Osmancık İlçesi'ne şehirlerarası otobüs terminali müjdesi

Güncelleme Tarihi:

Osmancık İlçesine şehirlerarası otobüs terminali müjdesi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2016 09:57

Osmancık İlçesi'ne şehirlerarası otobüs terminali müjdesi

Haberin Devamı

Mustafa ULUSOY/OSMANCIK,(Çorum),(DHA) - ÇORUM'un Osmancık İlçe Belediye Başkanı Hamza Karataş, şehirlerarası otobüs terminalinin müjdesini verdi.



Çorum'un Osmancık İlçesi'de vatandaşların yıllardır en büyük beklentilerinden birisinin şehirlerarası otobüs terminali olduğunu belirten Belediye Başkanı Hamza Karataş, terminal projesinin tamamlandığını ve kısa sürede yapım ihalesini gerçekleştireceklerini söyledi. Başkan Karataş, "Osmancık’ın tarihi bir hayali daha gerçek oluyor. Şehrimiz D100 Karayolu gibi önemli bir ulaşım güzergahına sahip olmasına rağmen şehirlerarası otobüs terminalimiz yok. Vatandaşlarımız bu eksikliği hep hissediyor ve dile getiriyordu. Şehrimize yakışır bir otobüs terminali projesi hazırladık. Kısa süre içerisinde ihalesini gerçekleştireceğiz. Osmancık, tarihinde ilk defa şehirler arası otobüs terminaline sahip olacak” dedi.



Başkan Karataş, otobüs terminalinin İstanbul – Samsun yoluna cephe 4 bin 500 metrekare arasa üzerine inşa edileceğini dile getirerek, "Otobüs terminali projesinde seyahat eden vatandaşlarımızın rahat etmesi için her ayrıntıyı düşündük. Projede şehirlerarası otobüsler için 7 peron, Osmancık – Çorum arası ve komşu ilçeler için 5 minibüs peronu yer alıyor. Yine 8 otobüs yazıhanesi ile 4 adet minibüs yazıhanesi bulunuyor. Firmaların kullanımı için 12 ofis, idari birim için üç ofis yer alıyor" diye konuştu.



Projedeki sosyal alanlara ilgili de bilgi veren Başkan Hamza Karataş, “Terminal içerisinde iki katlı bir restoran ile bir kafeterya tasarladık. Bay ve bayan ayrı olmak üzere iki mescidimiz var. Birisi hediyelik eşya dükkanı olmak üzere pirinç, leblebi ve çeşitli sektörler için 7 dükkan yer alıyor. Projede aynı zamanda bebek bakım odası, engelli tuvaletleri gibi özel alanlar da düşündük. Ayrıca danışma ve emanet bürosu, zabıta ofisi, bina dışında taksi durağı ve özel araçlar için otopark bulunuyor”  dedi.



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!