Orhun farkı

Güncelleme Tarihi:

Orhun farkı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 1998 00:00

Bülent BOĞ
Haberin Devamı

Dün Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda tam bir basketbol şöleni izledik. Avrupa'da da savaşan ligin iki güçlü ekibi, kendilerinden beklenen basketbolu sahaya yansıtınca ortaya seyir zevki olan mükemmel bir maç çıktı.

Maçın ilk dakikalarında iki takım da adam adama savunma yapmayı uygun gördü. Pota altında iyi kapanan Efes, Ufuk ve Naumoski ile sayılar bulurken, Galatasaray Gökhan ve Davison'un yakın mesafe şutlarıyla skoru dengede tutmaya çalıştı. Ancak Orhun'un da etkisiz kalmasıyla bunda fazla başarılı olamadı. Sarı kırmızılılar, 5 dakika sonrası savunmada aksamaya başladı. Naumoski ve Drobnjak'nin sayıları da Efes'i ilk yarı boyunca önde götürdü.

İkinci yarıda sahada bambaşka bir Orhun vardı. İlk yarıdaki oyunun tam aksine bulduğu isabetli şutlarla takımını sırtlarken, onun gayretine çember altında Davison da katılınca Galatasaray oyundan kopmadı.

Galatasaray bu yarıda sert savunmasıyla Efes'i dış şutlara zorlarken, lacivert beyazlılar, Ufuk ve Naumoski'nin üçlükleriyle oyunu lehlerine sürdürmeyi başardılar. Ancak Galatasaray'ın savunmadaki etkinliği hücumda Davison'un ribaundtaki üstünlüğü ile pekişince, Efes Pilsen de çok hata yapınca sarı kırmızılılar son 5 dakikada eşitliği yakaladılar. Bundan sonra Efes beklenmedik top kayıplarıyla hatalar yaparken, hızlı hücumlarla rakip potada kolay sayılar bulan Galatasaray, zor maçı kazanmayı başardı. Ancak bu galibiyette Orhun Ene ve Davison'un ikinci yarıdaki mükemmel performansları gözardı edilemezdi.

Maçın hakemleri ise verdikleri kararlarla her iki takımı da çileden çıkardı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!