Onur mücadelesi

BUNCA yokluğa rağmen, centilmenliği hiçbir zaman elden bırakmadan, canını dişine takarak oynayan İstanbulsporlular, Süper Lig’de kalmayı başardı.

Adnan Sezgin’in başkanlığında, Aykut Kocaman’ın önderliginde destan yazdı sarı siyahlılar. Her türlü engeli aşıp, örnek bir mücadele sergileyerek, amacına ulaştı.

Konya’da, mutlaka kazanmak zorunda olmanın stresiyle maça başladı İstanbulspor. İlk dakikalarda pas hataları yaptılar. Bu, Konyaspor’un oyunu rakip alana yığmasını sağladı. Belki de Aykut Kocaman’ın beklediği de buydu. Oumar dışındaki defans oyuncularını orta sahanın ilerisine sürmesiyle geride geniş alanlar bıraktı ev sahibi ekip. Boliç ve Balili bu açıkları çok iyi değerlendirdi. 30 dakika içinde fırsatçılığını konuşturan Balili, skoru 2-0’a taşıdı. Sakatlanıp oyundan çıkmasına rağmen, işi bitirmenin huzuru içindeydi.

Silahları susturdular

İstediği skoru yakaladıktan sonra top çevirerek maçın temposunu düşüren İstanbulspor, Saidou ile, rakibin organizatörü Altan’ı kitledi. Böylelikle gol kralı Zafer Biryol ve Cenk beslenemedi. Ve sahada kaybolup gitti. İkinci yarıda Cenk’in yerine, fizik gücü yüksek Tayfun’un oyuna sürülmesi de görüntüyü fazla etkilemedi. Konyaspor saldırır gibi gözüktüyse de, net pozisyonlar üreten, konuk ekip oldu.

Zafer Önder İpek’in bitiş düdüğü, 2003-04 sezonunda yaşanan bunca çirkinliğe de son verirken, Kasapoğlu, Cemil, Alparslan, Yılmaz gibi unutulmaz yıldızları futbolumuza armağan eden İstanbulspor, bu kez de müthiş onur mücadelesiyle Türk futbolunda yeni bir sayfa açtı.
Yazarın Tüm Yazıları