Öykü Yarışması'na yoğun ilgi

Güncelleme Tarihi:

Öykü Yarışmasına yoğun ilgi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2015 16:44

- Zeytinburnu Belediyesi’nin bu yıl ilkini düzenlediği yarışmaya 800'ün üzerinde eser katıldı

Haberin Devamı

İSTANBUL (AA) - Genç yazarlara ön ayak olmayı, kalemlerine cesaret katmayı ve edebiyat dünyasına yeni isimlerle eserler kazandırmayı hedefleyen Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri'nin, bu yıl ilkini gerçekleştirdiği Öykü Yarışması sonuçlandı.

Zeytinburnu Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Prof. Dr. Fatih Andı, Bestami Yazgan, Cemal Şakar, Necip Tosun, Güray Süngü, Akif Hasan Kaya ve Aykut Ertuğrul'dan oluşan özel jüri, 800'ün üzerinde öyküyü titizlikle değerlendirerek ödüle değer görülen eserleri belirledi.

Rekor düzeyde katılımın gerçekleştiği yarışmada jüri tarafından değerlendirilen ve dereceye giren öyküler, 14 Şubat'ta Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki törende açıklanacak ve eser sahiplerine ödülleri verilecek.

Üç grupta değerlendirilen eserlerin birincilerine 5 bin, ikincilerine 3 bin, üçüncülerine bin 500 lira ödül verilirken ayrıca bunların dışında ilk beş eser sahibi de mansiyon ödülü olarak 500 bin lirayla ödüllendirilecek.

Haberin Devamı

Zeytinburnu Belediyesi, dereceye giren eser sahiplerine ödül vermenin yanı sıra, öykülerini de kitap haline getirdi. Öykü Yarışması'nın ilk kitabı törene katılanlara hediye edecek.

Belediye Başkanı Murat Aydın, Bilgi Evleri sayesinde ilçe halkına kitap okuma sevgisini ve bilincini yerleştirmeye çalıştıklarını belirterek, bu yıl bir adım daha ötesi olan öykü yazma yarışmasını düzenleyerek edebiyat dünyasına yeni isimler kazandırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Aydın, Öykü Yarışması'na yoğun ilgi ve katılımdan dolayı herkese teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!