Oruç tutanlara bayramda aşırı yemek uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Oruç tutanlara bayramda aşırı yemek uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2017 10:06

Oruç tutanlara bayramda aşırı yemek uyarısı

Haberin Devamı

Ersan ERDOĞAN/MANİSA, (DHA) - MANİSA Sekizeylül Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Ceyna Uysal, ramazan ayı süresince oruç tutanların, bayramda yemeklere aşırı yüklenmesinin mide problemlerine, hazımsızlık ve sindirim sistemi bozukluklarına neden olduğunu belirterek, dikkat edilmesi konusunda uyardı.
Beslenme ve Diyet Uzmanı Ceyna Uysal, ramazan süresince oruç tutan kişilere Ramazan sonrasında düzenli beslenmeleri yönünde uyarıda bulundu. Uysal, ara öğünleri ihmal etmeden artırmalarını önererek, "İnsanlar ramazan döneminde meydana gelen sıkı bir beslenme programının ardından, bayramda kalori ihtiyacının artmasıyla birlikte yemeklere bir anda aşırı yükleniyor. Bu nedenle mide problemleri, hazımsızlık, sindirim şikayetleri de artıyor. Bu tür problemlerin önüne geçmek adına bayram sabahı kahvaltıyı güzel bir şekilde yapmanın ardından özellikle ara öğünleri, ramazan öncesinde olduğu gibi sürdürmek gerekiyor" diye konuştu.
"BUĞDAY EKMEĞİNE DÖNÜLMELİ"
Bayramda şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlıların tercih edilmesi gerektiğine dikkat çeken Uysal, "Ramazan sofralarında özellikle yediğimiz çörek, börek, poğaça gibi besinler yerine günlük yaşantımızda olduğu gibi tam buğday ekmeği beslenme yöntemimize geri dönmemiz gerekiyor. Ara öğünlerimizi iki veya üç olacak şekilde yaparsak, kan şekeri regülasyonumuz da düzelir ve vücudumuz doğal olarak tatlılara ihtiyaç duymamış olur. Ramazan süresince meydana gelen hareketsiz yaşamımıza sonrasında hareket katmamız gerekiyor. Ara verdiğimiz spora devam etmemiz gerekiyor" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!