Organize işler

Güncelleme Tarihi:

Organize işler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2015 01:05

“Benzin bitti” yalanıyla otostop çekerek durdukları sürücüleri dolandıran şebeke bu defa da Gimat Kavşağı’nda görüntülendi. Araçtan inen 2 erkeğin gizlenmesi, geride kalan 2 kadının ise küçük bir çocuğu da kullanarak trafikteki sürücüleri dolandırmaya çalışması dikkat çekti.

Haberin Devamı

Ankara Hürriyet’in daha önce ‘Sağ şerit düzenbazları’ manşetiyle gündeme getirdiği, araçlarını sağa çekip “Benzinim bitti” yalanıyla insanları dolandıran şüpheliler, bu defa Gimat Kavşağı’nda göründü.
Önceki gün akşam saat 17.00 sıralarında, İstanbul Yolu’nun Anadolu Bulvarı’na bağlandığı Gimat Kavşağı’da, beyaz renkli Şahin marka 06 VA ... plakalı araç yolun sağında durdu. Araçtan, önce 2 erkek, ardından da yanlarında küçük bir çocukla 2 kadın indi.
Şüphelilerden biri, bagajdan çıkardığı su dolu bir şişeyi aracın 4-5 metre gerisine koydu. Daha sonra 2 erkek, kadınları ve küçük çocuğu aracın başında bırakarak kavşağın ortasındaki ağaçların arasına saklandı. Küçük çocuğu kaldırıma bırakan kadınlardan biri, otostop çekerek durdurduğu araç sürücülerini, “Benzinimiz bitti, çocuğumuzla yolda kaldık” diyerek dolandırmaya çalıştı. Yaklaşık yarım saat boyunca aynı numarayla para toplamaya çalışan kadın, bir süre sonra ağaçların arasında saklanan 2 erkeği çağırıp, olay yerinden uzaklaştı.

Haberin Devamı

ŞÜPHELENDİM YARDIM ETMEDİM

Kadının şüpheli hareketlerinden dolayı yardım etmekten vazgeçtiğini belirten bir sürücü, şunları söyledi:
“Bir kadın, yanında çocuğuyla birlikte sağ şeritte el salladığı için durup yardımcı olmaya çalıştım. Ama kadının çocuğa olan ilgisizliğinden ve hareketlerinden şüphelendiğim için söylediklerini dinlemeden uzaklaştım. Farklı araçlarla, farklı noktalarda aynı numarayla para isteyen insanların sayısı çoğalmaya başladı. Emniyet güçlerinin bu dolandırıcılık çetesini yakalaması lazım.”

EMNİYET ÇALIŞMA BAŞLATMIŞTI

Ankara Hürriyet, 2014 ekim ayında, aynı numarayla Eskişehir Yolu’nun Anadolu Bulvarı bağlantısında sürücülerden para isteyen bir dolandırıcıyı görüntülemişti.
Dolandırıcılık olayının ilk kez gündeme gelmesinin ardından ‘benzin bitti’ yalanıyla sürücüleri durduran şüphelilerin Bilkent Kavşağı, Anadolu Bulvarı, 1071 Malazgirt Bulvarı ve Sabancı Bulvarı’nı mesken tuttuğu ortaya çıkmıştı. Emniyet yetkilileri de, dolandırıcılık şüphelilerinin yakalanması için çalışma başlattıklarını açıklamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!