Organik lifting

30’lu yaşlarla birlikte cildimizde geri sayım başlıyor.

Haberin Devamı

Cilt esnekliğini kaybediyor, yer çekiminin ve yaş almanın etkisiyle aşağı doğru sarkıyor. Son dönemin popüler bir uygulaması olarak öne çıkan “organik lifting”, kaybettiğiniz tüm gençlik kodlarını yeniden kazandırmayı vaat ediyor.

Öncelikle şunu belirtmekte fayda var; “organik lifting” tamamen cerrahi dışı bir yöntem. Yani kesme-biçme işlemi yok. Yan etkisi bulunmuyor, birkaç saat içinde vücudunuzdaki ya da cildinizdeki etkiyi anında görüyorsunuz. Uygulamanın etki mekanizmasına gelince; yan etkisi olmayan, vücut tarafından tümüyle eritilebilir, cerrahi ameliyat ipleri cilt içine yerleştiriliyor. Bu ipler cilt altında hem dokuyu kaldıran bir dayanak vazifesi görüyor hem de kolajen ve diğer bağ dokusu elemanlarını uyararak ciltte bir gençleşme ve yenilenme süreci başlatıyor. Detayları ve aklımıza takılan soruları Dr. Devrim Gürsoy’dan öğrendik.
“Organik lifting” vücudun hangi bölgelerine uygulanabiliyor?
-Aslında lifting metodu, uzun zamandır gençleşmek isteyenler tarafından tercih ediliyor. Bu uygulama ile cerrahi uygulamaya gerek olmadan ameliyatta kullanılan ipliklerle yüz geriliyor; göğüs, kalça kaldırılıyor; bacak içleri ve kollar toparlanıyor. İpler vücutta yaklaşık 240-300 gün içinde eriyor ancak uygulamanın olumlu etkileri iki yıla kadar devam ediyor. Bu metotla hem lifting operasyonunun tüm avantajları kullanılmış oluyor hem de dezavantajlar ortadan kalkıyor.
Uygulama ne kadar sürüyor?
-Uygulama, ameliyathane şartları ve derin anestezi gerektirmiyor. Topikal ya da lokal anestezi ile ipler cilt altına yerleştiriliyor. Yaklaşık 20 ila 60 dakikalık sürede yüzü kaldırmak, kırışıklıkları açmak, sarkmaları düzeltmek mümkün. Aynı şekilde kalça, göğüs, iç bacak ve kolların içinin toparlanma ve şekillendirme ihtiyacı da bölge başına 60-90 dakika içinde karşılanabiliyor. Kişi günlük yaşantısına hemen uygulama sonrası dönebiliyor ve olumlu etkiler hızla ortaya çıkıyor.

Haberin Devamı

Botokstan daha etkili

Klasik cerrahi germe işlemine göre daha çabuk, iyileşme süresi gerektirmeyen pratik bir yöntem. Botoks, dolgu, kozmetik ve cihaz uygulamalarına göre daha uzun ve net etki süresi var. Ayrıca kısa uygulama süresine bağlı olarak zaman kaybı olmaksızın etki göstermesi, toplam maliyetin uygunluğu ve birçok uygulama ihtiyacını tek uygulama ile gidermesi gibi avantajları var.

Haberin Devamı

Yeni makyaj sezonunda

Erkekler bunlardan nefret ediyor!

Biz kadınların saatlerce makyaj yapıp saç şekillendirmekle uğraşmasının nedeni, hiç şüphesiz güzel görünmek... Ancak kimi zaman bizim beğendiğimiz detaylardan erkeklerin nefret ettiğini belirtelim. İşte, erkeklerin seksi bulmadığı güzellik trendleri...

Pek çok kadın makyajın vazgeçilmezleri olan aydınlatıcı, fondöten, kapatıcı, pudra ve allığın mucizevi etkilerini küçümsüyor. Bu yüzden de fazla miktarda kullanmayı seçiyor. Oysa söz konusu cilt olduğunda en önemli kural “az her zaman çoktur” olmalı. Kalın fondöten tabakalarının ve doğal görünmeyen allık uygulamalarının erkekleri öyle sanıldığı gibi baştan filan çıkardığı yok. Aksine çene ve şakak bölgelerinde keskin fondöten bitişleri ya da yakalardaki lekeler hoş olmayan görüntüler yaratabiliyor.

Haberin Devamı

1- YAPIŞKAN DUDAK PARLATICISI

Erkeklerin ilk buluşmada kadınların gözlerine değil dudaklarına baktığı bilimsel olarak kanıtlanmış. Ama dikkat! Güzel ve doğal dudaklardaki yapışkan bir dudak parlatıcısı, tüm büyüyü bozabilir. Hatta ışıltılı partiküllere sahipse ve şarap tonlarındaysa, sizi öpmesi için boşuna beklemeyin. Seçiminizi, soft pembe ya da kırmızı tonlarında, dudakları nemlendirici etkisi bulunan ve hafif parlaklık veren rujdan yana yapmalısınız.

2- GÜR VE KOYU KAŞLAR

Top model Cara Delevingne belirgin, gür kaşlarıyla defilelerde ve moda dergilerinde karşımıza çıkmaya başladığından beri kadınlar onun gibi kaşlara sahip olmak için her şeyi yapıyor. Oysa erkekler bu trendden nefret ediyor! Belirgin kaşları maskülen ve fazlasıyla sert buluyorlar; özellikle de koyu tonlarda ise... Siz en iyisi abartıya kaçmayın, kaşlarınızın doğal halini koruyun ve sadece çevresindeki fazlalıkları alın. Sonra bir kaş fırçası yardımıyla şakaklara doğru fırçalayın. Formunu bir miktar kaş jeli ya da saç spreyiyle sabitleyin. Bu uygulama bakışlarınızı aydınlatır ve taze bir görümü kazandırır.

Haberin Devamı

3- KISA SAÇLAR

Her ne kadar kısa saçlara dair klişe bizi rahatsız ediyor olsa da maskülen kesimler, ensesi kısa modeller ve şık Bob’ları seviyoruz. Buna karşın pek çok erkek Gisele Bündchen tarzı doğal görünümlü uzun saçlardan yana. Hatta sevimli bir atkuyruğu, yumuşak kesimli uzun bir Bob ya da yüze seksi bir şekilde dökülen kaküllere bayılıyorlar. Ve minik bir uyarı daha; saçlarınızı yoğun sprey ya da jöle yerine hafif kıvamlı köpükle hareketlendirebilirsiniz.

4- YOĞUN DUMANLI MAKYAJ

Birkaç senedir hayatımızda olan “smokey eyes” makyaj trendi, sanılanın aksine erkeklerin hoşuna gitmiyor. Özellikle de yoğun siyah ve fume tonlarında olanları. Sadece soft kahve ve eflatun tonları ilgilerini çekiyor. Aynı zamanda kalın eyeliner çizgileri de erkeklerin verdikleri karnede geçer not alamıyor. En iyisi, kirpik diplerine çekeceğiniz ince bir çizgi ve hafif tonlarda far seçenekleri.

Haberin Devamı

Çatlaklardan kurtulmak mümkün

Kadınların en büyük sorunlarından olan çatlakların giderilmesi, bugüne kadar uygulanan sistemlerle tam olarak mümkün değildi. Ama bu sorununun çözümüne yönelik tasarlanmış en son yenilik “Bi-one” artık Türkiye’de. Ethica Hastanesi ve Est-ethica Tıp Merkezleri’nde uygulanan yöntem, dokuların biyolojik olarak tekrar canlanmasını sağlıyor. Bu yenilik, çatlaklarda oluşan derinliği doldurarak sağlıklı cildin seviyesine ulaştırıyor, görünen çatlakları hafifletiyor. Seanslar, çatlakların doğal cilt rengini almasını sağlıyor. O dokuların normalleşmeye başlaması sayesinde, çatlaklar normal cilt gibi güneşlenerek veya solaryum kullanılarak bronzlaşabiliyor. Uygulamanın yan etkisiz, ağrısız ve acısız olması da en önemli avantajlarından.

EDİTÖRDEN...

Baştan çıkaran dudaklar

Tekin Acar Cosmetics mağazalarında satılan profesyonel makyaj koleksiyonu TCA Studio Make-up Professional’ın yeniürünü “Lipstick Mat”le, dudaklar daha belirgin... Mat yapılı ürün kolay uygulanıyor, bulaşmadan dudaklarda elastik bir tabaka oluşturuyor. Fiyatı, 29 TL...

Antalya’da 3’üncü mağaza

Tekin Acar Cosmetics, yeniden yapılanma süreci kapsamında yeni mağaza açmaya ve mevcut mağazalarını yenilemeye devam ediyor. Bu kapsamda Antalya Migros ve Antalya Laura AVM’den sonra şehirdeki 3’üncü mağazasını Mark Antalya AVM’de açtı. Ferah dekorasyonu, eğitimli ekibiyle hizmetegiren mağazada, profesyonel makyaj ekibi ve bakım yaptırmak isteyen müşteriler için bir de cilt bakım kabini bulunuyor.

Zıtlıkların uyumu

Zıtlıklar arasında mükemmel uyumu yakalayan... Sürekli ve hızla değişen dünyayı yakalayabilen... Lüksü ve mükemmeli seven... Küçük detayları fark eden... Loewe, 21. yüzyıl centilmenleri için bir parfüm yarattı; Loewe Solo Platinum. Elegan ve sofistike bir aromaya sahip parfümün 50 ml’inin fiyatı
204 TL...

İkonik ürün yenilendi

Dermatologlar tarafından üretilen ilk nemlendirici olan Clinique’in ikonik losyonu Clinique Dramatically Different, yenilenen formülüyle öne çıkıyor.

“Clinique Dramatically Different”in yeni formülü, gelişmiş nemlendirme teknolojisi ve yeni bariyer güçlendirici etkisi sayesinde dramatik bir fark yaratıyor. Uygulama sonrası cilt yumuşak ve esnek bir yapı kazanırken aynı zamanda sağlık ışıltısını da yansıtıyor.
-Ayçiçek tohumu kabuğu, arpa özü ve salatalık özü, cildin nem bariyerinin güçlenmesini sağlıyor, esnekliğini ve çevresel strese karşı direncini artırıyor.
-Hyalüronik asit ve gliserin, gelişmiş bir nemlendirme sağlıyor.
Satış fiyatı: 50 ml’i 59 TL...

Yazarın Tüm Yazıları