Organlarıyla 2 kişiye umut oldu

Güncelleme Tarihi:

Organlarıyla 2 kişiye umut oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2017 16:59

Organlarıyla 2 kişiye umut oldu

Haberin Devamı

DENİZLİ'de beyin kanaması nedeniyle beyin ölümü gerçekleşen, ailesi tarafından ismi açıklanması istenmeyen 47 yaşındaki erkeğin karaciğeri ve bir böbreği İzmir'de organ bekleyen hastalara nakledildi.

Ailesi tarafından isminin açıklanması istenmeyen bir erkek, geçen 7 Ağustos'ta evinde geçirdiği beyin kanaması sonrası Servergazi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Beyin Cerrahisi Kliniği'nde ameliyatı yapılan ve yoğun bakıma alınan hasta 3 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti ve yapılan görüşmeler sonunda organları ailesi tarafından bağışlandı. Servergazi Devlet Hastanesi'ne İzmir'den gelen ekipler, karaciğeri İzmir'deki Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne, bir böbreği de Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde organ bekleyen hastalara nakledilmek üzere götürdü. Bağışlanan organların iki hastaya nakledildiği belirtildi.

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Berna Öztürk, organ bağışında bulunan acılı aileye baş sağlığı dilerken, "Türkiye'de binlerce kişi organ beklemektedir. Organ bağışı ise sadece beyin ölümü gerçekleşen kişilerden yapılabilmektedir. Organ bağışında bulunan ailemiz de en acı günlerinde başka ailelere umut olmak adına beyin ölümü gerçekleşen hastamızın organlarını bağışladı. Ben kendilerine organ bağışında bulundukları için çok teşekkür ediyor ve başsağlığı diliyorum. Buradan da herkesi organ bağışında bulunmaya davet ediyorum" dedi.

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!