ÖTA Başkanı Kara’dan kaza savunması

Güncelleme Tarihi:

ÖTA Başkanı Kara’dan kaza savunması
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2017 01:00

Etimesgut’ta bir anneyle kızının ölümüne, 5 yaşındaki çocuklarının da ağır yaralanmasına sebep olan Özel Toplu Taşıma Aracı (ÖTA) kazasının ardından açıklama yapan Midibüs ve Halk Otobüsleri Esnaf Derneği Başkanı Kurtuluş Kara, kazada sürücünün herhangi bir kural ihlali yapmadığını savundu.

Haberin Devamı

511 numaralı ÖTA aracı önceki gün İstasyon Caddesi’nde üç yayaya çarpmış kazada 60 yaşındaki Fikriye K. ile 37 yaşındaki kızı Filiz K., yaşamını yitirmiş, Filiz K.’nın 5 yaşındaki çocuğu Ege K. da ağır yaralanmıştı. Hız iddiasının doğru olmadığını savunan Kara şunları söyledi:
“Araç takip sistemi kayıtlarında süratin 39 olduğu gözüküyor. İddiaların aksine araç kamerası ve MOBESE’lerde kırmızı ışık ihlali yapmadığını görüyoruz. Yasak olmasına karşın kavşakta yolcu indiren dolmuş sürücüsü yayaların ve şoförün birbirini görmesini engelliyor. Son dönemde istemediğimiz olaylarla gündeme geldik, Ancak yaşanan son olayda arkadaşımızın arkasındayız. Suçsuzluğu kanıtlanacaktır.”

ANKARAKART DİLEKÇESİ VERDİK BİLETÇİLER ORTADAN KALKACAK

Başkent’in şehir içi ulaşım kartı Ankarakart’a geçmek için Büyükşehir Belediyesi’ne verdikleri dilekçenin bu hafta sonuçlanacağını belirten Başkan Kurtuluş Kara, “Dilekçemizi EGO’ya verdik, sözleşmenin en kısa sürede yapılmasını istiyoruz. 1 hafta içerisinde Ankarakart’a geçmiş olacağız. Böylelikle yolcuların en çok şikayet ettiği biletçiler ortadan kalkacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!