Onlar Ramazan kolisi miydi

Güncelleme Tarihi:

Onlar Ramazan kolisi miydi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2011 00:00

Şike soruşturması kapsamında federasyonun açıklamasını beğenmeyen internet kullanıcıları, yazdıkları mesajlarla nükteli olarak eleştiride bulundular.

Haberin Devamı

FUTBOL Federasyonu Yönetim Kurulu’nun şike soruşturması sonrası aldığı “Lige aynen devam” ve “Avrupa serbest” kararı, sanal ortamda da yankı uyandırdı. İnternet kullanıcıları, kararı nükteli bir şekilde eleştirdiler. İşte onlardan birkaçı...

M.Ali Aydınlar, “Elimizde belge yok” diyor. Federasyon binasına getirilenler herhalde, ramazan için erzak kolileriydi.

Parayı veren düdüğü çalar

Toplantı salonundaki duvar saati durduğu için TFF’nin açıklaması gecikti. Yoksa, Türkler çok dakik insanlardır.
Federasyon açıkladı; “Şike serbest bırakılmıştır. Parayı veren, düdüğü çalar.”
TFF, “Elimizde belge yok” diyor. Sanırsın tutuklananlar alkollü araba kullanırken yakalandı.
Şike, teşvik yalan. Mehmet Ali Aydınlar, sanki Boliç’ten öğrenmiş gibi konuşuyor Türkçe’yi...
Maalesef, şike yapmanın serbest, maçlarda meşale yakmanın yasak olduğu bir ülkede yaşıyoruz.
Herkes istediğini yapmakta serbest. Yeter ki elinde para ile yakalanmasın...
Ben size şike yapmayın demiyorum, hobi olarak yine yapın.

Haberin Devamı

Artık birlikte tünel kazarlar

TFF, havuza girmekten çekinen çocuk gibi. Atlayacağım dedi, gaza geldi, atlayamadı. Atla çocuğum, ferahlarsın.
Federasyona gelen, 26 klasörle Hukuk Fakültesi’nden mezun olursun ama onlar “Yeterli delil yok” dedi.
Juventus yönetiminden, Fenerbahçe’ye anlamlı taziye mesajı: “Acınız acımızdır..”
Aziz Yıldırım’la beraber Bilica da tutuklansın, birlikte tünel kazarlar...
Bir Futbol Federasyonu Trajedisi: Fenerbah Ç.

TFF’NİN KARARI İÇİN NE DEDİLER?

Aykut Kocaman, uçakta ‘ŞAMPİYONUM’u okudu

HAZIRLIK kampı için dün uçakla Almanya’ya giden Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, yolculuk süresince, arkadaşımız Süleyman Arat’ın yazdığı, “Türküm, Doğruyum, Çalışkanım, ŞAMPİYONUM” adlı kitabı okudu. Sarı lacivertli takımın son şampiyonluğunun anlatıldığı kitabı okurken geçen sezonu hatırlayan Kocaman, 2.5 saatlik yolculuk sırasında kitabı bitirdi.

En uygunu buydu

Suat KILIÇ (Gençlik ve Spor Bakanı)

ŞU an için en uygun karar alındı. Henüz savcılık makamının, iddianameyi mahkemeye sunamadığı bir ortamda, Türkiye Futbol Federasyonu’nun yargısal yetkilerin yerine geçmek suretiyle çok sağlıklı ve nihai bir karar ortaya koymasını beklemek zor bir durumdu.

Haberin Devamı

Tarihi fırsat kaçtı

Erman TOROĞLU

TARİHİ  bir fırat kaçtı. TFF’nin açıklamaları, hayal kırıklığı. Açıklamak için beklemeye gerek yoktu. Aynı şartlar, olayın başlangıcında da vardı. Futbol Federasyonu, kucağında bulduğu bu gayri meşru çocuk için, “Tanımıyorum” dedi, “Ben karışmam” dedi, “Her haliniz ne varsa, siz görün” dedi.

Olumlu bir karar

Altan TANRIKULU

FUTBOL ailesinin birlik ve bütünlüğü adına olumlu bir karar. Aslına bakarsanız, tüm bu olaylardan sonra “maksat hasıl oldu.” Yani, bundan sonra aklı başında hiç kimse, şikeye, teşviğe, dopinge yeltenemez bile. Mahkeme kararları açıklandıktan sonra süreç tamamlanacak.

Çıkmaz yola girdik

Hakan ÜNSAL

Haberin Devamı

ALINAN karar, futbolumuzu çıkmazın içine sürükleyecek. Açıklamalarda dikkatimi çeken nokta, başkan, “Elimizde belge yok. Suçlama yapamayız” diyor. Ya savcının gönderdiği belgeler düzgün belgeler değil, ya da savcı federasyona belgelerin çok azını gönderdi.

Yapıcı olma gayreti

Ercan SAATÇİ

CİDDİ bir yapıcı olma gayreti var. Özellikle “Biz bu durumu her yönüyle düşünmeliyiz” cümlesinden futbol ailesinin maddi ve manevi değer kaybı olasılığını göz önünde tuttukları belli. “Erteleme” diyorum, çünkü kamuoyu bir sonuca varılarak bu defteri kapatmak istiyor.

Ertuğrul Özkök (Hürriyet Gazetesi Yazarı): Bence bu makul bir karardır.  TFF'nin alabileceği başka bir karar yoktu. Keşke TFF iddianame yerine mahkeme kararını bekleselerdi. Gazetelerden okuduğum bilgilere göre federasyon kendilerine verilen belgelerde şike ile ilgili kesin bir yargıya varma hakkını kendisinde görmemiş. Sonuç olarak iddianame insanların suçlu olduğuna dair bir yargı karar değildir. Sadece iddianamedir.

Haberin Devamı

İsmail Er (Hürriyet Gazetesi Spor Muhabiri): Verilen bu karardan memnunum. TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar göreve gelir gelmez kucağında bomba buldu. Bugüne kadar üstlendiği günahları buraya kadar tahammül edebilen Aydınlar, böyle bir zor kanunla inanılmaz savaştı.

Orhan Can (Hurriyet.com.tr Spor Yazarı ve Hürriyet Web TV Müdürü ): Futbol Federasyonu bu kararıyla tüm dünyaya hukuk ve insan hakları dersi verdi. Verdikleri kararı doğru buluyorum. Hiç kimse suçları ispat edilen kadar suçlu değildir. Evrensel hukuk diye bir şey vardır. Şüpheye göre karar verilemezdi. Ancak, Aydınlar’ın Avrupa kupalarına katılan takımlarla ilgili "Kendini şüpheli gören varsa gitmesin" demesini de şahane olarak yorumluyorum.

Şansal Büyüka (Maraton Programı Yapımcısı): Türkiye Futbol Federasyonu savunma hakları kullanılmadan kesin bir karar almayışını  normal karşılıyorum. Ancak savunma hakları kullanıldıktan ve dosya üstündeki gizlilik kararı kalktıktan sonra sanıyorum ki gerçekçi bir karar alınabilecek. Bu kararlara da taraftar duygularıyla değil, hukuka ve kurallara saygı içinde bakmamız gerekecek.

Gökmen Özdenak (Telegol Programı Yorumcusu): Türkiye Futbol Federasyonu'na yeni olmasına rağmen bir an önce görevi bırakmalarını tavsiye ediyorum. Bu kadar korkak bir karara imza attılar. Bundan sonraki periyotta UEFA'dan daha sert, dayak gibi cezalar gelecektir. Bunun sebebi de yüreği olmayan bir federasyonun aldığı bu korkak karardır. Hatırlatmak isterim ki yürek yalnız organ değildir.

Ömer Güvenç (Lig Tv Muhabiri, Vatan Gazetesi Spor Yazarı): Herkesin beklediği bir karardı. Bu karar uzatıldıktan sonra böyle bir kararın çıkacağını neredeyse bilmeyen yoktu. Şike soruşturması 3 Temmuz'da başladı. Bugün TFF Başkanı'nın açıkladığı karar aslında şike soruşturmasından 2 yıl sonra verilmeliydi. Yani ligin şampiyonu Fenerbahçe tescillenir, lige belirlenen tarihte başlanılır ve mahkemenin sonucu beklenilirdi.

Turgay Demir (Fotomaç Gazetesi Yazarı): Bu zamana kadar bu olayın üzerine çok sert gittim. "Fenerbahçe mi küme düşecek, TFF mi?" demiştim. Federasyon küme düştü. Türkiye'de iyiler vardır kötüler vardır. Bu açıklamadan sonra kötüler kazanmıştır. Türkiye'de şikeciler vardır, masumlar vardır. Şikeciler kazanmıştır. Bu açıklamayla Federasyon Türk futbolunun anahtarını şikecilerin eline teslim etmiştir.

Tunç Kayacı (Fanatik Gazetesi Spor Yazarı): Herkes kesinlikle buraya beklenti içinde geldi. Başkan çok şey konuştu ama hiçbir şey konuşmadı. Buradaki konuşma sürekli iddianameye dayandırıldı. O zaman bu toplantı yapılmasaydı.

Haberin Devamı

Atilla Gökçe (Milliyet Gazetesi Spor Yazarı): TFF olayı öteleyerek iyi yapmadı. Avrupa'da bunun örnekleri var. Avrupa federasyonları bunu cesurca yaptı. Mesela İtalya bunu yaptı, karara vardı. Şüpheye ve kanaata göre cezaları verdi. TFF de bunu yapabilirdi.

Selçuk Dereli ( FIFA Kokartlı Eski Futbol Hakemi, Futbol Yorumcusu): TFF kanaatle karar verme yetkisi varken bunu kullanmadı. TFF bu basın toplantısını düzenleyerek ülkeyi niye ayağa kaldırdı anlayamadım.Değişen pek bir şey yok.Maalesef süreç kaldığı yerden ve fakat büyüyerek devam eder. TFF o kadar kontrolü kaybetti ki "Şüpheli takım UEFA'ya gitmesin" diyerek takımlara topu attı. Bu ne demek biliyor musun ? REZALET"

Nihat Çuhadar: (Eskişehirspor Asbaşkanı):  Eskişehirspor Teknik Asbaşkanı Nihat Çuhadar, Futbol Federasyonu'nun aldığı kararların sebepleriyle ilgili net bir bilgilerinin olmadığını belirterek, "Böyle bir karar beklemiyorduk. Kararların gerekli sebepleri iletildikten sonra biz de kulüp olarak gerekli adımları atarız" dedi. Nihat Çuhadar, Eskişehirspor Kulübü Teknik Danışmanı Zafer Tüzün ve Sivasspor'dan transfer ettikleri Mehmet Yıldız'ın Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edildiğini belirtti. Çuhadar, "Alınan kararlarla ilgili net bir bilgimiz yok. Neden böyle bir karara varıldığını da bilmiyoruz. Gerekli sebepler iletilecektir, ona göre kulüp olarak biz de gerekli adımları atarız. Biz böyle bir karar beklemiyorduk" diye konuştu. Çuhadar, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilen teknik direktör Bülent Uygun ve sportif direktör Ümit Karan ile daha önceden yollarını ayırdıklarını belirtti.

Ali Kahramanlı (Mersin İY Kulübü Başkanı): Ali Kahramanlı, TFF Başkanı Aydınlar'ın da ifade ettiği gibi, sağlıklı karar verilebilecek şekilde elde yeterli bilgi ve belge yokken, savunma hakkı kullanılamazken ve soruşturma süreci devam ederken bir karar alınmasının doğru olmayacağını kaydetti. Kahramanlı, soruşturma kapsamında daha önce gözaltına alınarak ifade verdikten sonra serbest bırakılan asbaşkan Beşir Acar'ın Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilmesini ise, "TFF'nin aldığı karar doğrultusunda ne yapılması gerekiyorsa o yapılacaktır" diye yorumladı.

Beşiktaş Kulübü: Siyah-Beyazlı kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklama şu şekilde: "Türk futbolunda ortaya çıkan olağanüstü durumu yasalar ve talimatlar çerçevesinde, sürecin başından bu yana Türk futbolunun çıkarlarına uygun olarak ve sağduyu ile yöneten Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun bugün aldığı kararı, beklediğimiz ve verilmesi gereken bir karar olarak değerlendiriyoruz. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na tedbirli olarak sevkedilen arkadaşlarımızla ilgili olarak da, kurul üyelerinin, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun kararında açıkladığı gerekçelerle, kişilerin savunma hakkını gözetir bir tutum içerisinde olacağını umuyor ve bekliyoruz" 

Esat Yılmaer (Türkiye Spor Yazarları Derneği Başkanı): Ben başından beri Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) bu kararı erken alabileceğini sanmıyordum zaten. Yorumlarımda da bunu dile getirdim. Görünen o ki TFF topu yargıya attı. Ligler belirlenen tarihte başlayacak. Sezon sonundan önce de kararın açıklanmasını beklemiyorum açıkçası.

Aziz Üstel (Spor Yazarı): Federasyon bu kararla, "Teşvik primi serbest, herkes bildiğini yapsın, yeter ki elinde parayla yakalanmasın" demiş oldu.

Öztürk Yazıcı (Bursaspor Kulübü Hukuk İşlerinden Sorumlu Yöneticisi): Biz yarın bir basın toplantısı yapacağız. Gerek Bursaspor soruşturması ile ilgili, gerekse de bu olaylarla ilgili açıklamalar yapacağız. Tedbirsiz olarak sevkedildiği için önümüzdeki müsabaka açısından sorun görünmüyor. Neyle alakalı, neye dayanarak tedbirsiz olarak sevkedildi, bu konudada bize ulaşmış belge ve bilgi yok. Dolayısıyla futbolcumuzun transferinden önceki olaylarla ilgili mi, sonraki olaylarla ilgili mi? Hangi konuyla alakalı PFDK'ya sevkedildi? Bu konuda bilgimiz olmadan karar vermemiz mümkün değil. Türkiye Futbol Federasyonu'ndan bunları isteyeceğiz. Ondan sonra biz de düşünüp gereğini yapacağız.

Kenan Yaralı (Manisaspor Başkanı): TFF doğru hareket ediyor. Sonuçta bilgi olmadıktan sonra nasıl karar verecek? TFF'nin aldığı kararların başından bu yana destekçisiyiz. Destekçisi olmaya devam ediyoruz. Bir an önce bu konuların netleşmesi lazım. Doğru yoldan hareket ediyorlar. Kanunlara, nizamlara uygun hiçbir boşluk bırakmadan kararlar alıyorlar. Sonuçta net kararlarını verecekler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!