Oyuncaklar testten geçti

Güncelleme Tarihi:

Oyuncaklar testten geçti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2015 16:08

İnşaatı devam eden Ankapark’taki oyuncaklar güvenlik testinden geçti. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Üçpınar, oyuncakların herhangi bir tehlike karşısında kendisini otomatik kilitleme özelliğine sahip olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen Ankapark projesindeki oyuncaklar güvenlik testinden geçti. Oyuncakların güvenliğinden işletmeci firmaların sorumlu olacağını ifade eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Üçpınar, “Oyuncakların tamamı güvenlik testlerinden geçti. Oyuncaklar herhangi bir tehlike karşısında kendisini otomatik kilitleme özelliğine sahip. Bu nedenle parktaki güvenlik en üst seviyede olacak” diye konuştu.

YÜZDE 70’İ TAMAMLANDI

İnşaatın yüzde 70 oranında tamamlandığını aktaran Üçpınar, parkı gelecek yıl ağustos ayında açmayı planladıklarını kaydetti. Parkın yılın tamamında açık olacağına işaret eden Üçpınar, “84 bin metrekare kapalı alanda dinozor çağı ile ilgili aktivite alanı, müze ve çocuk oyun alanı oluşturuyoruz” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

250 BİN AĞAÇ OLACAK

Alana 100 bin ağaç dikildiğini, park tamamlandığında ise toplam ağaç sayısının 250 bine ulaşacağını söyleyen Üçpınar, tema parkta teleferik ile metro bağlantısı ve hızlı tren hattı olacağını ifade ederek, bölgede 6 bin 700 araçlık otopark alanı oluşturulduğu bilgisini de verdi.

60 LİRAYA BİN 217 AKTİVİTE

Dünyadaki benzer tema parklarda giriş ücretinin 70 dolar civarında olduğunu söyleyen Üçpınar, Ankapark’ta ise giriş ücretinin, bu rakamın çok altında planlandığını kaydetti. Üçpınar, “Gençlik Parkı’nda 10 oyuncağa binin, ödeyeceğiniz para en az 60 lira. Ankapark’ta giriş ücretinin 60 lira olduğunu varsayalım, bu ücreti verdiğinizde bin 217 aktivitenin tamamından yararlanabileceksiniz” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!