Organik Tarım, Tıbbi Ve Aromatik Bitkiler Toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Organik Tarım, Tıbbi Ve Aromatik Bitkiler Toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2015 18:59

BAFRA'DA ORGANİK TARIM TOPLANTISI(AHMET ŞÜKRÜ ULUÇAY/SAMSUN-İHA)

Samsun’un Bafra ilçesinde Tarım Sektör Paydaşları Ekim Ayı Toplantısı(Organik Tarım, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler) Türkiye’nin ilk ve tek organik pazarı bulunan Sürmeli Mahallesi’nde yapıldı.
Kaymakam Halis Arslan başkanlığında yapılan toplantıya Belediye Başkanı Zihni Şahin, Prof. Dr. Ali Kemal Ayan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, İlçe Müdürü Ahmet Dursun, Sürmeli Mahallesi Derneği (SÜRDER) Başkanı Süleyman Özata, birlik başkanları, organik tarım üreticileri ve pazarcı kadınlar katıldı.
SÜRDER Başkanı Süleyman Özata yaptığı açılış konuşmasında, Sürmeli’nin tarihi ve organik tarım uygulamasının nasıl başladığı hakkında bilgi verdi.
Sürmeli’de 21 üretici bayanın organik tarım yaptığını belirten Bafra Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Kemal Ayan, “Bu kadın hareketinin, kadının pazara, pazarlamaya, paraya elinin değmesinin hikayesi var burada. Ekolojik tarımın yanında ekolojik turizmle beraber kendi evlerini şehirden gelen ailelere açıyorlar. Sürmeli niçin önemli? Türkiye’de bir köyde açılan organik pazara sahip olduğu için çok önemli” dedi.
Organik pazarların genel kuralları hakkına bilgi veren Prof. Dr. Ali Kemal Ayan, pazardan 1 liraya alınan bir ürünün organik pazarda en fazla 1 lira 25 kuruş olabileceğini söyleyerek, organik pazarda başarı kriterleri hakkında da bilgi verdi.
Kaymakam Halis Arslan, Belediye Başkanı Zihni Şahin ve protokol üyeleri tarafından verdikleri katkılardan dolayı Prof. DR. Ali Kemal Ayan, Sürmeli Mahallesi Derneği (SÜRDER) Başkanı Süleyman Özata ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür belgesi verildi.
Toplantı sonunda Sürmeli Organik Pazarı gezildi. Kaymakam Halis Arslan ve beraberindeki heyete pazarcı kadınlar kendi yaptıkları ürünlerden ikram etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!