Otoyol katliamına müebbet cezası

Güncelleme Tarihi:

Otoyol katliamına müebbet cezası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2009 00:00

Batıkent varyantında öldürülen anne ve üç çocuğunun katil zanlısı için Cumhuriyet Savcısı dört kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle dava açtı.

BATIKENT yakınlarında bir anne ile üç çocuğunun öldürülmesi olayının zanlısı İzzet Okkalı’nın “kasten adam öldürmek” suçundan dört defa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması talebiyle dava açıldı.

Bilgi gizleyen kişiye de hapis cezası

Okkalı’nın cinayetleri maktullerin 190 bin TL parasını almak için işlediği kaydedilen iddianamede, Okkalı’nın “nitelikli gasp suçundan” da 30 yıldan 45 yıla kadar hapsi istendi. Soruşturma aşamasında jandarmadan bilgi gizlediği savunulan bir kişinin de bir yıla kadar hapis cezasına mahkum edilmesi talep edildi.
Cumhuriyet Savcısı Ahmet Gökay Aktaş’ın hazırladığı iddianamede, 6 Mart 2009’da, Yenimahalle Yuva Mahallesi, Kuzey Çevre otobanı Batıkent varyantında Nuray Okkalı (38) ile çocukları Osman Yusuf Okkalı (7) ve Mukaddes Şeyma Okkalı’nın (15) kafalarından vurularak öldürülmüş halde bulundukları belirtildi.

Cesedi kardeşi teşhis etti

MAKTULLERİN kimliklerine ilişkin belgelerin üzerlerinden alınmış olduğu bildirilen iddianamede, basında çıkan haberler üzerine Nuray Okkalı’nın kardeşi Halit Sami Yılmaz’ın jandarmaya başvurduğu, cesetlerin kardeşi ve yeğenlerine ait olduğunu teşhis ettiği, ailenin diğer ferdi Abdullah Okkalı’nın kaybolduğunu bildirdiği kaydedildi. İzzet Okkalı’nın “nitelikli adam öldürmek” suçundan dört defa “ağırlaştırılmış müebbet hapis” cezasına çarptırılması istendi. Sanığın, üç defa “silahla gasp” suçundan 30 yıldan 45 yıla, “6136 Sayılı Yasaya Muhalefet” suçundan ise bir yıl altı aydan dört yıla kadar hapse mahkum edilmesi talep edildi.

Zanlı 190 bin TL için cinayet işledi

Dinlenilen tanık beyanları ve telefon HTS raporları değerlendirildiğinde, Nuray Okkalı’nın, oğlu Abdullah Okkalı ile birlikte 5 Mart’ta bankadan 190 bin TL çektiklerine yer verilen iddianamede, Nuray Okkalı’nın vefat eden eşinin amcasının oğlu İzzet Okkalı (25) ile buluştuğu belirtildi. Buluşma anından, maktullerden haber alınan en son ana kadar, anne ve çocuklarının İzzet Okkalı ile olduklarının öğrenildiği kaydedilen iddianamede, ifadesine başvurulan İzzet Okkalı’nın yaklaşık 5-6 saat çelişkili ifade verdiği, ardından da suçu kısmen kabule yönelik beyanda bulunduğu anlatıldı. İddianamede, İzzet Okkalı’nın, cinayetleri, maktullerin bankadan çektiği 190 bin TL’yi elde etmek için işlediği öne sürüldü. Sanıklar, Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!