Opera ödülleri sahiplerini buluyor

Güncelleme Tarihi:

Opera ödülleri sahiplerini buluyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2013 00:00

Semiha Berksoy Opera Vakfı, 2012-2013 Sezonu Opera Ödülleri belirlendi.

Haberin Devamı

Semiha Berksoy Opera Vakfı, 2012-2013 Sezonu Opera Ödülleri belirlendi. Sekiz farklı kategoride Ankara, İstanbul ve İzmir Devlet Opera ve Sanatçıları’na ödüller verilecek.

Semiha Berksoy Opera Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Zeliha Berksoy ve eş başkan opera sanatçısı Prof. Mesut İktu başkanlığında; Vakıf Genel Müdürü Oğul Aktuna, orkestra şefi, devlet sanatçısı Prof. Gürer Aykal, Hürriyet Gazetesi yazarı Doğan Hızlan, Basın Konseyi Yüksek Kurul Üyesi Pınar Türenç, Hürriyet Gazetesi yazarı Tufan Türenç, Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi Genel Koordinatörü dramaturg Serdar Ongurlar, Ankara Devlet Opera ve Balesi önceki müdürü orkestra sanatçısı Erdoğan Davran, İstanbul Devlet Opera ve Balesi solist sanatçılarından bariton Caner Akgün ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi koro sanatçılarından Cem Şenler, ödülleri saptadı.

Haberin Devamı

ANKARA’YA İKİ ÖDÜL

“Semiha Berksoy Özel Ödülü”, İzmir Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi’ne; “En İyi Orkestra Şefi Ödülü” Ankara Devlet Opera ve Balesi şeflerinden Alessandro Cedrano’ya; “Ferhan Onat Onur Ödülü” İstanbul Devlet Opera ve Balesi solist sanatçılarından soprano Ayşe Sezerman’a; “Mustafa İktu Onur Ödülü”, Ankara Devlet Opera ve Balesi solist sanatçılarından bas Tuncay Kurtoğlu’na; “En İyi Kadın Opera Sanatçısı Ödülü”, İzmir Devlet Opera ve Balesi solist sanatçılarından soprano Birgül Su Ariç’e; “En İyi Erkek Opera Sanatçısı Ödülü”, İstanbul Devlet Opera ve Balesi solist sanatçılarından tenor Hüseyin Likos’a; “Türk Operasına Emek Veren Yabancı Sanatçı Ödülü”, İstanbul Devlet Opera ve Balesi solist sanatçılarından soprano Otilia Radelescu İpek’e; “En İyi Genç Kuşak Opera Sanatçısı Ödülü”, İstanbul Devlet Opera ve Balesi solist sanatçılarından bariton Bahadır Noyan Coşkun’a verildi. Ödüller, yarın gerçekleşecek törenle takdim edilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!