! Geçen hafta Altın Küre Ödülleri’nde komedi dalında en iyi film seçilen Düzenbaz, yılın en iyilerinden biri, kaçırmayın.

Haberin Devamı

Coen’lerin en iyilerinden

Sen Şarkılarını Söyle
Inside Lwelyn Davis
Yönetmen: Ethan Coen, Joel Coen
2013/ABD-Fransa/105’

Coen Kardeşler’in yılın en iyileri listelerinden düşmeyen son filmleri “Sen Şarkılarını Söyle”, 1960’lı yılların New York’unda geçiyor ve ünlü folk sanatçısı Dave Van Ronk’un hayatından ilhamla yola çıkarak, dönemin müzik piyasasında yaşananları ünlü sanatçılar Bob Dylan, Joan Baez ve Joni Mitchell eşliğinde anlatıyor. Coen’ler filmografisinin en parlak işlerinden biri olduğunda herkes hemfikir. Kaçırmayın!

Bu animasyon her yaşa göre

Karlar Ülkesi
Frozen
Yönetmenler: Chris Buck, Jennifer Lee
2013/ABD/102’

Bir kehanet, bir krallığı sonsuza dek kışa mahkum edince korkusuz ve iyimser Anna, cesur dağ adamı Kristoff ve onun sağ kolu olan ren geyiği Sven ile işbirliği yapıp kız kardeşi Kar Kraliçesi Elsa’yı bulmak ve buz büyüsünü bozmak için uzun bir yolculuğa çıkar. Her adımda gizemli yaratıklara, Olaf adında komik bir kardan adama, Everest gibi kocaman dağlara ve sihre rastlayan Anna ve Kristoff, krallığı yok olmaktan kurtarmak için büyük savaş verirler. Altın Küre’lerde en iyi animasyon seçilerek Oscar yarışında elini güçlendiren “Karlar Ülkesi”, çocuklar kadar yetişkinlerin de zevkle izleyeceği bir animasyon.

Haberin Devamı

Kadınlar banka soymak isterse

Kadın İşi: Banka Soygunu
Yönetmen: A. Taner Elhan
2013/Türkiye

Meltem Cumbul, Filiz Ahmet, Özge Ulusoy ve Esra Dermancıoğlu’yu buluşturan “Kadın İşi”, birbirine sıkı sıkıya bağlı dört kadının maddi sorunlarına çözüm bulmak için banka soymaya kalkışmalarının komedisini yapmaya çalışıyor. Bunu ne kadar başardığı fragmanından pek anlaşılmıyor, öğrenmek isteyenleri salonlara alalım.

Yazarın Tüm Yazıları