Önder aranıyor

Güncelleme Tarihi:

Önder aranıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2000 00:00

Taner BATURLAR
Haberin Devamı

Y. BORNOVASPOR, 1958'de kurulan, İzmir'i yıllarca 3.Lig'e temsil eden, ilgisizlik yüzünden layık olduğu yere bir türlü gelemeyen, şimdi de kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kalan bir kulübümüz...

Dursun Çetin başkanlığındaki yönetim tıkandı, önceki gün kulübün anahtarını kaymakama teslim etmeye gitti. Selahattin Ekremoğlu İzmir dışında olduğu için, yerine vekaleten bakan Hüseyin Toptaş'la görüşüldü. Belediye Başkanı Cengiz Bulut'un sırtını döndüğü Y.Bornova'ya, Toptaş'ın, ‘‘Kulübün kapanması Bornova'ya yakışmaz. Yönetim oluşması için yardım sağlayacağız’’ diyerek moral aşılamaya çalışması bile güzel.

Erim Yıkgeç, Y.Bornovaspor'u ayakta tutmaya çalışan bir avuç fedakar yöneticiden biri. Kulübün kapanma noktasına gelmesine isyan eden Yıkgeç, bakın neler anlatıyor:

‘‘Y.Bornovaspor, 650 bin nüfuslu Bornova'yı profesyonel ligde temsil etmiş, iki sezondur son maçta 3.Lig'in kapısından dönmüş bir kulüp. Ege Üniversitesi, Bornova'da. Türkiye'nin en büyük hastanesi Bornova'da. İlçemizde dört sanayi sitesi, 76'ya yakın fabrika var. Böyle bir potansiyele ne Göztepe, ne Altay, ne de Karşıyaka sahip. Ama ne yazık ki biz bu gücü harekete geçiremiyoruz. Bir öndere ihtiyaç var.’’

Yıkgeç'e hak vermemek mümkün mü? Elbette değil...

Geçen sezonki bütçe sadece 35 milyar. Bu paranın 12 milyarı, yönetimin düzenlediği iki balodan elde edilmiş. Cevher Döküm Sanayi, Beşer Balata, Faz Elektrik, Cengiz Bulut 500'er milyon, Ali Özkan da 100 milyon yardımda bulunmuş. Kalan parayı da yönetim karşılamış.

‘‘Sanayi sitelerindeki dükkanlardan herbiri ayda sadece 1 milyon lira bağış yapsa, fabrikalar da 50'şer milyonluk katkı sağlasa Y.Bornovaspor ihya olur, en kısa zamanda layık olduğu noktaya gelir’’ diyor Yıkgeç.

Formül hazır, ama uygulamaya konulamıyor.

Ne böyle bir organizasyona öncülük yapan var, ne de Y.Bornovaspor'un, ilçenin adını Türkiye'ye duyurabilmesi için elinden tutan... Herkes bir köşeye çekilmiş, Y.Bornovaspor'un dramını seyretmekle yetiniyor.

Bornova Belediye Başkanı Cengiz Bulut'u göreve çağıran Yıkgeç şöyle devam ediyor:

‘‘Biz, Bulut'tan belediyenin kasasını Y.Bornovaspor'a açmasını istemiyoruz. Zaten buna hakkımız da yok. Yönetime manevi destek versin, önderlik yapsın. Bulut yardımcı olursa, sanayi sitesindeki dükkan sahipleri de, fabrikatörler de kulübe yardım elini uzatır. (Zamanım yok) diyorsa, birisini görevlendirsin. Bulut, Bornova halkının oylarıyla göreve geldi. İlçemizi temsil eden kulübe sırtını dönemez, dönmemeli.’’

Şimdi tercih Bornovalılar'ın...

Ya kulüplerine dört elle sarılacaklar ya da Y.Bornovaspor'un kapanmasına göz yumup, bu ayıpla yaşayacaklar...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!