Övgüler Kurtköy Pisti'ne

Güncelleme Tarihi:

Övgüler Kurtköy Pistine
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2005 15:36

Türkiye'de ilk kez Ağustos ayında İstanbul'da düzenlenecek Formula 1 yarışları, Paris'te düzenlenen basın toplantısıyla Fransız kamuoyuna tanıtıldı. Kurtköy'deki piste övgüler yağdıran Fransız pilot Patrick Tambay, "Ancak sürücüleri sürprizler bekliyor. Mimar Alman Herman Tilke, pilotlar için bir sürpriz hazırladı" dedi.

Haberin Devamı

Türkiye'nin Paris Kültür ve Tanıtma Müşavirliği'nde düzenlenen toplantıya, Formula uzmanları, pilotları ve sunucuları konuşmacı olarak katıldı.

Fransız RMC radyosunda Formula sunucusu olan Alexandre Delperier'in yönettiği ve çok sayıda gazetecinin katıldığı toplantıda, Fransız pilot Patrick Tambay, yarışmacıları, “Sizi İstanbul'da bir sürpriz bekliyor. Pistte gizli ve kolayca görülmeyen gizli virajlar var” diyerek uyardı.

İstanbul'daki pistin çok güzel ve iyi hazırlanmış bir pist olduğunu söyleyen Fransız pilot, "Ancak sürücüleri sürprizler bekliyor. Pistte resmi olarak 13 viraj görünüyor. Ancak pistin mimarı Alman Herman Tilbe, pilotlar için bir sürpriz hazırladı, gizli ve kolay görülemeyecek gizli virajlar yaptı. Türkiye alt yapı ve bütün kolaylıklarıyla bu işe hazır. Formula-1 serisine girmesi Türkiye'ye dinamizm kazandıracak. Pistin yakınında 100 bin araç kapasiteli bir parkın bulunması çok önemli. Yerinde bir karar. Şehir merkezine karayoluyla bir saat, helikopterle 15 dakika uzaklıkta bulunması ve ulaşımın çok kolay olması avantajlı. Bütün dünyanın izlediği bir spor olan Formula-1 yarışları Türkiye'nin önemini bir kez daha ortaya koyacak” dedi.
  
Monaco'da ve tüm dünyadaki Formula 1 yarışlarına zengin müşterileri götürerek, limuzin ve helikopter servisi yapan seyahat acentasının sahibi Laurent Barralis ise toplantıda yaptığı konuşmada, üst düzey gelir grubuna mensup Formula 1 seyircisini İstanbul'a getirmek için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Haberin Devamı

Barralis, “Niçin Türkiye?” sorusuna ise “Türkiye ve özellikle İstanbul, AB'ne yaklaşan, dinamik, aileden biri ve su yüzüne çıkan bir ülke” diye yanıtladı. Ünlü Paris-Dakar Rally'lerini yapan Fransız Rene Metge grubunun basın sözcüsü Pascal Rostagny de, dünyanın bu bölgesindeki en güzel ülkenin Türkiye olduğunu söyleyerek,  “Türkiye, aynı anda 6 ayrı rally yapabilen tek ülke” diye konuştu. Rostagny, bu yıl Temmuz ayında İstanbul-İsfahan yarışını düzenlediklerini de hatırlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!