Oryantiring sporcuları Ilgaz'da buluştu

Güncelleme Tarihi:

Oryantiring sporcuları Ilgazda buluştu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2017 15:54

Oryantiring sporcuları Ilgaz'da buluştu

Haberin Devamı

Cengiz YALÇIN/ILGAZ(Çankırı), (DHA)- ILGAZ Dağı Milli Parkı'nda 'Labirent Oryantiring' etkinliği gerçekleştirildi. Ilgaz Dağında yapılan etkinlige, Ilgaz Kaymakamı Muhammed Gürbüz, Ilgaz Belediye Başkanı Arif Çayır, Ilgaz Dağı Milli Parkı Kış Şartlarında Hayatta Kalma, Arama ve Kurtarma Merkezi Komutanı Alb. Göksel Gök, Ilgaz Dağı Milli Park Müdürü İrem Sağlam Fide ve diğer protokol üyeleri ile birlikte sporcular katıldı.
Ilgaz Dağı Milli Park Müdürü İrem Sağlam, Fide Labirent oryantiring etkinliği açılış konuşmasında, amacının korunan alanları tanıtımını yapmak,  ziyaretçilerin korunan alanlarda bu tip aktiviteler yapmasını sağlamak, doğa sevgisini ve doğa bilincini insanlara kazandırmak ve ziyaretçilerin hoş vakit geçirmelerini sağlamak olduğunu belirtti. Sağlam, "Ilgaz Dağı Milli Parkı sahip olduğu doğal, kültürel ve rekreasyon kaynak değerleri ile Türkiye'nin önemli doğa koruma alanları arasında yer almaktadır. Milli Park aynı zamanda kış sporları turizm merkezi içinde kalmakta olup kış turizmi aktivitelerinin yanında diğer mevsimler de ziyaretçilerin hoşça vakit geçirebileceği tabiat turizmi aktivitelerine ev sahipliği yapmaktadır. Özellikle tabiat yürüyüşleri, foto safari, oryantiring, dağcılık, yaban hayatı gözlemi, bisiklet turları başta olmak üzere birçok aktivite yapılabilmektedir. Özellikle şehir yaşantısının gürültü ve stresinden sıkılanlar, doğal ve bozulmamış ortamları özleyenler için temiz havası, sahip olduğu doğal ve kültürel kaynak değerleri ile Ilgaz Dağı Milli Parkı ziyaretçilerine birçok olanak sunmaktadır. Ilgaz Dağı Milli Parkı tabiat turizmi eylem planı ve ziyaretçi yönetim planı kapsamında aktivitelerimiz her yıl devam edecektir" dedi.
Labirent Oryantiring etkinliği, 16 yaş üstü bay/bayan ve 16 yaş altı bay/bayan olmak üzere 4 farklı kategoride yapıldı. Etkinlikte 100'e yakın yarışmacı ellerindeki haritalar sayesinde belirlenen noktalar üzerinden labirentte çıkış yolunu bulmaya çalıştı. Yarışmada;
16 yaş üstü erkelerde Serkan Özenbirinci, Ercan Dudak ikinci, Şafak Karaman üçüncü oldu. 16 yaş altı erkeklerde ise Eren Hacıoğlu birinci, Yağız Kazancı ikinci, İsmail Mustafa Doğdu üçüncü oldu. 16 yaş üstü bayanlarda Tuğçe Toprak birinci, Elif Özkaya  ikinci sırayı aldığı yarışmada, 16 yaş altı bayan kategorisinde Tayyibe Cebeci birinci, Gül Özcan ikinci, Rabia Doymuş üçüncülüğü elde etti. Dereceye giren sporculara madalya ve ödülleri, Ilgaz Kaymakamı Muhammed Gürbüz, Ilgaz Belediye Başkanı Arif Çayır, Ilgaz Dağı Milli Parkı Kış Şartlarında Hayatta Kalma, Arama ve Kurtarma Merkezi Komutanı Alb. Göksel Gök Ilgaz Dağı Milli Park Müdürü İrem Sağlam Fide tarafından verildi.
Ödül töreni sonrasında tüm katılımcılara Ferko Ilgaz Mountain Resort&Hotel tarafından yiyecek ve içecek ikramı yapıldı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!