Osmangazi’den ‘Kan Kardeşliği’ne büyük destek

Güncelleme Tarihi:

Osmangazi’den ‘Kan Kardeşliği’ne büyük destek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2016 09:29

Osmangazi’den ‘Kan Kardeşliği’ne büyük destek

Haberin Devamı

BURSA, (DHA)- BURSA’nın merkez Osmangazi Belediyesi, Kızılay, Hemofili ve Talasemi Derneği (HETADER) işbirliğinde gerçekleştirilen ‘Kan Kardeşim Olur Musun?’ isimli bağış kampanyasına, Osmangazi Belediyesi personeli yoğun ilgi gösterdi. Bu yıl ikincisini gerçekleştirdikleri kampanyaya destek veren personeline teşekkür eden Başkan Mustafa Dündar, “Kan, acil değil sürekli bir ihtiyaç ve tek kaynağı da insan. Herkesi ‘Kan Kardeşliği’ kampanyasına destek olmaya çağırıyorum” dedi.

Kızılay ve HETADER ile birlikte gerçekleştirilen kan toplama kampanyası için belediyede oluşturulan kan toplama merkezini ziyaret eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa Kızılay Kan Merkezi’nin kan bağışı konusunda çok ciddi çalışmaları olduğunu söyledi. HETADER Yönetim Kurulu Başkanı Elif Güler Kazancı ve Kızılay Güney Marmara Bölge Kan Merkezi Müdürü Nihat Çakır ile görüşen Başkan Dündar, “Kızılay ve HETADER işbirliğinde başlattığımız kampanyamızın bu yıl ikincisini gerçekleştirdik. Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen kampanyaya katılan 4 arkadaşımızın kök hücrelerinin hastalarla uyum sağladığını biliyoruz. İnşallah sayı bu yıl daha da artar. Bu yönüyle baktığımız zaman amacına ulaşan bir etkinlik olduğunu görüyoruz. Kampanyaya destek veren arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kampanyaya verdiği desteklerden dolayı Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkür eden HETADER Yönetim Kurulu Başkanı Elif Güler Kazancı’da, “Kızılay’la birlikte başlattığımız kan bağışı ve kök hücre bağışı kampanyamıza çok büyük destek sağladılar. Geçtiğimiz yıl yaptığımız etkinliğimizde de çok ciddi bir bağış almıştık. Hatta, Osmangazi’den kök hücre bağışında bulunan arkadaşlarımızla eşleşen hastalarımız olmuştu. Bu yılki etkinliğimizin de verimli olacağına inanıyorum. Önemli olan, insanları yaşarken yaşatmak. Sağlık yönünden sıkıntısı bulunmayan tüm vatandaşlarımızı kan ve kök hücre bağışında bulunmaya davet ediyorum” dedi.

‘Kan Kardeşim Olur Musun?’ adıyla düzenlenen kampanyanın düzenleyicilerinden olan Kızılay Güney Marmara Bölge Kan Merkezi Müdürü Nihat Çakır, verdiği destekler için Başkan Dündar’a teşekkür etti. Çakır, “Osmangazi Belediyesi ile birlikte düzenlediğimiz kan bağışı kampanyamız artık geleneksel hale geldi. Katılım da son derece yoğun. Bölgemizde Uludağ Üniversitesi hariç 77 hastanenin kan ihtiyacını biz karşılamaktayız. Dolayısıyla daha fazla gönüllüye, daha fazla bağışçıya ihtiyacımız var. Tüm halkımızı kan bağışında bulunmaya bekliyoruz” diye konuştu.



FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!