Orduevleri’ni eleştirenler ASKİ Beştepe’sini görsün

Geçenlerde köşenizde ASKİ’nin suya yaptığı zamla ilgili bir yazı vardı.

Haberin Devamı

Şimdi ASKİ’nin Beştepe tesislerinden bahsetmek istiyorum. Gidebilenler, anlatacaklarımı teyid edebilir. Bir kere buraya herkes giremiyor. Sadece üyeler ve bürokratlar için ayrıcalıklı bir yer; ABB meclis üyeleri ile bürokratları için... Fiyatlar anormal derecede ucuz; sübvanse edildiği kesin çünkü başka türlü kurtarmaz.
Orayı kullanabilen birisinin misafiri idik. Bu memlekette Orduevleri hep tenkit edildi. Piyasadan çok daha ucuz olduğu ‘ayrıcalığa’ yoruldu; sınıfsal imtiyazlardan söz edildi. ASKİ Lokalinde gördüklerim, yediklerim, içtiklerim, ödediğimiz hesap bunları aklıma getirdi. Tenkit edilen Orduevleri’nden fazlası var eksiği yoktu. Mükemmel hizmet alıyor, herşeyi çok daha ucuza ve çok lüks bir ortamda yiyip içiyordunuz, tek fark alkol yoktu.

SUYA NE ZAMMI

Haberin Devamı

Suya bir ay ara ile gelen yüzde 20’ye yakın zam ve Orduevleri eleştirileri aklımdan geçti. “Eleştirilenden” farkı olmayan yerde, suya yapılan fahiş zamların fiyatlara etkisi olup olmadığını düşündüm. Tenkit edip haksız olduğunu görülen ve bu sebeple sonlandırılan uygulamaların, askerden sivile geçtiğinin örneği, belediyeye bağlı bir kuruluşun lokalinde fazlasıyla vardı!
Yasa yürütmelik değiştirilerek Ordu mensupları için kaldırılan ayrıcalıklar, bir başkasına tanınıyorsa, yapılan ‘tasarrufun’ anlamı nedir?
Turgut ERGİN

Sorumluluğun böylesi!

Hergün, Kızılay-Batıkent arasında metro ile gider gelir ve Ali Dinçer Parkı’nın üst kısmındaki yaya yolunu kullanırım.
Yaya yolunda 12 aydınlatma direği bulunmaktadır. Bunlar yanmadığı için geçen yıl Eylül ayında ABB’nin Sıhhiye’deki Mavi Masa’sına başvurdum. Aradan iki ay geçmesine karşın hiçbir işlem yapılmadı. Bunun üzerine 09.11.2012’de başvurumu yineledim. Yaklaşık 1,5 ay sonra lambalardan üçü yanar hale geldi. 19.12.2012’de durumu tekrar ilettim. Konunun ilgili birim tarafından değerlendirmeye alındığı belirtilmesine karşın, bugüne dek hiçbir değişiklik olmadı.
Kör karanlıkta mı yürüyelim?
Bunca girişimime karşın ortaya çıkan sonucu göz önüne alırsak, yetkili ve sorumlu kişilerin görev ve sorumluluk anlayışlarını kutlamaktan ve Batıkentlilere layık görülen hizmet anlayışını kabullenmekten başka çare kalmadığı anlaşılmaktadır!
İbrahim DURLU

Bakan Çelik’e

Haberin Devamı

“Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü bürokratik bir makam değildir.
İçinde bulunduğumuz yeni dönemde, Kültür ve Turizm Bakanımıza iyi çalışmalar dileriz. Mevcut çalışma yasalarında, oyunculuk mesleği ve komşu haklar, ya da bağlantılı haklar ile ilgili AB Uyum Yasaları ile denk değişiklikler yapılmadan, devlet tiyatroları ile ilgili özel yasa hazırlanmasının oldukça güç bir konu olduğunu duyurmak isteriz.
(Tobav Yönetim Kurulu)

AOÇ Merkez Lokantası yeniden ihaleye çıkacak
 
Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü, basın birimi Merkez Lokantası ile ilgili şu açıklamayı gönderdi:
“Merkez Lokantası 1961’a kadar AOÇ tarafından işletilmiş bu tarihte açık ihaleye çıkılarak 3. şahsa kiralaması yapılmıştır. 01.11.1975’de söz konusu yer kira sözleşmesindeki hüküm uyarınca AOÇ’nin muvafakatı ile müstecir şahsa devir olmuştur.
AOÇ Müdürlüğü tarafından diğer kiracılarıyla beraber müstecire karşı kira tespit davası açılmış, Ankara 4. Asliye Hukuk Mahkemesi 13.12.2000 tarihli kararı ile kiracının ödenmekte olan kirasını rayice uygun hale getirmiştir.
Bu tarihten sonra kiracı zaman zaman ödeme sıkıntısı yaşamış ve biriken borçlarını ödemek için borç yapılandırma talebinde bulunmuş ve bu talepleri kabul edilmiştir.
Müstecirin kira borçlarını ödememesi sebebi ile Ankara 9. İcra Hukuk Mahkemesince verilen 31.12.2010 tarihli kararın uygulanması müstecir ile imzalanan borç yapılandırma protokolündeki uzlaşma uyarınca askıya alınmış ancak kiracı tarafından, takside bağlanan borç ve günlük işleyen kira ödenmediği için kararın icrası yoluna gitmek zorunluluğu doğmuştur.
2001-2010 tarihleri arasında kira alacakları sebebi ile 15 adet, 2010 tarihinden bugüne kadar da 8 adet olmak üzere toplam 23 adet icra takip dosyası açılmıştır.
Bahse konu yerin yeniden kiraya verilmesi için kiraya verme işlerine ait yönetmelik hükümleri uyarınca ihale süreci başlatılacaktır.”

Yazarın Tüm Yazıları