OYUN İÇİNDE GERÇEK KAZA

Cuma gecesi, “Profesyonellik böyle olur” dedirten bir olaya tanık oldum. Ankara Devlet Tiyatrosu yapıtlarından ‘Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye’ isimli tiyatro oyunu, bu sezon izleyici ile buluşan eserlerden.

Haberin Devamı

Oyunun cuma gecesi gerçekleşen temsilinde ise talihsiz bir kaza yaşandı. Eseri sahneye koyan usta tiyatrocu Erdinç Doğan, oyun başladıktan kısa bir süre sonra içinde bulunduğu sepeti yukarı taşıyan halatın kopmasıyla yere düştü. Birkaç metre yükseklikten düşen Doğan’ın yüzü bir anda kanlar içinde kaldı.

SAHNEDEN, HASTANEYE

Salondaki izleyiciler, kazanın oyunun bir parçası olduğunu düşündüler. Ne yalan söyleyeyim ben de öyle düşündüm. Yüzü kanlar içinde kalan Doğan, bir süre daha oynamaya devam etti. Sonra özür diledi ve “Kusura bakmayın bileğim yaralandı” diyerek sahneden ayrıldı. Bunun da, oyunun bir parçası olduğu düşünüldü ki, izleyiciler sessiz bir bekleyiş içine girdi. Kısa bir süre sonra sahne amiri gelerek Doğan’ın kaza geçirdiğini ve başından yaralandığını söyledi. Doğan’a ilk müdahale hemen orada yapıldı. Daha sonra ambulansa bindirilerek hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

ALKIŞLARLA AYRILDI

Bileği sakatlanmasına, başı kanamasına rağmen yine de oyuna devam etmeye çalışan Erdinç Doğan, tüm salon gibi beni de oldukça etkiledi. O halde oyuna devam edebilse eminim kimse olayın kaza olduğunu anlayamazdı. Böylesi bir profesyonellik gösterdiği için Doğan’ı ne kadar tebrik etsek az. Ambulansa bindirilirken izleyicilerin alkışlaması, Doğan’ın da “Merak etmeyin, yakında tekrar görüşeceğiz” demesi ise hiçbir zaman aklımdan çıkmayacak. Neyse ki, Doğan’ın ciddi bir şeyi yok. Yakında tekrar sahneye çıkacak. Çok geçmiş olsun sevgili Erdinç Doğan.

* * *


ÇALIŞMADAN GELDİ

Stil ikonu Ece Sükan, geçtiğimiz günlerde Ankara’ya gelerek, moda ve trendler üzerine bir söyleşi gerçekleştirmişti. Sükan, sanırım söyleşiye biraz hazırlıksız geldi ki, etkinlik öncesi yanında getirdiği dergileri karıştırarak notlar aldı. Etkinliğin başlama saati ise biraz sarktı. Söyleşiye katılan kadınların bir kısmı söyleşi başladıktan kısa bir süre sonra mekandan ayrıldı. Bunun sebebi olarak iki şey aklıma geliyor. Birincisi Ece Sükan’ın performansından sıkılmış olmaları, ikincisi ise geç başlayan programdan dolayı diğer programlarının aksama ihtimali.

* * *

Haberin Devamı

KALDIRILIYOR MU?

Almanların ünlü festivali Oktoberfest, 2008 yılından itibaren Almanya Büyükelçiliği tarafından Ankara’da da düzenleniyor. Renkli etkinliğe Ankara’da yaşayan yada görevli yabancıların yanısıra Başkentliler de büyük ilgi gösteriyor. Öyle ki, iki günle sınırlı festival için bilet bulmak büyük bir başarı haline geliyor. Festival, bu yıl da önceki yıllarda olduğu gibi elçilik bahçesine kurulan çadırda kutlandı. İki gün boyunca yüzlerce katılımcı müzikler ve bira eşliğinde doyasıya eğlendi. Başkent’in merakla beklenen etkinliklerinden biri haline gelen festivalin ziyaretçileri için kötü bir haber var. Alman büyükelçiliğinin önümüzdeki yıldan itibaren Oktoberfest’i düzenlememe kararı aldığı konuşuluyor. Bu kararın gerekçesinin ise festivalin maliyeti olduğu yönünde söylentiler var. Şimdilik bir dedikodudan ibaret olan bu söylenti gerçek olur mu bilemem ama birçok kişi, elçiliğin tepki çekmemek için böyle bir karar alabileceğini tartışmaya çoktan başladı.

Haberin Devamı

Vintage’ konseptli Ankara’nın ilk meyhanesi

Nenehatun Caddesi’nde hizmet vermeye başlayan Miso Meyhane, düzenlenen gece ile açıldı. Meyhane Modeli Projesi kapsamında hayata geçen ve Ankara’nın ilk ‘vintage’ konseptli meyhanesi olan Miso, 500 yıllık rakı kültürünü ve meyhane geleneğini yaşatmayı amaçlıyor.
Tempo Dergisi’nin de destek verdiği projeyle hayata geçirilen Miso Meyhane’nin açılış gecesine, Ankara iş, cemiyet ve basın dünyasının önde gelen isimleri katıldı. Gecenin ev sahipliğini ise Dogan Burda Ankara Bölge Temsilcisi Erdal İpekeşen ile Tempo Dergisi Yayın Müdürü Ayşegül Savur yaptı. Ünlü Şef Aydın Demir’in danışmanlığında hazırlanan menüsü ile birbirinden lezzetli yemek ve mezeler sunacak olan Miso Meyhane, geleneksel değerleri öne çıkaran özel dekorasyonu ile Ankara Nenehatun Caddesi’nde Ankaralı lezzet severleri bekliyor.

Yazarın Tüm Yazıları