Ordu gol olup yağdı

Güncelleme Tarihi:

Ordu gol olup yağdı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2013 22:46

PTT 1'inci Lig'in ilk haftasının kapanış maçında sahasında Orduspor'u konuk eden Adanaspor, karşılaşmadan 4-0 mağlup ayrıldı

Haberin Devamı

Stat: 5 Ocak
Hakemler: Deniz Çoban, Fevzi Demirhan, Mehmet Kapluhan
Adanaspor: Yaşar Memişoğullarından, Yiğitcan Gölboyu, Ümit Tütünci, Talha Mayhoş (Dk. 46 Cem Özdemir), Ergin Keleş (Dk. 67 Okan Salmaz), Bezerra, Rahman Oğuz Kobya (Dk. 46 Mustafa Sami Can Keskin), Merthan Açıl, Ayhan Tuna Üzümcü, İlkem Özkaynak, Yasin Yılmaz
Orduspor: Ferhat Odabaşı, Ferhat Öztorun, Erkan Sekman, Selahattin Selçuk Özkan (Dk. 67 Emre Aygün), Anıl Taşdemir, Eren Özen (Dk. 60 Lonita), Subasic, Ufukhan Bayraktar (Dk. 80 Adem Sağlam), Volkan Kolaçoğlu, Landel, Salih Sefercik
Goller: Dk. 26 Ufukhan, Dk. 36 Ayhan Tuna Üzümcü (Kendi kalesine), Dk. 47 ve Dk. 73 Landel (Orduspor)
Sarı kartlar: Dk. 33 Selahattin Selçuk Özkan, Dk. 77 Ionita (Orduspor), Dk. 77 Cem Özdemir, Dk. 86 Mustafa Sami Can Keskin (Adanaspor)

Karşılaşma öncesinde Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Adana Şubesi Başkanı Adnan Poyraz, hakemler ile teknik direktör ve takım kaptanlarına birer çiçek vererek, yeni sezonun hayırlı olmasını diledi. Ayrıca vefat eden Galatasaraylı eski futbolcu ve yönetim kurulu üyesi Reha Ergen için saygı duruşunda bulunuldu.
15'inci dakikada ceza sahası önünde topla buluşan Erkan'ın uzaktan sert vuruşunda top az farkla auta çıktı.
17'nci dakikada sol kanatta topla buluşan Landel Lucien, rakiplerini çalımlayarak ceza sahasına girdiği anda vuruşunu yaptı. Kaleci Yaşar, topu uzaklaştırdı.
26'ıncı dakikada Orduspor'un kazandığı serbest atışı kullanan Eren'in ortasında ceza sahası içerisinde iyi yükselen Ufukhan, meşin yuvarlağı ağlara yolladı: 0-1
30'uncu dakikada orta sahada rakibinden topu kapan Selahattin, Subasic'i hareketlendirdi. Topla buluşan Subasic, vuruşunu yaptı. Kaleci Yaşar, son anda kornere çeldi. Atıştan sonuç çıkmadı.
35'inci dakikada sol kanatta topla buluşan Ferhat Öztorun, rakiplerini çalımlayarak ceza sahasına girdi. Bu oyuncunun sert şutunda meşin yuvarlak Tuna'ya çarparak ağlara gitti: 0-2.
48'inci dakikada sol kanatta topla buluşan Ferhat Öztorun'un ceza sahasına ortasında iyi yükselen Landel Lucien'in sert kafa şutu ağlarla buluştu: 0-3
53'üncü dakikada Tiago'nun pasında topla buluşan Yasin, ceza sahasına girdiği anda vuruşunu yaptı. Savunma araya girerek, topu kornere gönderdi. Atıştan sonuç çıkmadı.
64'üncü dakikada ceza sahası önünde topla buluşan Subasic, soldan kale çizgisi içerisine girerek vuruşunu yaptı. Direkten dönen topu savunma uzaklaştırdı.
66'ncı dakikada sağ kanatta topla buluşan Yasin, son çizgiye inerek ortasını yaptı. Topa hareketlenen Ümit, sert vurdu. Meşin yuvarlak direkten döndü.
74'üncü dakikada sağ kanatta topla buluşan Erkan'ın ceza sahasına ortasında gelişine vole vuran Landel Lucien, topu ağlara yolladı: 0-4
Karşılaşma, Orduspor'un 4-0'lık galibiyetiyle sonuçlandı.

Haberin Devamı


Al: "Pozisyon bulamayan, rakibe üstünlük sağlayamayan ve çok pozisyon veren bir görüntü veriyorsan söylenecek bir şey yok."

Haberin Devamı

PTT 1. Lig'de ilk haftanın son maçında Orduspor'a 4-0 yenilen Adanaspor'un teknik direktörü Ekrem Al, "Pozisyon bulamayan, rakibe üstünlük sağlayamayan ve çok pozisyon veren bir görüntü veriyorsan söylenecek bir şey yok. Hatalar zinciri tepeden tırnağa bizdedir" dedi. Al, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, sahada son derece olumsuz bir tablo ile karşılaştıklarını, kötü oynadıklarını söyledi. "Tabii bunun baş sorumlusu bizleriz" diyen Al, şöyle devam etti:
"Demek, hazırlık sürecince olumlu işler yapamadık ki böyle bir görüntü ortaya çıktı. Samimi söylüyorum beklemiyordum. Futbolda her şey olabilir ama rakibe boyun eğmek, kendi sahanda aciz duruma düşmek, lakayıtlaşmak bizim ummadığımız, felsefemiz dışında olan şeylerdi ama gerçekleşti. Sorumluluğu başta teknik heyet olarak bizler kendi üzerimize alıyoruz. Pozisyon bulamayan, rakibe üstünlük sağlayamayan ve çok pozisyon veren bir görüntü veriyorsan söylenecek bir şey yok. Hatalar zinciri tepeden tırnağa bizdedir."

Al, bir gazetecinin "İstifa etmeyi düşünüyor musunuz" sorusu üzerine ise "Hayır. Ben kendimi sorgularım mutlaka ama böyle mi olmalıydı. Biz ne kadar hata yapsak bile hatalı bir 11 sahaya sürsek bile insanın koşmasını, savaşmasını, ruhunu engelleyecek ne yaptık ki. Bir kere böyle bir şey var sahada. Bunu söylerken de 'onlar suçlu biz ak kaşık' demiyorum" diye konuştu.

Sözeri: "Deplasmandan güzel bir galibiyet aldığımız için mutluyuz"

Orduspor Teknik Direktörü Erkan Sözeri ise ligin ilk maçının çok önemli olduğunu dile getirerek, "Deplasmandan güzel bir galibiyet aldığımız için mutluyuz" ifadesini kullandı. Spor Toto Süper Lig'den düştükten sonra iki futbolcunun haricinde yeni bir takım kurduklarına dikkati çeken Sözeri, şunları kaydetti: "Kalbiyle yüreğiyle oynayabilecek oyuncuları transfer etmeye çalıştık. Bu anlamda da başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Bugün en çok mutlu olduğum şey: Oyuncularım Orduspor taraftarına, camiasına yakışır güzel bir duruş sergiledi. Bu anlamda onları kutluyorum ama daha ligin ilk maçı. Bugün bu maçın keyfini yaşayacağız ve yarın unutarak önümüzdeki Mersin İdman Yurdu karşılaşmasına odaklanacağız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!