Otizm Oranı Düşüyor

Güncelleme Tarihi:

Otizm Oranı Düşüyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2016 12:38

OKULDAKİ ÖZEL ÖĞRENCİLERLE BİREBİR İLGİLENİLİYOR..(AHMET ALTAY/ORDU-İHA)

Ordu’nun Fatsa İlçe Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Seniha Dolu, otizm oranının her geçen gün düştüğünü ifade ederek, “Otizmin tedavisi eğitimdir” dedi.
1990 yılında 10 binde 1 olan otizm oranının 2001 yılında 150’de 1, 2006 yılında 100’de 1 ve günümüzde her 88 çocuktan birinin otizmli olduğunu belirterek önemli bir konuya dikkat çekti.
2011 yılında otistik çocuklar eğitim merkezi olarak eğitim öğretime 9 öğrenciyle başladıklarını kaydeden Müdür Seniha Dolu, 2016 yılında 35 öğrenciyle Rehberlik Araştırma Merkezi’nin 1. katında eğitim-öğretim faaliyetlerine devam ettiklerini söyledi.
“BİREYSEL EĞİTİM PLANLARI HAZIRLIYORUZ”
Otizm ile ilgili bilgi veren müdür Seniha Dolu, en önemli tedavi yönteminin yoğun bir eğitim programı olduğunu belirterek şunları söyledi: “Otizm, 3 yaşından önce başlayan ve ömür boyu süren sosyal etkileşime ve iletişime zarar veren, sınırlı ve tekrarlanan davranışlara yol açan beynin gelişimini engelleyen bir rahatsızlıktır. Otizm bir sebep değil bir sonuçtur. Otizmin günümüz de sebepleri araştırılmakta olup hala nedenleri bulunamamıştır. En iyi tedavi yöntemi yoğun eğitim programıdır. Burada öğrencilerimizin akademik gelişimi (okuma-yazma ve matematik), dil ve konuşma gelişimi, sosyal beceri gelişimi, psikomotor gelişimi vb. gibi alanlarda Milli Eğitim Bakanlığının mevzuatları çerçevesinde eğitim verilmektedir. Bunların yanında aile eğitim programları, uygulamalı davranış geliştirme alanlarında da eğitim verilmektedir. Her öğrencinin önkoşul becerilerine göre aile ile birlikte karar verilerek bir Bireysel Eğitim Planı hazırlanır. Biz niceliksel açıdan küçük ama niteliksel açıdan kocaman bir aile olarak, öğrencilerimizin kendi kendilerine yetmeleri bilgi ve kültür düzeylerini yükseltmeleri, bir meslek sahibi olup bu meslekte iş edinmeleri ve diğer insanlarla sağlıklı ilişkiler kurup toplumun her alanına katılabilmeleri için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Bunu yeni bir kurum kültürüne sahip olan bir aile olarak her geçen gün daha ileriye taşımak için sürekli çalışıyoruz. Alanda var olan yenilikleri takip edip onların uygulayıcısı olmayı, zaman zaman öğrencilerimize yönelik özel eğitim uygulamaları üretiyoruz” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!