Ordu’da BİMER’e 1 yılda 7 bin 240 başvuru yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Ordu’da BİMER’e 1 yılda 7 bin 240 başvuru yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2017 14:36

Ordu’da BİMER’e 1 yılda 7 bin 240 başvuru yapıldı

Haberin Devamı

Nedim KOVAN/ORDU, (DHA) – ORDU Valisi İrfan Balkanlıoğlu, 2016 yılı içerisinde Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER), Ordu’dan 7 bin 240 başvuru yapıldığını belirtti.



Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu yaptığı açıklamada, BİMER sisteminin etkin, süratli ve masrafsız takibi yapılabilen bir başvuru yöntemi olması nedeniyle vatandaşlar tarafından tercih edilen bir uygulama haline geldiğini söyledi. Ordu’dan BİMER’e 2016 yılında 7 bin 240 başvurunun yapıldığını vurgulayan Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Vatandaşlarımıza tanınan Anayasal haklar arasında, dilekçe ve bilgi edinme hakları da vardır. Vatandaşlarımız bu haklarını 3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun, 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde kullanmaktadır. BİMER sistemi de vatandaşlarımızın dilekçe ve bilgi edinme haklarının kullanımına olanak sağlayan bir uygulamadır. Vatandaşlarımız tarafından da yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Valiliğimiz BİMER merkezine, 2015 yılında 5 bin 825 başvuru intikal etmiş iken, bu sayı 2016 yılında 7 bin 240’a ulaşmıştır. Valiliğimiz BİMER merkezine intikal eden 7 bin 240 başvurunun 7 bin 173’ü sonuçlandırılmış olup, 67 başvuru ise işlem aşamasındadır” dedi.

Ordu Valiliği BİMER Merkezi’ne bağlı olarak, ilçe kaymakamlıkları, belediyeler, kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde BİMER kullanıcı, koordinatör ve cevap-onay yetkilisinden oluşan bir yapılanma olduğunu da belirten Vali Balkanlıoğlu, “Ordu Valiliği olarak, BİMER uygulamasına özel bir önem veriyoruz. Vatandaşlarımızın bu sistem üzerinden yaptığı başvuruları anlık olarak takip ediyoruz. Başvuruların ilgili mercilere intikalini ve mümkün olan en kısa sürede sonuçlandırılmasını sağlıyoruz. Valiliğimizde oluşturulan BİMER Merkezi’ne bağlı olarak il genelinde 65 alt birim BİMER sistemini aktif olarak uygulamaktadır” şeklinde konuştu.



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!