Oya Berberoğlu: Bakan Ağa’nın eli tutulmaz

Oya BERBEROĞLU
Haberin Devamı

Espriler hep yeme üzerine!

Siyasetçilerin eşe, dosta, partililere verdikleri yemekler, gönderdikleri çiçekler... Eşlerine çocuklarına cep telefonları, makam arabaları... Herşey devlet kesesinden! Haklı olarak büyük tepki çekiyorlar...

Bazı bakanların kebap paralarını, çiçek paralarını devlete ödetmesi ilk aklıma gelen olay...

Şimdi bakıyoruz ANAP cephesinde bu açıdan azami titizlik var. Bir anlamda bireysel olarak hesaplaşıyorlar. Seçimde aldıkları büyük yenilgiden sonra hata yapmamaya özen gösteriyorlar. Olumlu imaj çizmeye çalışıyorlar...

Geçenlerde ANAP Bitlis Milletvekili, Devlet Bakanı Edip Safder Gaydalı, ANAP'lı milletvekillerine yemek verdi. Bakanlığına bağlı MTA sosyal tesislerinde. ANAP Lideri Mesut Yılmaz da katıldı. Yemeğe 42 milletvekili gelmiş.

Ankara Büromuzdan sevgili arkadaşım ANAP uzmanı Şükrü Küçükşahin'e, ‘‘Yine yemeğe mi başladılar! Para nerden çıkmış acaba?’’ diye espriyle karışık sorunca anlattı.

Şükrü de Bakan Gaydalı'ya, ‘‘Epeyce masrafınız olacak olacak’’ diye takılmış. Eski Bakanlardan ANAP'lı Ersin Taranoğlu da ‘‘Parasını kendisi ödeyecek canım’’ demiş.

Velhasıl Bakan Gaydalı, ‘‘Tabii ki parasını ben ödüyorum. Biz böyle gördük. Ben ağa çocuğuyum’’ karşılığını vermiş. ‘‘Bu yemekler bizi göçertecek’’ demekten de kendini alamamış.

Küs olduğu amcaoğlu eski Bakanlardan Kamran İnan'a barışma yemeği vermişti Gaydalı. O yemek Ankara Oteli'nde olduğu için biraz tuzluya mal oldu anlaşılan. ANAP'lı milletvekillerine verdiği yemek ise devletin sosyal tesislerinde olduğu için tutar olarak fazla değil.

Neyse benim konuya nasıl yaklaşacağım kestirilemediği için Bakan Safder Gaydalı'nın MTA'daki yemek parasını kendi cebinden ödediğine ilişkin faturayı gönderdiler. 190 milyon lira ödemiş Sayın Bakan.

Ağanın eli tutulmaz...

Yeter ki devlet kesesinden olmasın.

Turizm yatırımcıları sandığa gidiyor

YILLARDIR Barlas Küntay başkanlık yapıyor. Eski Turizm Bakanlarından olan Küntay, yorulduğu için bu dönem başkanlık seçimlerinde aday değil.

Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD), önümüzdeki çarşamba günü yeni başkanını seçecek.

İki kişi adaylığını açıklamış. Tavit Köletavitoğlu ile Yılmaz Türkeri. İkisi de TYD Başkenvekili. TYD'de de TÜSİAD'ın son başkanlık seçiminde olduğu gibi başkan profesyonel mi, yoksa patron mu olmalı tartışmaları yapılıyor.

Tavit Bey profesyonel bir turizmci. Yıllardır turizm sektöründe yöneticilik yaptı. Son zamanlarda turizm danışmanlığı yapıyor. Atlas Danışmanlık firmasının sahibi. Türkeri ise turizm yatırımcısı. Art Corinthia Antalya ve Art Marmaris Otelleri'nin sahibi. Marmaris'teki otelini de kendisi işletiyor. Tavit Bey'in listesinde tur operatörleri ağırlıktaymış. Yılmaz Türkeri'nin listesi ise yatırımcılardan oluşuyormuş.

Gülen'e işadamı hoşgörüsü!

İKİ hafta üst üste, TÜSİAD'ın etkinliklerine katılarak, çok sayıda sanayici-işadamıyla sohbet olanağı buldum...

TÜSİAD'ın SİAD zirvesi geçen hafta Ankara'da yapılmıştı. TÜSİAD Başkanı Erkut Yücaoğlu ve diğer yöneticiler siyasilerle de bir dizi görüşme yapmışlardı.

Geçen gün de İstanbul'da TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplandı. Kapalı oturumda Ankara izlenimleriyle zor durumdaki sektörler değerlendirildi.

Bu arada gündemin sıcak konusu Fethullah Gülen...

İşadamlarıyla yaptığım konuşmalarda, cemaat lideri Hocaefendi'ye şimdilik hoşgörüyle yaklaşıldığı izlenimini aldım.

Mesela Sakıp Sabancı diyor ki; ‘‘Fethullah gibi olayları gündeme getirerek yazık ediyorlar. Bir kamyon çarptı binlerce perişanlık oldu, sonuç yok. Bunu da yarın unutacağız....’’

Adnan Polat da hemşerisi Hocaefendi'nin okullarını gezenlerden. Polat, ‘‘Büyük, üstün bilgilere sahip bir din adamı. Her konu üstüne rahatlıkla konuşabiliyor. Okullarında Atatürk resmi, Türk bayrağı var. Birçok yabancının bu okullarda Türk kültürüyle yetiştirilmesi insanın hoşuna gidiyor. Öncelikli konularımız varken bunların gündeme getirilmesi bizi rahatsız ediyor. Kaset konusuna gelince kasetler moda artık Türkiye'de. Konuya yargı açıklık getirir’’ demekle yetiniyor...

Anlaşılıyor ki çoğu işadamı, Gülen'i, bir din adamı gibi algılıyor! ‘‘Laik cumhuriyete karşıysa biz de o zaman ona karşı çıkarız’’ gibi bir düşünceye sahipler! Kasetlerdeki kendi ağzından çıkan sözlere rağmen...



Yazarın Tüm Yazıları