Osmaniye'de 10 kadın girişimciye mikro kredi

Güncelleme Tarihi:

Osmaniyede 10 kadın girişimciye mikro kredi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2016 10:50

Osmaniye'de 10 kadın girişimciye mikro kredi

Haberin Devamı

 


TÜRKİYE İsrafı Önleme Vakfı tarafından uygulanan Türkiye Grameen Mikrofinans Programı çerçevesinde Osmaniye'de 10 kadın girişimciye mikro kredi sağlandı.
Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonu'ndaki törene Vali Kerem Al, İlçe Kaymakamları, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Yanık, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül, Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekili Şerif Tosyalı ile kredi almaya hak kazanan kadın girişimciler katıldı. Yoksul kadınların kendi kendilerine gelir getirici faaliyette bulunmalarına imkan veren mikro kredi uygulaması çerçevesinde Osmaniye'de 2014 yılından bu yana 352 kadın girişimciye toplam 750 bin TL mikro kredi verildi.
Türkiye'de mikro kredi uygulamasının ilk defa 2003 yılında başladığını belirten Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Başkanı Prof. Dr. Akgül, "2003 yılında Diyarbakır'da 6 kişiye her birisine 500 TL olmak üzere toplam 3 bin lira ile mikro kredi uygulamasına başladık. 2003 yılında ile başlayan mikro kredi uygulaması bugün 525 milyon TL'ye çıktı. Bugün itibariyle 69 ilde 110 şubede 45 binden fazla girişimci mikro krediden istifade ediyor, kendi işini geliştirerek hem kendisine hem ailesine katkı sağlıyor. Amacımız, insanlarımızın bir başkasına ihtiyaç duymadan kendi kendine gelir getirici bir faaliyette bulunmalarını sağlamaktır" diye konuştu.
Vali Kerem Al ise yaptığı konuşmada, "İnsanlarımızı, küçük kaynaklarla üretken hale getirmek ve daha onurlu bir yaşam sürmelerine imkan tanımak açısından son derece önemli olan bu proje, önemli bir başarıya ulaştı. Osmaniye'de bazı hayırseverlerimizin ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı'nın katkılarıyla mütevazı bir şekilde 2014 yılında başlayan mikro kredi tutarı, bugün dağıtılacak çeklerle birlikte toplam 750 bin TL.'yi bulacaktır. Tüm girişimci hanımefendileri tebrik ediyorum. İşlerinin daha da büyümesini ve ailelerine olan katkılarının daha da artmasını temenni ediyorum. İl Özel İdaremizin kaynaklarını sonuna kadar zorlayacağız, inşallah kredi bulma konusunda bir sıkıntı yaşamayacaksınız. Bu projede emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından temsili çekler Vali Kerem Al ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül tarafından 10 kadın girişimciye dağıtıldı.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

İE(BK)(18.5.2016,FOTOĞRAFLI)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!