Oyuncak silahla değil, eğitici oyuncaklarla oyna

Güncelleme Tarihi:

Oyuncak silahla değil, eğitici oyuncaklarla oyna
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2016 11:23

Oyuncak silahla değil, eğitici oyuncaklarla oyna

Haberin Devamı

Onları bırak, bunlara bak

GEDİZ Üniversitesi, meslek lisesi öğrencilerine yönelik Eğitici Oyuncak Tasarım Yarışması'nı 2'nci kez düzenledi. Çocukların eğlenerek öğrenmelerini sağlayacak en iyi oyuncaklar seçildi. Anne ve babalar ile küçüklere de çağrı yapıldı, şiddet içerikli oyuncaklar yerine eğitici olanların tercih edilmesi istendi.

Gediz Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı, çocukların eğlenerek öğrenmelerini sağlayacak yeni oyuncaklar geliştirilmesi için bir kez daha kolları sıvadı. İzmir'deki teknik ve meslek lisesi öğrencilerine yönelik Eğitici Oyuncak Tasarım Yarışması'nın 2'ncisi gerçekleştirdi. Hem görünümleriyle hem özellikleriyle birbirinden ilginç çok sayıda oyuncak yarışmaya gönderildi.

30 ÖĞRENCİ YARIŞTI

Kentteki 7 liseden 30 gencin çalışmaları arasında yapılan değerlendirmeden sonra en iyileri seçildi. Değerlendirme sonrasında, Ali Osman Konakçı Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nden Ayşe Acar 'eğlenerek öğreniyorum' adını verdiği oyuncağıyla birinci oldu. Gaziemir İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden Melis Çetinkaya 'sihirli taş' oyuncağı ile 2'nciliğe, Kemalpaşa Lütfü Ürkmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden Gaye Baki de 'şekil kaydırağı' oyuncağıyla 3'üncülüğe layık görüldü. Dereceye giren gençlere, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Güneş, çeşitli ödüller verdi.

HEM EĞLEN HEM ÖĞREN

Yarışmada ayrıca, liselilerin tasarımları ve Gediz Üniversitesi Çocuk Gelişimi Programı öğrencilerinin hazırladığı eğitici oyuncakların sergisi açıldı. Anne ve babalar ile çocuklara da, 'Oyuncak silahları bırak, bunlara bak. Hem eğlen hem de öğren' çağrısında bulunuldu. Şiddet içerikli silah gibi oyuncakların yerine eğitici olanların tercih edilmesi istendi.

İZMİR DHA

FOTO



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!