Ortalık toz duman

Güncelleme Tarihi:

Ortalık toz duman
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2005 00:00

Kayseri-Sivas maçında taraftarlar birbirine girdi, 1 kişinin kolu kırıldı. Geçmişte yaşanan kavgada 40 kişi hayatını kaybetmişti. Değirmendere-Tokat, Aliağa Bld-Isparta maçları hakemlerin yaralanmaları nedeniyle tatil edildi.

FUTBOL terörü yine hortladı... Dün profesyonel liglerde oynanan 5 karşılaşmada istenmeyen olaylar yaşanırken, 2 maç hakemlerin atılan cisimlerle yaralanması nedeniyle tatil edildi. Süper Lig’de zirveyi yakından ilgilendiren Kayserispor-Sivasspor maçında, Sivas kalecisi Petkovic’in kırmızı kart gördüğü pozisyondan sonra tribünler karıştı. Bilet bulamadıkları için Sivasspor tribünlerine giren Kayserispor taraftarları ile konuk ekip seyircileri arasında olay çıktı. Arbede sırasında bir Kayserispor taraftarının kolu kırılırken, bazı Sivassporlu taraftarların da tribün koltuklarını sökerek sahaya fırlattığı görüldü.

Hakeme 7 dikiş atıldı

İki takımın geçmişe dayanan ezeli rekabetinde çok acı bir olay yaşanmıştı. 17 Ekim 1967’de 2.Lig’e dahil maçta
/images/100/0x0/55eafd74f018fbb8f8a3cd9a
tribünlerde başlayan gerginlik sokaklara taşmış ve 40 kişi hayatını kaybetmişti. Akçaabat Fatih Stadı’ndaki Değirmendere-Tokat karşılaşmasında ise, durum 1-1 iken 88. dakikada hakem Fatih Yıldız’ın başının tribünlerden atılan bir koltukla yarılması nedeniyle tatil edildi. Hastaneye kaldırılan Yıldız’ın başına 7 dikiş atılırken, olayla ilgili Osman Özer isimli bir kişi gözaltına alındı.

15 dakika durdurdu

Aliağa Belediye-Isparta maçı ev sahibi ekip 3-1 galip durumdayken, yardımcı hakem Halil Kurt’un başına yabancı madde isabet etmesi nedeniyle hakem Cüneyt Nuhpaşa tarafından 68. dakikada tatil edildi. Denizli Bld-Akseki Aroma (2-0) maçının 84. dakikasında sahaya atılan yabancı maddeler nedeniyle hakem Neslihan Bayraktar önce soyunma odasına gitti, 15 dakika sonra maçı yeniden başlattı. Osmaniye-Hatay (1-1) maçı sonrası Hataylı taraftarlar Osmaniye teknik heyetine ve futbolcularına saldırdı. Polis, olayları önledi.

Kayseri Sivas maçı(KAYSERİ)

Bilet bulamadıkları için Sivas tribünlerine giren Kayserisporlu taraftarlar ile konuk ekip seyircileri arasında kavga çıktı. Kavgada bir Kayserili futbolseverin kolu kırılırken, emniyet güçleri olaylara
/images/100/0x0/55eafd74f018fbb8f8a3cd9c
müdahale ederek, bastırdı.


Aliağa BLD. Isparta maçı (İZMİR)

Aliağa Belediye-Isparta maçı ev sahibi ekip 3-1 galip durumdayken, yardımcı hakem Halil Kurt’un (yanda) başına yabancı madde isabet etmesi nedeniyle hakem Cüneyt Nuhpaşa tarafından 68. dakikada tatil edildi.

Değirmendere Tokat maçı (TRABZON)

Akçaabat Fatih Stadı’nda oynanan Değirmendere-Tokat maçında tribünlerden fırlatılan koltuk hakem Fatih Yıldız’ın başından yaralanmasına neden oldu. Yıldız’ın başına 7 dikiş atılırken, maç da yarıda kaldı. Olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!