Orhan Boltürk Halter Federasyonu Başkanlığı’na aday oldu

Güncelleme Tarihi:

Orhan Boltürk Halter Federasyonu Başkanlığı’na aday oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2016 12:08

Orhan Boltürk Halter Federasyonu Başkanlığı’na aday oldu

Haberin Devamı

Hasan POLAT/KAZAN(Ankara), (DHA)- KAZAN Belediyesi Spor halter antrenörü Orhan Boltürk, 27 Ekim Pazar günü yapılacak olan Türkiye Halter Federasyonu Başkanlık seçiminde aday olduğunu açıkladı.

Kazan Belediyesi'nin Halterde yakaladığı başarının kahramanı Orhan Boltürk, Türkiye Halter Federasyonu Başkanlığı'na aday oldu. Boltürk, 1974 yılında başladığı halter serüvenini 42 yıldır kesintisiz devam ettiriyor. Haltere başladıktan 3 yıl sonra 1977 yılında kariyerini Türkiye şampiyonu olarak taçlandıran Boltürk, Milli takım kadrosuna seçildikten sonra da birçok derece elde etti. Halter Antrenörler Derneği Kurucuları arasında yer alan Bolturk, halen dernek başkanlığı görevini de sürdürüyor. Sporculuktan sonra antrenörlük kariyerine ilk olarak Sincan Belediye Spor'da başlayan Orhan Bolturk, EGO Spor Kulübü ve Milli Takım'da gençler ve büyükler kategorisinde görev aldı. Boltürk, son olarak Kazan Belediye Spor bünyesinde kurduğu halter takımının başına geçti. Boltürk'ün antrenörlüğü döneminde spor kulüplerinde çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve geliştirdiği yeni sistemlerle Türkiye'de halterin sağlam temellere oturmasında büyük katkılar sağladığı kaydedildi.

HALTER KONUSUNDA ÇOK GÜZEL PROJELERİ VAR

Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Kazan'da halter branşının açılması ve halterin gençler arasında sevdirilmesinde Orhan Boltürk'ün büyük katkıları olduğunu belirtti. Başkan Ertürk, "Uzun yıllar birlikte çalıştığımız Orhan Boltürk'ün federasyon başkanlığına aday olması halterin iyi noktalara gelmesi açısından önemli. Orhan Boltürk hocamız Kazan Belediye Spor'da büyük başarılar elde etti, Türkiye'de de halteri hak ettiği noktalara getireceğine olan inancım tam. Orhan hocamızın halter konusunda çok güzel projeleri var. Kazan'da halter için güzel bir alt yapı oluşturduk. Halter için büyük bir kamp merkezine ihtiyaç olduğunu bizlere ileten Orhan hocamız, bizden de Halter Milli Takım Kamp Merkezi için yer sözü aldı" dedi.

BU KUTSAL GÖREVE TALİP OLDUM

Orhan Bolturk ise halter branşının Türkiye'de hak ettiği noktalara taşımak için Türkiye Halter Federasyonu Başkanlığına aday olduğunu söyledi. Boltürk, "Halteri ileriye taşımak adına bu kutsal göreve talip oldum. Antrenörlüğüm döneminde çalıştırdığım kulüplerde birçok yeniliğe imza attım. Ancak halterin hakkettiği yerlere taşınabilmesi, Uluslararası müsabakalarda Türkiye'nin madalyaları toplayabilmesi için halterde kökten bir değişimin şart olduğunu düşünüyorum. Ben ömrümü haltere harcadım, haltere yön veren kişilerin de aynı branştan gelmesini her platformda dile getirdim. Haltere inandığım için çocuklarımı bu spora yönlendirdim. Federasyon başkanlığına etiket için değil, halter alt yapısına gereken yatırımları yapmak için aday oldum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!