Önce fener alayı, sonra konser

Güncelleme Tarihi:

Önce fener alayı, sonra konser
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2016 02:23

Önce fener alayı, sonra konser

Haberin Devamı

Mehmet KURT/İZMİR, (DHA) - İZMİR Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyetin 93'ncü yılı nedeniyle 1 haftaya yayılarak düzenlenen kutlama programı çok özel bir finalle tamamlandı. Ellerinde Türk bayraklarını alan İzmirliler önce Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan fener alayına katılarak Başkan Aziz Kocaoğlu, eşi Türkegül Hanım, ilçe belediye başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve toplumun her kesiminden binlerce İzmirli marşlar eşliğinde Gündoğdu Meydanı'na kadar yürüdü. Motosiklet tutkunları da motosikletleriyle kortejde yerini aldı.
'ANT İÇİYORUZ'
Gündoğdu Meydanı'nda kurulan sahnede İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir halkını selamlayarak İzmirlilerin Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı. Bayramları ve özellikle 29 Ekim Cumhuriyet bayramını İzmir'de büyük bir coşku içinde kutladıklarını belirten Başkan Kocaoğlu, "Bütün ulusal bayramlarda, ülkemizin kurucusu, kurtarıcısı ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'e, silah arkadaşlarına, şehit ve gazilerimize minnet ve şükranlarımızı ifade etmek üzere kutlamalar yapıyoruz. Özellikle en büyük bayramımız olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda gerçekleştirdiğimiz etkinliklerle birlik ve beraberliğimizi sağlıyoruz. Bugün Atatürk'ün en çok sevdiği, annesini emanet ettiği kentten, İzmir'den tüm İzmirli hemşerilerimizle birlikte haykırıyoruz. Biz İzmir'de biriz; bütünüz. Ülkemizin bağımsızlığı, Cumhuriyetimizin korunması, kollanması, gelişmesi, demokrasi, insan hakları, hukuk devleti için sonuna kadar mücadele edeceğimize söz veriyor, ant içiyoruz" dedi.
Başkan Kocaoğlu'nun konuşmasının ardından önce ünlü sanatçı Nilüfer, sevenleriyle buluştu. Konserine 'Mavilim' şarkısı ile başlayan Nilüfer, İzmir'in çok güzel bir şehir olduğunu ve burada yaşamayı çok istediğini söyledi. Nilüfer, "Uzun süredir İzmir'de konser vermiyordum. Sizler bu doğası, denizi, her şeyi ile çok güzel bir kentte yaşıyorsunuz, çok şanslısınız" diye konuştu. 'Caddelerde rüzgar', 'İntizar', 'Bir Garip Yolcuyum', 'Seni Beklerim Öptüğüm Yerde' gibi sevilen şarkılarıyla İzmirlilere unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşatan Nilüfer, geçtiğimiz yıl yaşamını kaybeden ünlü sanatçı Kayahan'ı da "Geceler", "Esmer Günler", "Mor Menekşe" isimli şarkılarıyla andı.
Bir ara sahneye gelen Mustafa Kemal Seyhan isimli bir vatandaşla "Hangimiz Sevmedik" şarkısını söyleyen Nilüfer, sahnede kaldığı 1,5 saatlik sürede 20 şarkıyı alanı dolduran sevenleriyle birlikte seslendirdi. Ünlü sanatçı Feridun Düzağaç'ı sahneye davet ederek "Kavak Yelleri" şarkısında düet yaptı. İki sanatçı Onuncu Yıl Marşı'nı tüm İzmirlilerle birlikte söyledi. Nilüfer'in ardından sahne alan Feridun Düzağaç ise sevilen 10 parçasıyla İzmirliler ile birlikte oldu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!