Orhan Kaynar: Fatih'in dönüşü

Güncelleme Tarihi:

Orhan Kaynar: Fatihin dönüşü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 1999 00:00

Orhan KAYNAR
Haberin Devamı

Trabzonspor için gerçekten çok zorlu bir deplasmandı. Şayet kaybederse hedefinden de çok şey kaybedecekti. Kazanma olasılığında ise en az Avrupa Kupaları'na katılma şansı olacaktı. İşte maç bu atmosferde başladı. Buna bir de sağanak yağmuru eklersek, maçın gidişatını tahmin etmek güç olmasa gerek.

Yine eski tas, eski hamam. Yani Gordon'un taktiğini vurgulamak istiyorum. İleride Selahattin ile Fatih'i bıraktı, arkadan hiçbir destekçi vermedi. Üstelik Osman gibi bir defans oyuncusunu orta sahada oyun kurucu olarak kullanmaya çalıştı. Böylesine saçma bir düşünceye bugüne kadar rastlamadım. Ne bir mücadele var, ne de rakip alanda pres. İlk yarıda Trabzonspor defansını Altan adeta dağıttı. Belli ki orta sahada sorunun var.

Be kardeşim Ogün'ü neden o alana kaydırmıyorsun ki? Zaten Tansel, Mehmet İpek ve Selim evlere şenlik. Ayakta durmaya çalışan sadece Ünal vardı. Nitekim aynı Ünal kaleye öyle bir füze gönderdi ki, Yavuz'un bunu çıkartması gerçekten inanılır gibi değildi.

Ama aynı şekilde Cenk'in kaleci ile karşı karşıya kaldığı bir anda Milosevski'nin kurtarışını da alkışlamak gerekir. Bu sıraladıklarım ilk yarının görüntüsüydü. Gelelim ikinci yarıda. Bu 45 dakikada ne oldu bilemiyorum!.. Kadro aynı ama sanki devre arasında Trabzonsporlu oyunculara bir sihirli değnek deymiş. İlk yarıda bir tek olumlu top ortalayamayan Mehmet İpek, öyle iki top kesti ki, Trabzonspor'un genç starı Fatih bu iki pozisyonu hiç affetmedi ve Trabzonspor bir anda 2-0 öne geçti. Doğrusu bunu kimse beklemiyordu.

Aynı Fatih, şayet bomboş durumda duran Selahattin'e topu atmış olsaydı, kalesini koşaltan Yavuz'u çok rahatlıkla avlayıp yeni gol bulabilirlerdi. Yine Fatih öyle bir pozisyon buldu ki, çok da güzel vurdu. Ama bu kez kaleci Yavuz gerçekten çok başarılıydı.

İsterseniz şöyle özetleyelim.... Trabzonspor çok korktuğu Adanaspor deplasmanına, ikinci yarı ortaya koyduğu muhteşem futbol ile ve de muhteşem Fatih ile 3 puan almasını bildi.

Gerçekten bu yarıda Trabzonspor'da görevini yapmayan hiç kimse yoktu. Ama insanın hemen aklına geliyor. ‘‘Be mübarekler, ilk yarıda neredeydiniz ki, taraftarlarınızı fıtık etip durdunuz.’’ Her neyse Trabzonspor zoru başardı ve zirve yarışından kopmadığını kanıtladı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!