Osmaneli Belediyesi 2 Bin 500 Kişiye Aşure Dağıttı

Güncelleme Tarihi:

Osmaneli Belediyesi 2 Bin 500 Kişiye Aşure Dağıttı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2015 15:39

OSMANELİDE KURULAN AŞURE ÇADIRINDA BELEDİYE PERSONELİ AŞURE DAĞITIRKEN

Bilecik’in Osmaneli Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla aşure dağıttı.
Belediye binasının önünde kurulan aşure çadırında 2 bin 500 kişiye aşure dağıtıldı. Belediye Başkanı Münür Şahin, "Aşure dağıtımının barış ve kardeşliğe vesile olmasını temenni ediyoruz. Muharrem ayı kutsaldır. Vatandaşlarımızla kucaklaştığımız ve bir arada olduğumuz önemi ve anlamı büyük bir gün. Bu paylaşımı hep birlikte yaşamaktan mutlu olduk. Aşure gününün kültürümüzde önemli bir yeri var" dedi.
Aşurenin geleneklerimizde önemli bir yer tuttuğuna dikkat çeken Belediye Başkanı, Münür Şahin “Aşure hepimizin ortak değeri. Biz de bu geleneği yaşatarak vatandaşlarımıza aşure dağıtıyoruz” diye konuştu.
Muharrem ayı vesilesiyle toplumsal barışın ve kardeşliğin sağlam temellere oturması dileğinde de bulunan Başkan Şahin, “Aşure günü nedeniyle bir arada bulunduğumuz tüm vatandaşlarımızın Muharrem ayını en içten dileklerimle kutluyorum’’ diye konuştu.
Kurulan aşure çadırına; Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı, Belediye Başkanı Münür Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Yalçın Karaca, AK Parti Bilecik milletvekili adayı Ramazan Kurtulmuş, İl Genel Meclis üyesi Hakan Özkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!