Ordu’da 5 Dernek 5 Proje

Güncelleme Tarihi:

Ordu’da 5 Dernek 5 Proje
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2015 14:42

ORDU'DA İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN PROJE DESTEĞİ ALAN DERNEKLERE PROTOKOL TESLİM TÖRENİ YAPILDI

İçişleri Bakanlığı’ndan proje yardımı alan derneklerin proje tanıtım ve protokol teslim töreni yapıldı.
Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Vali Yardımcısı Engin Avcı, İl Dernekler Müdür Vekili Vedat Öz, İl Dernekler Müdürlüğü personelleri, Ordu’daki derneklerin başkan ve yöneticileri katıldı.
Vali İrfan Balkanlıoğlu, İçişleri Bakanlığı bütçesinden proje karşılığı derneklere verilen yardımı almaya hak kazanan projelerin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, dernek insanların bir araya gelerek hayır amaçlı gayelerle yapılan bir anlamda vakıf çalışması olduğunu belirtti. Vali Balkanlıoğlu, "Dernek faaliyetleri başkaları için sevabına yapılan işlerdir. Bir gelir temin etme işi değildir. Kazanç kaygısı olmadan topluma ne yapabilirim, kaybolan kültürü yeniden nasıl canlandırırım, Ordu’nun tanınması, kalkınması, gelişmesi için neler olabilir, düşüncesi ve amacıyla yapılan girişimlerdir” dedi.
İl Dernekler Müdür Vekili Vedat Öz ise yaptığı konuşmada, 9 Mart 2015 tarihinde başlayan ve 7 Mayıs 2015 tarihinde sona eren 2015 yılı proje başvuru dönemi içerisinde, İçişleri Bakanlığı’na, Ordu’dan toplam 22 proje başvurusu yapıldığını, bunlardan 5’inin bakanlıkça kabul gördüğünü, kabul edilen 5 projenin toplam bütçesinin 374 bin 673 TL olduğunu söyleyerek, bunun 359 bin 873 TL’sinin Bakanlıkça, 14 bin 800 TL’sinin ise derneklerin kendi bütçelerinden karşılanacağını ifade etti.
DERNEKLER VE PROJELERİ
İçişleri Bakanlığı’ndan proje yardımı almaya hak kazanan dernekler ve faaliyet amaçları şöyle:
- Ordu İnsani Yardımlaşma Derneği: ‘Ordu Arama Kurtarma Timi’ projesi ile toplumu bilinçlendirmek ve ani bir doğal afette hızlı bir karar alma mekanizması oluşturmayı amaçlıyor. Projenin süresi 12 ay. Bütçesi 92bin 284 TL
- Ordu Spor Görme Engelliler Derneği: ‘Sesi Görenler Projesi’ ile hedeflenen Ordu merkezde bulunan 38 okuldaki 12 bin 41 öğrenciye görme engellileri anlatmak. Proje süresi 9 ay 10 gün, bütçesi 36 bin 180 TL. Projeye destek veren kurum ise Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü.
- Ordu Kültür Sanat ve Spor Kulübü Derneği: ‘Gönülden Gönüle Kardeşlik Köprüsü’ projesi, Ordu ile Van arasında kardeşlik köprüsü kurmayı amaçlıyor. Projeye Ordu Valiliği, Van Anadolu Müzik Cemiyeti Derneği katkı sunarken projede süre ise 6 ay 1 gündür. Bütçesi ise 86 bin 970 TL.
- Fatsa Öncü Eğitim Kültür ve Sanat Kulübü Derneği: ‘Dertsiz Öğrenci, Tasasız Veli’ projesinin toplam bütçesi 68 bin 950 TL. Amaç, Fatsa ve çevresinde okuyan ve okul yurtlarında kalan yaklaşık Bin öğrenciyi avantajlı duruma getirmek. Projenin süresi 9 ay 20 gün.
- Perşembe Eğitim Kültür ve Sanat Derneği: ‘Cittaslow Perşembe’de Eğitim, Kültür ve Spora Katkı’ projesi ile ilçedeki madde kullanmaya meyilli gençler için alternatif sosyal alanları oluşturarak önleyici tedbirler alınması ve onları topluma kazandırmak. Projenin toplam bütçesi 90 bin 289 TL. Projenin süresi ise 12 ay."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!