Onbuçuk!

SİYAH beyazlı formanın arkasına “Kızılay” amblemini koyarak insanlığa verdiği değeri, yüksek paralara değişmeyen Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetimini yürekten kutluyorum. Beşiktaşlılık duruşu da bunu gerektirir.

Haberin Devamı

* * *

‘Cemaatsiz camii’ görünümündeki dünyanın en güzel futbol mabedini boş bırakan Beşiktaş’ın en önemli silahı 12’inci adama UEFA kriterlerinin Futbol Federasyonu tarafından çok sıkı uygulandığını hatırlatmadan geçemeyeceğim. Lütfen dikkat! Mütevazı bir bütçeyle kurulan transferin sönük takımı Antalyaspor, beklenenin aksine sahaya iyi yayılan, ayağa oynayan ve organize hücum yapan bir görünümdeydi. Şifo’ya ve yardımcısı Şenol Fidan’a bravo.

* * *

Beşiktaş’a gelince... Altı savunma ağırlıklı, üç forvet ve bir pasör özellikli oyuncu ile maça başladı. Mustafa Hoca’nın, savunma ağırlıklı iki ön libero ile oyuna başlaması, iki stopere güvensizliğinden mi, kaynaklanıyor! Geçtiğimiz hafta önünde oynayan Bobo’nun savunmaya yardım etmeyişinden kaynaklanan ve kendini ekonomik kullanamayan İsmail Köybaşı’nın 11’de olmaması enteresan bir tercihti. Maçın seyircisiz oynanması, sadece hazırlık dönemi geçirmeyen Nihat Kahveci’ye yaradı. İlk yarıdaki tek net gol pozisyonunda, Nobre’nin topu kaleci Ömer’in kafasına nişan alması taammüden adam öldürmeye teşebbüsten tutuklanmasına neden olabilirdi.

* * *

Haberin Devamı

Beşiktaş’a hani onbuçuk numara lazım ya! Tello, Yusuf bu işi çok rahat yapar da, golü kim atacak! Altını çizerek ikaz ediyorum. Beşiktaş’a kesinlikle iyi bir santrfor gerek. 11 numarayı mumla aradık. Derbiler ve Şampiyonlar Ligi başladığında iş işten geçmiş olmasın, benden söylemesi. Bu iki farklı galibiyet kimseyi aldatmasın. Sorun büyük. Bizlerin görüp de başkalarının göremediği, gerçek onbuçuk numara Tello’nun yarattığı öyle bir pozisyon vardı ki, kim olsa golü atardı. Hele attığı gol Mustafa Hoca’nın aradığı numaranın tarifini yapıyordu. Hakem İlker Meral, gereğinden fazla düdük çalmasına ve kötü günlerinde olan yardımcılarına rağmen iyi maç yönetti.

Yazarın Tüm Yazıları