Osmaniye'de 56 okula beyaz bayrak

Güncelleme Tarihi:

Osmaniyede 56 okula beyaz bayrak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2016 10:16

Osmaniye'de 56 okula beyaz bayrak

Haberin Devamı

OSMANİYE'de 56 okula Beyaz Bayrak verildi. İl merkezinde bulunan 39 okul, Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonu'nda düzenlenen törele Beyaz Bayrak'larını aldı. Törene Vali Kerem Al da katıldı.
İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hayri Sarı, yaptığı konuşmada Beyaz Bayrak protokolünün 2006 yılından bu yana uygulandığını belirterek, şu bilgileri verdi:
"Bu proje kapsamında yeterli ve kaliteli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilerek toplum sağlığının korunması, geliştirilmesi ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi amacıyla çocuklarımızın eğitildiği okullarımızın temizlik ve hijyen açısından denetlenmesinde belirli kriterler esas alınmıştır. Başvuran 102 okulumuzun, İl Halk Sağlığı Müdürlüğümüz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından oluşturulan komisyon tarafından denetlenmesi sonucunda, il merkezimizde 39, Bahçe ilçemizde 3, Düziçi ilçemizde 8, Kadirli ilçemizde 6 okul olmak üzere 56 okulumuza 3 yıl süre ile beyaz bayrak verilmesi uygun görülmüştür." 
Konuşmanın ardından Osmaniye Fen Lisesi öğrencisi Nazlıgül Elif Arpacı "Geleceğe Temiz Bir Türkiye Bırakalım" adlı şiiri okudu.
İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik ise eğitimin bir hayat biçimi olduğunu belirterek, "Eğitim bilgi kazandırmanın yanı sıra çocuklarımıza nasıl yaşamaları gerektiği konusunda bir kültür ve alışkanlık aktarımıdır. Bu nedenle okullarımızı daha temiz ve hijyenik olmaya teşvik ediyoruz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Beyaz Bayrak ödülleri okul müdürlerine Vali Kerem Al ve protokol üyleri tarafından verildi.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(FOTOĞRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!