Ortahisar Meclisi Yeni Sezonun İlk Toplantısını Yaptı

Güncelleme Tarihi:

Ortahisar Meclisi Yeni Sezonun İlk Toplantısını Yaptı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2015 19:03

ORTAHİSAR BELEDİYESİ'NİN 2015-2016 YILININ İLK MECLİS TOPLANTISI ORTAHİSAR BELEDİYESİ BAŞKANI AV. AHMET METİN GENÇ BAŞKANLIĞINDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Ortahisar Belediyesi’nin 2015-2016 yılının ilk meclis toplantısı Ortahisar Belediyesi Başkanı Av. Ahmet Metin Genç başkanlığında gerçekleştirildi.
Meclis toplantısında Ortahisar Belediye Bakanı Av. Ahmet Metin Genç’e Zağnos Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 4. etabının TOKİ’den devralınması için yetki verildi.
Meclis gündem maddelerine geçilmeden önce Meclis üyelerinin sorularını da cevaplandıran Başkan Genç, CHP’li Meclis üyesi Turgay Şahin’in Maraş Caddesi’ndeki plastik levhaların görüntü kirliliği oluşturduğu, bir kısmının kopmuş olduğu ve sarı şerit uygulamasının da ihlal edildiği sorusunu Başkan Genç, “Maraş Caddesi görev yetkisi itibarıyla Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanlarına giriyor ama bu tür sorunlarında belediye ayırımı yapmaksızın sizin sorularınızı ilgili birimlere iletilmesini sağlayacağım” dedi.
MHP’li meclis üyesi Davut Çakıroğlu’nun Suriyeli mültecilerin tekrar şehir merkezinde toplandığı bu konuda neler yapılacağıyla ilgili soruya da Başkan Genç, “Suriyeli mültecileri birkaç kez toplanarak kendilerine tahsis edilen kamplara gönderildi. Suriyeli mülteci konusu Göç İdaresi’nin yetki alanına giriyor. Mültecilerin yapmış olduğu dilencilik faaliyetleri zabıtanın görev alanına giriyor. Biz elimizden geldiği kadarıyla Göç idaresiyle, Büyükşehir, Valilik ve Emniyetle dilenciler konusunda işbirliği ve toplantılar yaparak bunların şehrimizden gönderilmesi için çaba sarf ediyoruz. Bu konuda farklı görüşler de dile getirildi, benim görüşüm bunların devletin kendileri için tahsis ettiği kamplara geri gönderilmesiydi. Zaten bu şekilde dilencileri toplayarak kamplara gönderdik. Ama daha sonra bir şekilde tekrar geri geldiler” ifadelerini kullandı.
ORTAHİSAR BELEDİYESİNDE YENİ ATAMALAR
Ortahisar Belediyesi’nde üç ay önce boşalan Belediye Başkan Yardımcılığı’na Firar Bayrak atanırken, İmar Müdürlüğü’nden sorumlu Başkan Yardımcılığı’na Fevzi Baytar getirildi. Belediye Başkan Vekilliği’ne ise Selahattin Çebi getirilirken, AK Parti Meclis Grup Başkanvekilliği’ne de Faruk Kanca atandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!