Orta Yaşa ’Orta Yüz’ Müdahalesi

Güncelleme Tarihi:

Orta Yaşa ’Orta Yüz’ Müdahalesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2016 10:24

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mert Demirel, orta yüz germe ameliyatlarının genel anestezi altında uygulanıp kirpik diplerinden yapılan bir kesi ile gerçekleştirildiğini belirtti.
Yüz estetiği hakkında bilgi veren Op. Dr. Mert Demirel, orta yüz diye adlandırılan bölgenin kirpik dibinden başlayarak altta ağız köşesine dek uzanıp, içte burun ve yanda kulak önünde bittiğini kaydetti. Yüzde canlı ve genç bir ifade için, orta yüz bölgesinde aranan 4 tipik özellik olduğunu dile getiren Op. Dr. Demirel "1. Kum saati biçiminde olması. 2. Alt göz kapağının yanak ile birleşim yerinin dış bükey olması. 3. Burun kenarından ağız köşesine uzanan girintinin hafif olması. 4. Yanağın sarkık durmaması. Bu dört tipik özellik ile yüzde gençlik ifadesi desteklenir. Peki ya ileri yaşta ne olur? O zaman da yaşlanan orta yüz bölgesinde, elmacık kemikleri üzerinde olması gereken ve bölgeyi dolgun gösteren yağ doku aşağı doğru yer değiştirir. Bu sarkma, 3 negatif etkiyi ortaya çıkarır. 1. elmacık kemiği bombeliği azalır ve göz altları çöker. 2. burun - yanak bileşkesinde derin bir oluklanma başlar ve bu bir çizgi şeklinde yüze yerleşir. 3. aşağı yerleşimli yağ doku ağız köşesinde bir çıkıntı yaratır. Tüm bu sebepler eş zamanlı olarak ortaya çıktığında kişide yorgun, çökük, yaşlı ve deforme bir yüz ortaya çıkar. İşte ’orta yüz germe’ operasyonu, bu bölgenin eski haline getirilme çabasıdır. Bugün kullandığımız ileri teknik ve yöntemlerle yüzün deformitesini en aza indirmek ve zamanın izlerini cilt üzerinden silebilmek mümkündür" dedi.
OPERASYON SÜRECİ
Operasyon süreci hakkında bilgi veren Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Mert Demirel, "Orta yüz germe ameliyatları genel anestezi altında uygulanır ve kirpik diplerinden yapılan bir kesi ile gerçekleşir. Çoğu zaman bu işlem alt göz kapağı estetiği ile bir arada yapılır, böylece çok daha efektif bir sonuç elde edilir. Ameliyat sonrası hastaya bandaj uygulaması yapılır ve 1 ay gibi bir sürede giderek doğallaşan bir iyileşme gözlenir. Hastanın 2’nci günden itibaren çalışmasında hiçbir fiziksel engel yoktur, ancak dikiş ve bandaj kullanımından ötürü hastaların 10 gün kadar evlerinde dinlenmesi önerilir. Daha hızlı ve sağlıklı bir iyileşme için, mutlaka operasyon öncesinde sigara bırakılmalıdır. Düzenli kullanılan ilaçlar hakkında bilgi vermeli ve operasyon için sağlığın ve sosyal programın en uygun olduğu zaman seçilmelidir. Orta yüz germe operasyonunu, önemli günlerin arifesine sıkıştırmak yerine daha rahat ve stressiz bir iyileşme dönemi planlamak akıllıca olacaktır. En etkili ve uzun dönemli sonuç, yaşlanmadan yapılan operasyonlarda kendisini gösterir. Sıkıntıya erken müdahale çok önemli avantajlar sağlar. Vücuttaki hiçbir yapının simetrik olmadığını unutmamak gerekir. Bu işlemden sonra her iki yanak arasında asimetri görülmesi doğal ve sık karşılaşılan bir durumdur" şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!