Osman Erverdi ve basketbol

Güncelleme Tarihi:

Osman Erverdi ve basketbol
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2002 01:00

GENÇ yaşta kaybettiğimiz Osman Erverdi'nin adına düzenlenen ‘‘Minikler Basketbol Turnuvası’’, Türkiye'de basketbolun ne kadar doğru yolda olduğunu bir kez daha hepimize gösterdi.

Ülker, Sabah Yatakları, Ütüsan A.Ş, İzostar, Pamukspor, Göksoy Hastahaneleri, Radyo 9 ve Tatilya'nın sponsorluğunu yaptığı turnuva, organinasyon olarak mükemmeldi. Minik velilerinin ve basketbolseverlerin 3 gün boyunca tıklım tıklım doldurduğu Pamukspor Tesisleri'nde, 16 minik takım kıyasıya mücadelele etti. 180 minik erkek basketbocu arasında Taçspor Takımı'nda İpek isimli tek kız basketbolcu erkek arkadaşları ile mücadele ederken ayakta alkışlandı. Turnuva sonunda Ülker birinci, Efes ikinci, Pamukspor üçüncü, Oyak Renault'da dördüncü oldu. Bu organinasyona katılan takımların tüm oyuncularına MVP ( En değerli oyuncu ) madalyası verilmesi, minik basketbolcuları teşvik açısından dikkat çekiciydi. Ayrıca milli basketbolcu Orhun Ene tarafından çekilen kura sonucu belirlenen 5 minik basketbolcuya, Pamukbank tarafından 50 milyon liralık eğitim bursu verilmesi, basketbolun eğitimle birlikte yürümesi gerektiğini vurgulayan çok önemli bir ders niteliğindeydi.

Turnuvayı seyredenler arasında Maltepe Kaymakamı Ünal Okyay, Ülkerspor Başkanı Yıldız Okumuş, Rıza Erverdi, Çetin Yılmaz, Ahmet Kurt, İsmet Badem, Bilgin Gökberk, Fehmi Sadıkoğlu, Hakan Artış, milli basketbolcularımızdan Orhun Ene ve Didem Akın, futbol hakemi Orhan Erdemir, basketbol hakemi Ufuk Akyüz gibi isimlerde vardı.

Turnuva sonunda İsmet Badem'in velilere verdiği mesajlar hakikaten çok önemliydi. Bu organinazyonu gerçekleştiren Göksel Zeren ve arkadaşlarını, başta Pamukspor olmak üzere tüm sponsorları tebrik ediyorum.


EFES PİLSEN ve ÜLKERSPOR


BASKETBOLDA Avrupa maceramızın ikinci turu çarşamba günü başlıyor. Euroleague'de mücadele eden iki takımımızında işi çok zor. Önce Efes Pilsen'den başlayalım. Lacivert beyazlılar, Kinder Bologna, Real Madrid, Ural Great gibi çok güçlü 3 takımla aynı grupta yer alıyor.

Son maçlarında çok iyi bir form grafiği yakalayan Efes Pilsen, grubundaki ilk iki maçını, yani Kinder Bologna ve Real Madrid karşılaşmalarını Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapacak. Eğer bu iki maçı da kazanırsa büyük avantaj elde edecek.

Ancak, Efes'in gözardı edilemeyecek bir dezavantajı var. O da Kaspars Kambala'nın rakip 5 numaralar arasında kısa kalacak olması. Lacivert beyazlılar bu açıklarını ancak hızlı oyunla kapatabilirler. Hızlı oyun için ise takım ribaundtunda üstünlük sağlamaları şart. Eğer seyirci desteğini arkalarına alabilirlerse bu iki takımı da yenmeleri ve Final- Four için iddalı konuma gelmeleri sürpriz olmaz.

Ülker'in ise, Teu Ceramica, CSKA Moskova ve Maccabi'nin bulunduğu gruptan çıkma ihtimali, Harun'un performansı ile pota dibinde Elley, Lollis, Asım ve Kerem Gönlüm'ün göstereceği dirence bağlı. Burada bana göre en zayıf halka Elley. Murat Didin, Harun'dan geçtiğimiz sezon Play- Off döneminde olduğu gibi, faydalanma yoluna gider, pota dibi zaafiyetini en az seviyeye çekebilirse, takımına bir şans yaratabilir. Bunun aksi olursa Ülker, Euroleague veda eder.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!