Oscar’lık performans

Haberin Devamı

YAS
Oscar’lık performans


Kuzey Kore’nin 17 Aralık’ta kalp krizinden hayatını kaybeden lideri Kim Jong İl için görkemli bir cenaze töreni düzenlendi. Kim’in en küçük oğlu ve halefi Kim Jong Un, babasının cenaze arabasının yanında yürürken, yas tutan halkın kederden kendini paralayışı göz doldurdu. Bu arada Kuzey’de gözyaşları sel olurken, Güney Koreliler Kim’in ölümünü havai fişek atarak kutladı.


TELEVİZYON
Biz de buna ağladık


Kanal D’de yayınlanan ‘Öyle Bir Geçer Zaman ki’, yürek rendesi bir bölümle izleyiciyi ekrana çiviledi. Murat’ın intiharından sonra Soner’in kendisiyle evlenmekten vazgeçmesi Aylin’i yıktı. Aylin’in ruh hali ve hareketleri herkesi korkuttu. Bölümün şarkıları da kalp ağrıtan cinstendi. Özellikle, Nilüfer’in ‘Son Arzum’ isimli şarkısı çaldığı anda, Twitter’da trafik arttı. Bu şarkıyı daha önce Çağan Irmak da ‘Çemberimde Gül Oya’ isimli dizisinde kullanmıştı ve yine gözyaşlarına boğulmuştuk.

Haberin Devamı


Larry’ye yol gözüktü

İngiltere Başbakanı David Cameron’un first kedisi Larry’e bu kez yol göründü. Bundan yaklaşık iki ay önce de, Downing Street 10 numarada fink atan bir fareyi elinden kaçıran kedinin istifası gündeme gelmişti. Ancak bu sefer iş ciddi görünüyor. Başbakan, mobilyaların yenilenmesinden sonra Larry’nin konuttan uzak tutulmasını istedi. Kedi Larry’i 10 Numara’nın kapısında görenlerin yüreği burkuldu.


ŞEHİRCİLİK
Beyoğlu’na gelen vuruyor giden vuruyor

Herkes Emek Sineması’nı kurtarmaya çalışırken, geçen hafta başka bir Beyoğlu klasiğinin yıkımla yıkımla karşı karşıya olduğunu öğrendik. 97 yıllık Majik Sineması ile komşusu Maksim Gazinosu’nun yıkılıp yerlerine 17 katlı otel yapılmasına dair projenin onaylandığı ortaya çıktı. Bir kentin hafızasını silmek bu kadar kolay olmamalı.


MİNİ TEST

1. “Ben gençken başladı, neredeyse yaşlandık, daha yaşlanmadık da yaşlanıyoruz...” Bu tereddüdü geçen hafta kim yaşadı?

a. Süper Star Ajda Pekkan
b. CHP eski genel başkanı Deniz Baykal
c. Huysuz Virjin
d. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin


2. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, büyükelçiler konferansında Türkiye’nin cari açığını neye benzetti?

Haberin Devamı

a. Ayaktaki nasıra
b. Şeytan tırnağına
c.  Apseli sivilceye
d. Cepteki deliğe


3. Basın Konseyi tutuklu gazetecilerin listesini yayınladı. Şu anda Türkiye’de kaç gazetecinin cezaevinde bulunduğunu biliyor musunuz?

a. 97
b. 109
c.  76
d. 89

Cevap Anahtarı

1-d
2-C
3-a


 

Yazarın Tüm Yazıları