Op. Dr. Murat Tuncay Tiftikçi Özel Adatıp Hastanesi’nde Hizmet Vermeye Başladı

Güncelleme Tarihi:

Op. Dr. Murat Tuncay Tiftikçi Özel Adatıp Hastanesi’nde Hizmet Vermeye Başladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2015 14:02

BEYİN VE SİNİR CERRAHİSİ UZMANI OPERATÖR DOKTOR MURAT TUNCAY TİFTİKÇİ, ÖZEL ADA TIP HASTANESİ'NDE GÖREVE BAŞLADI

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Operatör Doktor Murat Tuncay Tiftikçi Özel Adatıp Hastanesi’nde görev yapmaya başladı.
“Hastanemiz sadece Sakarya’ya değil, çevre il ve ilçelere hizmet vermektedir” diyen Op. Dr. Murat Tuncay Tiftikçi Özel Adatıp Hastanesi’nde görev yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Bel ve boyun fıtıklarının korkulu bir rüya olmaktan çıktığını söyleyen Op. Dr. Murat Tuncay Tiftikçi, “Gelişen teknoloji ile beraber birçok tedavi yöntemi kullanılmaya başlandı. Biz de bel ve boyun fıtığı ameliyatlarında lazer ve mikro cerrahi yöntemini kullanıyoruz. Bu sayede yüzde 98 oranında başarı elde etmekteyiz. Uygun olan hastalarda lazerle yapılan tedavide, işlem lokal anestezi altında yarım saat sürmektedir. Ameliyat sonrası hasta aynı gün taburcu edilip, iki gün sonra işine ve sosyal yaşamına dönebilmektedir” dedi.
Her hastaya lazer cerrahi uygulanamayacağını belirten Tiftikçi, “Eğer hastanın fıtığı patlamışsa mikro cerrahi yöntemini uygulamak daha doğru olacaktır. Mikro cerrahide 2 santimetrelik bir kesiden girilerek, mikroskop yardımıyla ameliyat gerçekleştirilmektedir” diyerek sözlerine şu şekilde devam etti; “Mikro cerrahide genel veya spinal anestezi (belden aşağı uyuşturma) altında işlem yapılmaktadır ve bu işlem yarım saat ile bir saat arası sürmektedir. Hasta ameliyattan 3 saat sonra yürütülüp, ertesi sabah taburcu edilmektedir.”
Özel Adatıp Hastanesi’nde uygulanan bu yöntemler için ileri teknoloji kullanıldığını ve tam donanımlı tıbbi cihazlarla ameliyatların gerçekleştirildiğini söyleyen Tiftikçi, bel ve boyun fıtığı belirtilerini de şu şekilde sıraladı: “Bel fıtıklarında şiddetli ve geçmeyen bel ile bacak ağrıları olur. Boyun fıtıklarında ise şiddetli boyun ve kol ağrıları hissedilir. Uyuşmalar, güç kaybı, hissizlik, idrar ve dışkı kaçırma veya yapamama gibi belirtiler görülür.”
Bütün bel ve boyun fıtığı hastalarının sadece yüzde 5 ile yüzde 10’ununda ameliyatla tedavi yöntemine başvurduklarını, yüzde 90 - yüzde 95 oranında ilaç ve fizik tedaviyi önerdiklerini söyleyen Tiftikçi, bel ve boyun fıtıklarının Sakarya ve civarında çok sık görüldüğü bilgisini verdi. “Sakarya’nın da içinde olduğu Doğu Marmara bölgesinde kol ve bacaklarda sinir sıkışması çok sık görülmektedir” diyen Tiftikçi, ilerlemiş sinir sıkışmalarının EMG yöntemi ile teşhis edilip, lokal anesteziyle ameliyat edildiğini, geç kalınmamış ve uygun vakalarda başarı oranının yüzde 90’ın üzerinde olduğunu belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!