Ostim've İvedik OSB'deki işletmecilerden Kazan'a büyük yatırım

Güncelleme Tarihi:

Ostimve İvedik OSBdeki işletmecilerden Kazana büyük yatırım
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2016 14:11

Ostim've İvedik OSB'deki işletmecilerden Kazan'a büyük yatırım

Haberin Devamı

Hasan POLAT/KAZAN(Ankara), (DHA)- ANKARA'nın Kazan İlçesi'nde düzenlenen törenle 106 işletmenin temeli atıldı. Ostim ve İvedik Organize Sanayi Bölgelerinde faaliyet gösteren 106 işletme sahibi, bir araya gelerek kooperatif kurdu. Saray Mahallesi'nde 170 bin metrekare alan üzerine yapılması planlanan ve en küçüğü 800 metrekareden oluşan 106 iş yerinin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Aksan Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi temel atma törenine, İvedik OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gültekin, 106 ortak ve ailelerinin yanı sıra ayağının tozuyla “Avrupa Birliği mülteciler ve iltica' konulu toplantısı için gittiği Bürüksel'den dönen Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk'te katıldı. 100 Milyon liraya mal olması beklenen ve Yüzde 60'ı öz sermayeyle kurulan toplu işyerlerinin büyük bir kısmı Ostim ve İvedik'Te faaliyet gösteren işletmelerin olması dikkat çekti. Mevcut yerlerinin yetersiz gelmesi nedeniyle büyümek isteyen Ostim ve İvedik esnafları, sanayicilerin yeni gözdesi olarak yıldızı parlayan Kazan İlçesi olduğuna dikkat çekti. 18 ayda tamamlanması beklenen işletmelerin tamamı faaliyete geçtiğinde istihdam edilecek sayının en az 2 bin kişi olması bekleniyor.

Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, 6 milyar dolarlık Türkiye'nin dev yatırımı olan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın yakından takip ettiği Kazan Savunma Sanayi ve Havacılık Kümelenmesi ile birlikte bir çok sanayi yatırımının Kazan'da yükselmekte olduğunu belirtti. Başkan Ertürk, Kazan'ı tercih eden, ülke ekonomisine katkı sağlayan tüm yatırımcılara her türlü kolaylığı sağladıklarını ve sağlamaya da devam edeceklerini söyledi.

Kooperatif Başkanı Zafer Eroğlu ise 2 bin kişinin ilk aşamada istihdam edileceğini, işletmelerin faaliyet geçmesinden 2 veya 3 yıl sonra bu sayının artarak 5 binlere ulaşmasını hedeflediklerini kaydetti. Enerji ve ulaşım noktasında bir takım sıkıntılarının da olduğunu belirten Eroğlu, işyerlerinin faaliyete geçmesiyle birlikte bu sıkıntılarında giderileceğini beklediklerini ve gerekli görüşmeleri yaptıklarını anlattı.



İvedik OSB Başkanı Hasan Gültekin de İvedik OSB'nin doğurgan bir bölge olduğunu, kapasite arttırımına giren işletmelerin işyerlerinin belirli bir kapasitede olmasından dolayı daha fazla büyüyemedikleri için, büyüyenleri veya büyümeyi hedefleyenleri Kazan'a gönderdiklerini belirtti. Bölgenin sahip olduğu şartlar ve bulunduğu konum itibariyle de gelişmeye müsait olduğunu da kaydeden Gültekin, Ankara'nın sanayi şehir olma yolunda da önemli ilerleme kaydettiğini belirtti.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!