Osmaniye polisinden aşure etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Osmaniye polisinden aşure etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2014 14:57

- Osmaniye polisi vatandaşlara 5 bin kişiye aşure dağıttı

Haberin Devamı

OSMANİYE (AA) - Osmaniye Emniyet Müdürlüğü tarafından 5. Geleneksel Aşure etkinliği düzenlendi.

İl Müftüsü Ramazan Çortul, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, bu tür etkinliklerin polis ve halk dayanışmasını kuvvetlendirdiğini belirtti.

Bu günlerde birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Çortul, şöyle konuştu:

"Muharrem ayı Kur’an-ı Kerim’de savaş yapmanın, kan dökmenin haram olduğunun bildirildiği önemli aylardan birisidir. Bu ibadet ayı olan bu aylar tarih boyunca, Hz. Adem’den Hz. Peygamberimize gelinceye kadar bir çok peygamberin de zulüm ve işkenceden, tufandan kurtulduğu, tövbelerinin kabul olduğu aydır. Hz.Adem’in tövbesinin aşure gününde kabul edildiği, Hz.Nuh’un gemisinin aşure gününde karaya oturduğu, Hz.Musa’nın kızıl denizi aşure günü geçtiği, Hz.İbrahim’in nemrut’un ateşinden kurtuluşunun da aşure günü olduğu rivayet edilmektedir. Bu tür etkinlikler, insanların birlik, beraberlik, kaynaşma ve kardeşliğine güç katması bakımından önemlidir."

Haberin Devamı

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, Cuma namazı sonrası yaklaşık 5 bin kap aşureyi vatandaşlara ikram etti.

Programa Vali Kerem Al, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!