Orta Asya Olimpiyatları Ekim ayında Aşkabat'ta yapılacak

Güncelleme Tarihi:

Orta Asya Olimpiyatları Ekim ayında Aşkabatta yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2001 00:00


Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te bir araya gelen Orta Asya ülkeleri milli olimpiyat komiteleri başkanları, 4. Orta Asya Olimpiyat Oyunları’nın Ekim ayına, Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta yapılmasını kararlaştırdı.
Haberin Devamı

Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan ve Tacikistan milli olimpiyat komite başkanlarının katıldığı toplantının ardından bir açıklama yapan Türkmenistan Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Annamuhammed Serhenov, toplantıda alınan karardan duyduğu mennuniyeti dile getirdi.

Orta Asya Olimpiyat Oyunları’na Türkiye, Tataristan ve Başkurtistan gibi ülkelerin de katılmak istediklerini bildiren Serhenov, söz konusu ülkelerden gelen tekliflerin, Mart ayında Aşkabat’ta yapılacak başkanlar toplantısında ele alınacağını bildirdi.

Serhanov ayrıca, 5. Orta Asya Milli Olimpiyat Oyunları’nın 2003 yılında Tacikistan’ın başkenti Duşanbe’de yapılacağını ve bu şekilde Orta Asya Olimiyat Oyunları’nın 1. turunun tamamlanmış olacağını söyledi.

Orta Asya Olimpiyat Oyunları, 1995 yılında Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te, 1997’de Kazakistan’ın eski başkenti Almatı’da ve 1999’da da Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te düzenlenmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!