Otobüs şoförlerine öfke kontrolü eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Otobüs şoförlerine öfke kontrolü eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2017 12:49

Otobüs şoförlerine öfke kontrolü eğitimi

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Üniversitesi iş birliğiyle toplu taşıma aracı şoförlerine öfke kontrolü eğitimi verildi.
Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan ve vatandaşlarla bire bir iletişim halinde olan şehir içi toplu taşıma otobüs şoförleri, interaktif olarak karşılıklı soru cevap şeklinde eğitim aldı. Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleşen eğitime 450 toplu taşıma şoförü katıldı. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Nurcan Gökcan Çiçek tarafından verilen eğitimde, stres, stres yaratan faktörler, stresle başa çıkma yöntemleri, empati, empati kurmanın önemi, toplu taşıma araç sürücülerinin karşılaştığı sorunlar ve çözüm yolları başlıkları ele alınırken, mesai saatleri ile ilgili yenilikçi düzenlemeler yapılması gerekliliği ve önemi konularında eğitimler verildi. Soru cevap şeklinde ilerleyen eğitim boyunca otobüs şoförleri vatandaşlarla daha sağlıklı iletişim kurabilmeyi ve iş esnasında yaşanan stresli durumlarla başa çıkabilmeyi öğrendi. Depresyon, dikkat dağınıklığı, takıntılar ve sabır konularında da bilgilendirilen şoförler eğitimcilere merak ettikleri soruları sordu.
Şoförlerin sürekli stres altında ve vatandaşlarla iletişim halinde olduklarını ifade eden eğitmen Çiçek, ''Vatandaşın duyguları, düşünceleri, beklentileri doğrultusunda bu iletişim her zaman olumlu olamayabiliyor. Buradaki asıl amaç şoför olarak çalışan bireylerin kendilerini daha iyi hissetmeleri, önemsemeleri, kendilerinin farkına varmaları, yaptıkları işin ne kadar özel ve kutsal olduğunun bir kez daha farkına varmaları ve öfke ile baş etme yollarını öğrenmeleri.  Otobüs şoförlerinin böyle bir eğitimden geçmeleri bence bir kapı açacaktır ve devamı gelecektir. Güzel kazanımları olacağını düşünüyorum'' dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!