Ordu’ya Ramazan Desteği

Güncelleme Tarihi:

Ordu’ya Ramazan Desteği
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2015 14:05

ORDU'DA RAMAZAN BOYUNCA YARDIMA MUHTAÇ VATANDAŞLAR İÇİN YARDIMLAR YAPILACAĞINI BELİRTEN ORDU VALİSİ İRFAN BALKANLIOĞLU, "RAMAZAN AYI İÇİN ORDU'DAKİ YARDIMA MUHTAÇ KİŞİLERE 1 MİLYON 601 BİN 449 TL CİVARINDA PARA GÖNDERİLDİ. 19 İLÇEMİZDE BULUNAN VAKIFLARIMIZ YARDIMA MUHTAÇ AİLELERE VE NÜFUSA GÖRE PARALAR DAĞITILACAKTIR" DEDİ.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, "Ramazan ayı için Ordu’daki yardıma muhtaç kişilere 1 milyon 601 bin 449 TL civarında para gönderildi. 19 ilçemizde bulunan vakıflarımız yardıma muhtaç ailelere ve nüfusa göre paralar dağıtılacaktır" dedi.
Ordu’da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından Ramazan ayı içerisinde yardıma muhtaç birçok vatandaşa yardım yapılacak. Ordu Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı(SYDV) Ramazan öncesi Ankara’dan gelen 1 milyon 601 bin 449 TL’yi ihtiyaç sahiplerine dağıtacak. Ordu Valiliği SYDV ayrıca bağış olarak gelen gıda kolilerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırırken, bir yandan da yeni kurulan aşevinde kapıya teslim yöntemi ile yaşlı, engelli, öksüz, yetim, ve eşi vefat etmiş kişiler için 500 aileye yemek verecek. Konuya ilişkin açıklama yapan ve Ramazan ayının hayır ayı olduğunu belirterek yardımlaşmanın ön plana çıktığı bir dönem olacağını ifade eden Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, devletin bu ay da üstüne düşen görevi yaptığını söyledi.
"YARDIMLAR ARTARAK DEVAM EDECEK"
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile muhtaç ailelere ulaşılarak yardım edileceğini aktaran Balkanlıoğlu, "İlçelerde bulunan vakıflarla, yardıma muhtaç kişiler tespit ediyoruz. Devlet bu vakıflarımıza periyodik olarak yardım paraları gönderiyor ve fakir ve yoksulları asgari düzeyde geçindirmeye çalışıyor. Ramazan münasebetiyle bu vakıflarımıza periyodik yardımların dışında ekstra yardım gönderilir ki fakir fukara daha çok sevindirilsin. Bizim merkez dahil 19 tane vakfımız var. Bu vakıflarımıza 1 milyon 601 bin 449 TL yardım geldi. Bu paralar ilçelerin nüfuslarına göre tanzim ediliyor. Bunun dışında da belediyeler ve iş adamları tarafından yardımlar yapılıyor. Ayrıca vakfımızın yaptığı proje ile Ramazan boyunca yemek yapamayacak 500 ailenin evine yemekler götürülecek. Bunlarla birlikte evlere gıda paketi servislerimiz her zaman olduğu gibi devam edecek. İslam inancında her türlü hayır ve hasenatın kat kat verildiği Ramazan ayında fitre ve yardımlarımızı yapmamız gerekir" diye konuştu.
Vali İrfan Balkanlıoğlu ayrıca, vatandaşlardan çevresinde bulunan mağdur ve ihtiyaç sahibi insanlara duyarlı davranarak onlara yardım etmelerini istedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!