Ona tedavisi için yardım edin

Oğlum şu an 22 yaşında, all teşhisiyle Cerrahpaşa’da 2007 yılında 7 ay kemoterapi tedavisi gördü. Çok değerli hocamız sayesinde sağlığına kavuştu fakat 2009 yılında yine omurilik tutulumu sebebi ile yattı 15 ay tedavi gördü.

Haberin Devamı

Tedaviye cevap verdi ama şu an gördüğü kemoterapi ve radyoterapilerin etkisiyle hastalık önce MDS ardından AML ye döndü. Bütün hocalarımızın dediği bir an önce tedavi görmesi gerektiği.

 

Bu arada ona yurtdışından 2 donör bulundu, işlemleri devam ediyor. En kısa zamanda tedavisini alırsa nakil olacak.

 

4 haftadır yatak bekliyoruz salı günü yapılan hemogramda lökositleri 56.000 iken çarşamba günü 107.000’e çıktı.

 

Nakil olacak uygun donörün bulunması bizim için büyük şans fakat bürokratik nedenlerle yani yatak sebebi ile tedavisi bir türlü başlayamadı.

Haberin Devamı

 

Ben devlet memuruyum, özel hastaneye yatıracak gücümüz yok. Sayın hocamızın aracılığı ile yarın sabah 8.00’de

 

Cerrahpaşa’da olacağız fakat pek umudum yok. O hayat dolu, pozitif, gencecik bir çiçek ve aşık ve umutları var.

 

LÜTFEN OĞLUMA YARDIM EDİN, elimden kayıp gitmesin...

 

Siz duyarlı insanlar sayesinde yalnız olmadığımızı hissettik. Bu çaresizlik inanın sadece bizim için değil hematoloji ve onkoloji servislerine lütfen bir göz atın hasta yakınlarıyla konuşun. Daha fazla söze gerek yok. İlginize şimdiden çok teşekkür ederim.

 

Sevgiler-saygılar.

 

CEVAP: Şimdiden oğlunuza geçmiş olsun diyor, acil şifalar diliyorum. Sevgili okur dostlarımdan maddi manevi her türlü desteği bekliyorum. Belki babasına da iş bulunabilir. Ben de ne yapabilirim bir araştıracağım. İnşallah acilen tedavisi başlar ve olumlu sonuçlar alırız.

 

……………..

 

Haberin Devamı

 

 ÇOCUK AYAKKABISI YARDIMI

 

 

 

Merhaba,

 

Ekli 16 Mayıs tarihli yazınızla ilgili olarak, biraz daha büyük olsa da elimde kızımdan birkaç ayakkabı var. Bazısı çok iyi durumda, eğer kullanılmış ayakkabı gönderilmesi uygunsa ben sizden adresini rica ederek kişiye kurye ile göndereceğim ( ya da size gönderebilirim, işleyiş nasıl oluyorsa)

Bir şeyler/ başkaları için çabalayan ve umut doğuran tavrınız ve tarzınız için teşekkürler.  

 

Sevgiler.  

Hande

 

CEVAP: Sevgili Hande çocuk kıyafetleri zaten eskimeden küçülüyorlar. Bu yüzden tabi ki az ve temiz kullanılmış kıyafetler ve ayakkabılar da paylaşıyoruz. İletişim bilgilerini ilettim. Teşekkürler, sevgiler. Kızını ve seni öperim.

Haberin Devamı

 

İlgili yazı

 

MİNİK KIZA AYAKKABI TALEBİ

 

Sevgili Ayşe Aral

 

Köşenize oyuncak ihtiyacı olan birileri olursa bana yönlendirin diye yazan Aydan Hanım bana mail attı ve oyuncakları göndereceğini söyledi o kadar şaşırdım ki, inanamadım ama az önce gerçekten oyuncaklar elime ulaştı ve ben çok mutlu oldum ve çok şaşırdım doğrusu.

 

Bana bu oyuncaklar en değerli "Anneler Günü" hediyesi oldu. İnanın çok mutlu oldum.

 

Açıkçası size ilk mailimi yazarken hiç ama hiç bana döneceğiniz, mailimi okuyacağınız aklıma gelmedi. "Belki" dedim "belki" okunursa diyerek göndermiştim mailimi.

 

Ama siz beni mahcup ettiniz çok teşekkür ederim. Ayrıca Aydan Hanım'a da canı gönülden çok teşekkür ederim paylaşımları için.

Haberin Devamı

 

İyi ki sizin gibi, Aydan Hanımlar gibi insanlar var hala bu dünyada.

 

Sizden son bir ricam;

 

Eğer 1,5 yaş için ellerinde 20 ya da 21 numara ayakkabı olan birileri varsa ve bana ulaşırlarsa beni ve küçük kızımı çok mutlu ederler.

 

………………

 

ÜÇÜZLERE YARDIM SAĞLANDI

 

Abla şu iki kişinin iletişimlerini yollar mısın;

2 Mayıs tarihli yazıdaki oyuncaklara talibim başlıklı yazı

2 Mayıs tarihli yazıdaki üçüzlere yardım başlıklı yazı

 

Özge

 

CEVAP: Sevgili Özge üçüzlere yardım için gerekli iletişim bilgisini sana gönderdim. Oyuncaklar konusunda daha önce yönlendirme yapıldığı için senin elindekileri yeni talelere yönlendireceğim. Desteğin için teşekkürler. Öperim.

Haberin Devamı

 

……………….

 

 

 

HEDİYE

 

Ayşe Hanım,                                          

N.nin bahsettiği 8 yaşındaki küçük kızına sürprizim var. Onun için ufak bir şeyler ayarlamaya çalışıyordum. Kendi şartlarıma ayarladıklarıma Manisa Melih Bebe’nin sahipleri de bir şeyler eklediler güzel bir paket oldu. Eğer bu yarın 6’ya kadar elime geçerse adres hemen yollayayım istiyorum. Malum 19 Mayıs tatil, bir güzel gezsin annesiyle fıstık.

S.

 

CEVAP: Sevgili S., bilgileri sana ilettim, inşallah tatilde eline ulaşmış ve sevinmiştir küçük hanım. Sana ve Melih Bebe’ye çok teşekkürler sevgiler.

 

İlgili yazı

 

YARDIMA İHTİYACIM VAR

 

Canım Ayşe’m;

 

Sana canım Ayşe'm diyorum çünkü gerçekten öylesin. Çünkü seni kendime çok yakın hissediyorum. Biraz dertlensem Ayşe'm var ona anlatırım diyorum. Rahatlarım diyorum. O bana bir çare bulur diyorum. Öylesine içimden birisin ki yazılarla sana bunu anlatamam.

 

Doğrusu çok fazla da aşırıya kaçıp, yanlış anlaşılmak istemiyorum. Yazılarının müdavimlerinden biriyim. Özellikle Yetiş Ayşe köşenizi pazartesi sabahları işe gelir gelmez açıp bir solukta okuyanlardanım. İsterdim ki çare arayan değil de çare olan kişi olayım. İnşallah bir gün o da kısmet olur diyorum.

 

Ben daha önce de bu köşeye yazı yazıp çare aradım sizden. Derdime ufak da olsa bir okurunuzdan çare geldi. Akmasa da damladı anlayacağınız. İsmini şimdi burada yazmayacağım çünkü belki isminin açıklanmasını istemiyordur.

 

Kendisiyle sadece mail yoluyla görüştük. Hayatımda ilk defa birinden yardım alıyordum. Önce tereddüt ettim almakta ancak hiç olmazsa yavrumun okul masrafına ve eve yiyecek götürebilecektim. Kabul ettim parayı. Kendisine ömür boyu minnettar kalacağım.

Ancak Ayşe'm durumum içler acısı ufak bir borçtu (ufak dediysem bana göre ödenemeyecek bir rakam.) ve bu borç her geçen gün katlanmakta ve ben başımı dik tutarak yolda yürüyememekteyim. Kiramı ödeyemiyorum, elektriğimi suyumu yaşamam için gerekli hiçbir şeyi yapamıyorum. Senin dışında kimseden de yardım isteyemiyorum.

 

Daha önceki yazımda da söylemiştim, eşimden 5 yıl oldu ayrılalı ne maddi ne manevi hiç bir yardım almıyorum, alamıyorum çünkü kendisine bile hayrı olmayan biri işte.

 

Beş kuruşsuz ortalarda öylesine dolanıyor. Ben de babayım, benim de bir çocuğum var dediği yok.

 

Kızım 8 yaşında, ona hem annelik hem babalık etmek durumundayım. 11 yılık şirketimin iflasından sonra yeni bir yerde asgari ücretle çalışıyorum. Şirketin iflası döneminde almadığım maaşlar ve ödeyemediğim kredi kartları ve hatta benim üstüme olmayan ama bir salaklık edip iş yerine çektiğim kredilerden dolayı hemen hemen her bankada icralık durumdayım.

 

Kaçak göçek yaşamaya çalışıyorum. Bize bakabilecek herhangi bir aile büyüğüm de yok. Babam öldü. Annem çok yaşlı, 85 yaşında, onlar da zaten biyolojik ailem değil. Gerçek ailem beni evlatlık olarak yıllar önce vermiş. Dolayısıyla da ailem diyebileceğim kimsem de yok.

 

Ben 16 yaşından beri epilepsi (sara) hastasıyım gündüzleri ayrı bir kâbus geceleri ayrı bir kâbus. Geceleri uykuya daldığım an başlıyor krizim gündüzleri de çok ışıktan, yorgunluktan bulunduğum yerde şak diye düşüyorum.

 

Bir ara kesilmişti gündüz düşmelerim ama şu son yaşadıklarımla birlikte artık hem gece hem gündüz benim için kâbusa dönmüş durumda.

 

Geceleri neredeyse hiç uyku uyumuyorum rahatsızlığımdan dolayı tabii baş ağrılarımın dayanılmazlığını size anlatamam. Bir ağrı 3 gün sürüyor aynı zonklamalarla.

 

İçtiğim ilaçların ağırlığını ise hiç söylemeyeyim. Yerimden kalkamaz halde oluyorum. Ancak bakmak zorunda olduğum bir kızım var, kimseye muhtaç olmamak var, o yüzden sabah kalkıp yine işime gitmek zorundayım.

 

İstediğim tek şey birikmiş olan icralık banka haricinde şahıslara borcum var. (şahıs olunca kapıya gelip sürekli rahatsız etmeler daha fazla olduğundan bunlardan kurtulmak istiyorum. Beni 3-4 milyar biraz rahatlatır. Geri kalanını kendim çalışarak taksite bağlayarak ödemeye çalışacağım.

 

Banka borçlarım icralarım dünya kadar istediğim tek şey kızımın da benim de biraz rahat nefes alabilmemiz.

 

Daha önceki yazımda neden bu durumlara geldiğimi yazmıştım yine yazıp seni sıkmak ve aynı şeyleri tekrarlamak istemiyorum. Ayrıca bu parayı da geri ödemek koşuluyla almak istiyorum.

 

Bir ricam da canım kızım için sekiz yaşında dünya güzeli ve çok akıllı bir kızım var. Ancak üstüne ve ayağına giyebilecek hiçbir şeyi yok.(ayak numarası 32) Olanlar da artık çok küçük geliyor. Bu yüzden hiç bir yere çıkmak, gezmek istemiyor.

 

Okul faaliyetlerinin hiç birine hem maddi imkanlardan hem de üstüne giyebilecek doğru düzgün bir şeyleri olmadığından katılmadı. (okul gezileri, doğum günleri gibi)

 

Ama bunu sorun da yapmadı. Üstelik dersleri de çok çok iyi hayattaki tek ödülüm kızım. İyi ki var. Her şeyi içine attığını düşünüyorum. Bu da beni her şeyden daha çok kahrediyor. Ben rahatsızlanıp hastalandıkça o benim başımda koca bir insan gibi sürekli bana yardımcı olmaya çalışıyor. Bu hastalığın öldürmediğini süründürdüğünü bilemediğinden dolayı beni kaybedeceğini ve işte asıl o zaman dünyanın sonunun geleceğini söylüyor bana. Onun her geçen gün bu kadar üzüldüğünü görmek ve elimden hiçbir şey gelmemesi beni kahrediyor.

 

 

Canım Ayşe'm seni sevgiyle kucaklıyorum. Umarım hayat bir gün bana ve kızıma da güler ve ben sana daha iç açıcı mailler atarım.

 

Sevgilerimle...

 

 

(İsimleri yayınlamama hassasiyetiniz için ayrıca teşekkür ederim)

 

N.

 

CEVAP:Sevgili N., gerçekten hayat zor başlamış senin için inşallah bundan sonra daha iyi geçer. Bir annenin anne sayılması için biyolojik anne olması yetmez, seni bugüne kadar bakıp büyüten kişi annen zaten, kıymetini bil onun.

İnşallah sana ve kızına yardımcı olabilecek okurlarım çıkar. En azından okur dostlarım sayesinde tatlı kızının güzel giysilere ve oyuncaklara kısa zamanda kavuşacağına eminim. Sevgiler., öpüyorum her ikinizi de.

 

…………….

 

AYAKKABI YARDIMINDA BULUNMAK İSTİYORUM

 

 

Ayşecim merhaba,

 

Dünkü yazında “Minik kıza ayakkabı talebi” başlığı ile yazan bayanın küçük kızına 2 çift ayakkabı göndermek istiyorum.

Bir tanesi spor ayakkabı, diğeri de yazlık sandalet.

İkisi de kızımın küçülenleri, ama temiz kullanılmış.

 

Bayanın iletişim bilgilerini iletirsen çok memnun olurum.

 

Sevgilerimle.

Zuhal

 

NOT: Bu arada çok çok geçmiş olsun...

 

CEVAP: Sevgili Zuhal, iletişim bilgilerini ilettim. Harikasın. Öpüyorum sarılarak.

 

………….

 

32 NUMARA AYAKKABI

 

 

 

Merhaba Ayşe Hanım,

Kızı için 32 numara ayakkabı isteyen N. Hanım’a ayakkabıları nasıl gönderebilirim acaba?

Teşekkürler,

Ece  

 

CEVAP: Sevgili Ece, N’nin bilgilerini sana ilettim. Çok teşekkürler. İyi ki varsın.

 

………..

 

 

 

Ayşe Hanım,

Bugünkü yazınızdaki 8 yaşında kızı olan, epilepsi hastası, 5 sene önce eşinden ayrılmış bayana yardım etmek istiyorum.

 

Adımın kendisince bilinmemesi mümkün müdür? Yurt dışında olduğumdan bir miktar para havalesi yapmam mümkün eşya yardımındansa. Gazetede de adımın geçmesini istemiyorum. Çok teşekkür ederim.

 

CEVAP: Ben bilgileri sana ilettim, ancak adını belirtmeden banka havalesi vs nasıl yaparsın bilemiyorum. Benim isimsiz meleklerimdensin sen de, hepinizi çok seviyorum. Öpüyorum.

 

………………….

 

Merhaba Ayşe,

Her zamanki gibi bugün de güne yazılarınla başladım. Seni çooook seviyorum.

 

Elimden çok bir şey gelmez ama 8 yaşında kızı olan okurun var ya, ayakkabı ihtiyacı olan, N. rumuzlu; o okurunun kızına ayakkabı ve giyecek yardımı yapmak istiyorum.

 

Benim de 8 yaşında bir kızım var, eğer ayakkabı numarasını ve bedenini öğrenebilirsem, çok bir şey değil belki ama bir şeyler gönderebilirim sanırım. Sevgiyle kal.

 

Bihter

                                  

CEVAP: Sevgili Bihter herkes az bir şey verse zaten gardırobu bile almayacak hale gelecek. Onun için az diye düşünmeden herkes elinden geleni yapmalı. Ne demişler damlaya damlaya göl olur.

Bilgileri ilettim. Öpüyorum.

 

…………..

 

 Ayşe Hanım Günaydın,

8 yaşında kızı olan hanımın kızının kaç beden giydiğini ve adres bilgilerini öğrenebilirsem hemen kıyafet ve ayakkabı göndermek istiyorum. Acil yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Çok sevgiler.

 

Elif

 

CEVAP: Elifcim, bilgileri sana ilettim. Kendisiyle iletişime geçersen daha ayrıntılı bilgi edinebilirsin. Sevgiler.

 

…………

 

Ayşe selam,

 

Ben bugünkü yazında ikinci sırada çıkan yardım talebi için yazıyorum. “Yardıma İhtiyacım var” diye başlayan.  

 

N. rumuzlu kişi 8 yaşındaki kızı için ihtiyacı olduğunu soyluyor. İletişim bilgilerini bana ulaştırabilir misin? Elimden gelirse yardımcı olmak istiyorum.

 

Hepimizin birbirimize yardımcı olması lazım, maalesef bu dünyaya herkes eşit şartlarda gelmiyor. Buna aracılık ettiğin için çok teşekkürler, çok güzel bir amaca hizmet ediyorsun.

 

Sevgilerimle

 

Başak

 

CEVAP: Başakçım, ben sadece aracılık ediyorum, asıl işi sizler yapıyorsunuz. İyi ki varsınız. Harika bir iş yapıyoruz hep birlikte. İnşallah daha uzun süreler çok daha güzel hayırlara vesile olabiliriz. Bilgileri sana ilettim. Güzel haberlerinizi bekliyorum.

 

…………….

 

 

BEBEK İHTİYAÇLARI  

 

Ayşe hanım merhaba;

 

Yeni doğan Yağmur bebeğin beşik ihtiyacını karşılamak istiyorum ayrıca bebek için birkaç parça daha gönderim olacak,

 

Ayrıca yardıma ihtiyacı olanlara da özellikle çocuk için elimden geldiği kadar yardım etmek istiyorum.

 

Bu konu hakkında yardımınızı rica ederim.

 

Saygılarımla.

 

 

 Bilgilerimin gizli kalmasını rica ederim.

 

 

CEVAP: Sevgili isimsiz melek okurum iletişim bilgileriniz size ilettim. Bunun dışında gelecek yeni talepler konusunda da sizi ayrıca bilgilendireceğim. Desteğiniz için çok teşekkür ederim. Sevgiler.

 

İlgili yazı

 

CEZAEVİNDE DOĞACAK BEBEK

 

Merhaba. Ahmet Bey size bebekten bahsetmiş. Ben kısaca anlatayım.

 

Kastamonu İnebolu’da doktorluk yapıyorum, aynı zamanda cezaevinin hekimi de benim, haftada bir gün orada mahkûmlarla ilgileniyorum.

 

Ekim ayında cezaevine F. Z. adında bir mahkûm geldi. Gebeydi ama son adet tarihini bile bilmiyordu.

 

Kadın doğum uzmanına sevk ettim, kontrolleri yapıldı. Gebe sigara içiyordu, bundan vazgeçmesini sağladık.

 

Bu perşembe günü gittiğimde bebeğini sosyal hizmetlere vermek için dilekçe yazdığını öğrendim. Çok üzüldüm ama uzunca konuşamadım.

 

Bugün konuşmak için tekrar cezaevine gittim. Anne sütünün önemini anlattım ve anne olmakla ilgili birkaç şey daha.

 

Konuşmanın sonunda ağlayarak bebeğini vermekten vazgeçtiğini söyledi. Yeni bir dilekçe yazdı ve imzaladı (eski dilekçenin iptali için).

 

Maddi durumu iyi değil. İçeride ne kadar kalacağı kesinleşmedi henüz.

 

Ama bebek yanında kalacak, annenin ve bebeğin takiplerini ben yapacağım. Giysi ve bez ihtiyacı olacak. Doğum muhtemelen önümüzdeki hafta içi bir gün olacak. İlginiz için çok teşekkür ederim.

 

2.eposta;

 

Kusura bakmayın lütfen. Geciktim. Çünkü bebeğimiz bu sabah doğdu.

 

Annenin adı F. Z. cezaevine girmeden Ö. köyünde yaşıyormuş.

 

7 ve 9 yaşında iki çocuğu daha var, maddi imkânsızlıklar yüzünden çocukların babası ile nikâh bile yapmamışlar (babasının aylığını alabilmek için).

 

Ekim ayında İnebolu M Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu'na tutuklu olarak getirildi.

 

Davası hala devam ediyor. Geldiğinde gebeydi ancak son adet tarihini bilmiyordu. Hastaneye sevk ettim tetanos aşısı yapıldı, daha sonra uzman doktora Kastamonu'ya sevk ettim. Orda da ultrason ve genel kontrolleri yapıldı.

 

Herhangi bir sorunu yoktu. Gebelik takibini cezaevinde yaptım. Her perşembe tam gün hükümlü ve tutukluları muayene için cezaevinde oluyorum.

 

24 Şubat Perşembe günü gittiğimde gebenin durumunu sordum ve gardiyanlardan gebenin sosyal hizmetler müdürlüğüne dilekçe yazdığını, bebeğini doğduktan hemen sonra vermek istediğini öğrendim. Üzülmüştüm ve kızmıştım.

 

O yüzden perşembe günü uzunca konuşamadım. 25 Şubat Cuma günü tekrar cezaevine gittim. Gebeye anne sütünün önemini, ilk 6 ay anne sütü dışında -su dâhil- hiçbir şey önermediğimizi anlattım. Diğer çocuklarını emzirip emzirmediğini sordum, emzirdiğini söyledi. Bu bebeği bundan mahrum bırakmamasını istedim.

 

Sosyal hizmetlere verdiğinde çok pişman olabileceğini, sonrasının daha kötü olacağını anlattım. Durumunun olmadığını, bakamayacağını söyledi ama çok yumuşamıştı.

 

Sonunda vazgeçtiğini, bebeği vermek istemediğini belirten yeni bir dilekçe yazıp imzaladı.

 

Bu sabah sancısı başlamış, ambulansta suyu gelince Kastamonu yolundan geri dönmüş ambulans, İnebolu Devlet Hastanesi'nde bebek doğmuş.

 

Çok şiddetli yağmur var dün geceden beri, annesi bebeğin adını Yağmur koymuş.

 

Ben haber alır almaz hastaneye gittim. Nöbetçi infaz koruma memuru hanım birkaç giysi almış. Ben de bir şeyler aldım bebeğe ve anneye.

 

Bu gece hastanede olacaklar. Yarın ya da pazartesi cezaevine dönecekler. Şu an hastanede bir kadın gardiyan var yanında ve kapıda jandarmalar ama hastane ortamı gayet iyi, bebek de anne de çok rahat ve sağlıklı.

 

Ve en güzeli anne bana; “Hocam dün iyi ki dilekçeyi yazmışız” dedi.

 

 

Nihal Sevgi Aydın

 

CEVAP: Ben Bakanlık ile yarın görüşeceğim bu konuda. Sevgili okur dostlarımdan da hem anneye hem de bebeğine gerekli desteği vermelerini rica ediyorum. Bebek için özellikle çocuk bezi ve giysi desteği ilk etapta gerekli. Tabi ki cezaevi şartlarında minik bir bebeğe bakmak çok zor olmalı ancak anne sütü tabi ki çok önemli bu sebeple biz de elimizden gelen desteği vermeliyiz. Beşik, puset gibi ihtiyaçları da olacaktır.

 

Not: Yağmur bebeğin annesi bu yazımdan sonra Sayın Bakanla yaptığımız görüşmeler sonucu özgürlüğün kavuşmuştu.

………………………..

 

 GİYSİ TALEBİNE YANIT  

 

 

Ayşe Hanım Merhaba;

Aşağıdaki yazınız bir arkadaşım tarafından forward edildi.

Bankacı bayanlar olarak bize artık bedenen olmayan çoğu yeni takım elbiselerimizi ihtiyacı olan bayana göndermek istiyoruz.

İletişim bilgileri hususunda yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Çok mail alıyorsunuz biliyorum. 

Yardımlarınızı rica eder, iyi çalışmalar dilerim.

 

Simge

CEVAP: Cevapları birkaç gün içinde yollamaya çalışıyorum ancak bazen yoğunluk nedeniyle gecikebiliyor. Bilgileri size ilettim. Harikasınız.

 

İlgili yazı:

 

Ayşe Hanım merhaba;

Birkaç ay önce de size yazmıştım; kıyafet ve oyuncak talep etmiştim, sağolsunlar gönderdiler. O zamanlar eşim ile beraberdim.

İş arıyordum, amacım hem kariyerimde ilerlemek hem de eve katkıda bulunmak idi. Faydasızmış.

 

Öğrendim ki eşimin olduğu şehirde benim ne sevgim ne merhametim ne de vefam beş para etmezmiş; kafama vura vura öğretti çocuğumun babası.

Canı sağolsun.

Yaklaşık 1 ay önce eve geç gelmeler, mesajlar derken anlayıverdim bir kadın vardı; hep inkâr hep inkar…

 

Önceleri görmemezlikten geldim; ta ki 1 ay önce gece 2'de eve geldi ve eve gelinceye kadar telefonu meşgul çaldı; kapıyı açtım merak ettim, aradım saatlerdir telefonun meşguldü dedim.

 

Patlama anıymış.. Sıkıldım senden, seninle mutlu değilim dedi. Sustum. Ama içimde bir kabullenememe var ki sormayın bana.

 

Arsız edepsizce dedim ki “Tamam anladım, her insan sıkılabilir ama bizim bir evladımız var, en azından cümle kurabilseydi, en azından kendini ifade edebilseydi şu an ayrılmak için erken değil mi?” dedim.

 

“Doğanın kanunu büyüyecek” dedi. Seni çok seviyor sana tapıyor, sensiz geceleri çok zor uyuyor, arada uyanıyor “baba nerde, gelsin” diyor biliyorsun dedim, demagoji yapma dedi. Yutkundum.

 

Eşimle bulunduğumuz şehirde aktif olarak iş aramama rağmen bulamadım kader demek ki buldurmadı; sonra işte bu küçük şehirde bir iş buldum.

 

Aldım karşıma “bak” dedim, “beni görüşmeye çağırıyorlar gideyim mi?” dedim.

 

Senden ayrılayım da bedeli ne olursa olsun ödemeye hazırım dedi. Oğlumun doğum altınlarını sattım, oğlumu dedesigillere bıraktım onlara da durumu izah ettim, kabul etmekten başka ne gelir. Ben ailemin evine geri dönsem Ayşe Hanım bir sürü baskı, kimseye muhtaç olmak istemiyorum; kolumda bileziğim var çok şükür.

Eşimin bulunduğu şehirden 8 saatlik mesafeli bu küçük şehre geldim, 6 saat mülakata tabi tutuldum ve çok şükür işe alındım.

 

 

Aynı gün kreş buldum 350TL'ye küçük bir şehir olduğu için emlakçı da yok ve soğuk bir şehir.

 

4.5 saat kreş etrafında ev aradım, kimisi pahalı geldi, kimisi dulsun imalarında bulundu, kimisi bıyık süzüp yardımcı olmak istedi.

 

Eyvallah etmedim, pes etmedim bir gece daha bu küçük şehrin minik otogarında bir pansiyonda kaldım, kilidi bozuk bir otel odasında arkasına sandalye dayayıp uyumaya çalıştım.

 

Ertesi sabah ara ara derken yok bulamadım evi, bir an pes ettim, baktım her evin ışıkları yanmaya başlıyor, ben de evimi özledim dedim ama benim bir evim yok ki dedim yutkundum.

 

Oturdum bir kaldırıma 2 damla yaş süzülüverdi “şişşşşşt” dedim, “erkek gibi olacaksın yoksa bitersin, seni bitirirler, oysaki sen evladın için yaşamalısın hadi bakalım, gayret” dedim. Kalktım ve nihayet bir arka sokaktan 350 TL'ye bir ev buldum, ev sahibi çok iyi.

 

En çok istediğim şeyse korunaklı olmasıydı hırsıza, ite, uğursuza karşı. Çok şükür en üst kat. Evin içi bitik ama kreşe yakın ve güvenli bir ev bize yeter.

 

Aynı gün eşimin şehrine döndüm. Ertesi akşam eve geldi. “Biz” dedim “gidiyoruz.”

 

“Hayır” dedi, “senden ayrılacağım, seni sevmiyorum ama evladımdan ayrılamam” dedi, “hayatımda beraber olduğum bir kadın var evet, o bekâr bir kadın, onda huzur buluyorum” dedi aynı işyerine çalışıyorlarmış.

 

O kadın ona diyormuş ki çok düzgün adamsın ama tek kusurun var evlisin diyormuş; eşim de diyor ki bana o kaçıyor ben kovalıyorum ne sürprizler yapıyorum hoşuna da gidiyor ama anlıyorum ki gözlerinden evlisin diyor, boşan diyor o yüzden senden boşanacağım dedi.

 

Ben sana kızoğlankız geldim, senin yüzünden ailemi karşıma aldım ben bir tek seni sevdim şimdi sensiz ne yaparım beni hiç mi düşünmüyorsun diyemedim demedim. Ben mutlu olmak istiyorum dedi. Evladımız mutsuz olacak razı mısın diyemedim. Baktım ki eşim benden çoktan gitmiş.

Hemen ertesi sabah sarrafa gittim rahmetli babamdan yadigâr bir kolye, oğlumun künyesi ve bir kaç altını bozdum, nakliyeyi tuttum, hemen gelin dedim, eşyalarımızı topladım eşime de telefon açtım biz gidiyoruz anahtarın paspasın altında dedim. Harikasın dedi.

 

Sen benim bulunduğum şehirde kalmalısın buradan iş bulmalısın dedi evladımı her gün görmeliyim dedi. Kapattım telefonu. Eşyaları yükledim, tren garına geldim oğlumla 9 saat süren bir yolculuktan sonra gece 5'te bu şehre geldik. Kalacak yerimiz yok. Eşyalarımız daha yolda. Yeni evimize geldik ev buz gibi. Montumu çıkardım evladımı sardım göğsümde yatırdım kendim duvara yaslandım sabah oldu eşyalarım geldi. Şimdi bu evdeyim oğlumlayım oğlum bugün öksürmeye başladı hafif de ateş hastaneye gittim eşimin SSK'sı yokmuş.

 

Orada yaşadığım düş kırıklığı, cebimdeki para belli ama gene de aldım ilaçlarını 46 TL tuttu. Şimdi içerde uyuyor ben pazartesi günü işe başlayacağım.

 

Cep telefonum kapalı 2 gün önce arattım evladımı babasıyla konuşturdum ben konuşmadım susmak istiyorum. Eşimin şehrindeyken içimde öfke vardı tazminat davası açacağım diyordum o kadına da eşime de gene yaparım belli olmaz ama şu an öyle yalnızım ki.

Güçlenmem lazım. Camdan baktım az önce tam karşımda kalabalık bir aile var, terasta mangal yapıyorlar değmeyin keyfilerine. Yutkundum...

 

Tek isteğim evladım halası, amcası, dayısı teyzesi kalabalık bir ailede büyüsün nasip değilmiş. Biz hep yalnız kalacağız onunla bunu belledim.

 

Olsun bana sarılması yeter, anne seni seviyorum demesi yeter bana, yetinirim. Içimdeki ümitleri; aşkı sevgiyi her bir şeyi sakladım çeyiz sandığıma Ayşe Hanım. Taş gibiyim. Gözümden yaş akmıyor. Uyuşmuş gibiyim sadece ne oluyor sabahları uyanıyorum canım günaydın diyorum bu hep oluyor bende sonra bir tokat çarpıyor yüzüme kocan başkasını seviyor diyor. Yastığa sımsıkı sarılıyorum.

Ayşe Hanım; 400 TL ile geçinmeye çalışacağım geçineceğim; ama gelin görün ki işyerimi görseniz herkesin üstü başı pak bayanlar var çalışan. Görseniz ne güzel giyinmişler ben iş görüşmesine geldiğimde kısa kollu bir gömlekle geldim üstünde de hırkam vardı inanın dondum. Aa çok ince gelmişsiniz dediler hava durumuna bakmamışım dedim gülümseyerek. Benim isteğim 37 numara giyiyorum; 38-40 beden arası beden numaram; arkadaşların giymediği kıyafetler varsa bana gönderebilirler mi?

 

Işyeri kıyafeti olacak. Hani gömlek pantolon falan. Elbet ben de bir gün şu hayata karşı dimdik dururum da. Ben de ihtiyacı olanlara yardım ederim. Evladımın küçük gelen 5-6 kıyafeti var ihtiyaç sahiplerine şimdilik bunları gönderebilirim.

 

Temmuzda 3'e girecek evladım. İsteyen varsa göndereyim.

Böyle be Ayşe Hanım. Ayakta kalmak için işime dört elle sarılacağım ama biliyorsunuz iş hayatında üst baş da önemli hele ki müşteri temsilcisi iseniz.

Bir de son bir soru içimden atamıyorum işte. Şimdi diyecekler ne onursuz bir kadın ama öyleyim, öyle de olsam bu kadar olandan sonra hayat bize bir sihirli değnek değdirir de eşim de hatasını anlar da pişman olur da oğlum babasız büyümek zorunda kalmaz mı? Bize döner mi ne dersiniz arkadaşlar?

 

CEVAP: Sen gerçekten çok güçlü bir kadınsın, çocuğun da bu yüzden çok şanslı. Eminim okur dostlarım sana harika elbiseler ve ayakkabılar gönderecektir.

Bu arada Av. Merve Gürcan'a da danıştım son Yargıtay kararlarına göre hem eşine hem de onun sevgilisine tazminat davası açma hakkın varmış. 400TL ile de geçinmek zorunda değilmişsin, babası da çocuğuna en az senin kadar bakmak zorundaymış boşanma davası açacak mısın bilmiyorum ama boşanma davası açmadan da nafaka davası açabilirmişsin. Hiç durma hemen nafaka talep et. Avukat tutacak durumun yoksa bulunduğun şehirdeki barodan adli yardım isteyebilirmişsin. merve@mervegurcan.av.tr  adresinden de yardım alabilirsin dilekçe konusunda.

 

…………………

OKUL ÖNCESİ KİTAP TALEBİNDE BULUNAN BAYAN İÇİN

 

 

Ayşe Hanım merhaba,

 

Bir gün burada birilerine yardım edebilecek oluşum aklıma gelmezdi, eğer elimden bir şey gelecekse çok sevinirim.

 

Küçük bebeği için kitap talebinde bulunan annenin çocuğu için işini bırakmak zorunda kalışını ve bu ihtiyacını sizlerden talep etmesini biraz kızarak da olsa saygıyla karşılıyorum.

 

Benim de 6 yaşında bir oğlum var bu yıl anaokuluna başlıyor, maddi imkânsızlıklar yüzünden çalışmak zorunda kalışım onu manevi yönden çok zor şartlarda büyütmeme neden oldu.

 

Oğlumun okul öncesi kitaplarını topladık ve verecek ihtiyacı olan birilerini arıyorduk. Bayanın istediği gibi midir bilemiyorum ama yeni destekler gelene kadar bir süre faydalı olur diye düşünüyorum. Bana bir telefon numarası ve adres iletebilirseniz hemen yarın gönderebilirim.

 

Benim bilgilerimi de kendisine iletebilirsiniz, aşağıda kartvizitim de mevcut.  Ama ismimi yayınlamazsanız çok memnun olurum.

 

Başarılarınızın devamını diliyorum. Sesiniz ve yardımlarınızın daha nice ihtiyaç sahiplerine ulaşabilmesi temennisiyle.

 

Sevgiyle kalın.

 

 CEVAP: Herkesin şartları farklı, o yüzden sebepleri bilmeden yargılamak da çok doğru değil. Bilgileri ilettim size. Teşekkürler. Oğlunuzu da öperim.

 

………………

 

 

 

BORÇLAR

 

Ayşe Hanım;

Kendim için hayatta yazmak aklıma gelmezdi. Bankadan kredi çekmiştik ve maaşımızla öderiz diye şimdi de ödemekte çok zorlanıyoruz ev kira çocuk var. Elden aldığımız borçlar var.

 

Şu an çok acil 1.000 liraya ihtiyacımız var. İnanın borç ödeyeceğiz diye evimize dahi eşya almamıştık sadece güvendiğimiz insanlardan kazık yedik ve onların borcunu ödeyebilmek için kredi çektik.

 

Şu an çok zor durumdayız eşim gece gündüz çalışıyor ama kira, elden borçlar, banka, çocuk yetmiyor bir türlü.

 

Umarım bir okurunuz elimizden tutar çok ihtiyacım olmasa asla yazmazdım. Lütfen biri beni duysun. Çok zor durumda olmasaydık istemezdim.

Yasemin

 

CEVAP: Sevgili Yasemin, epostanı yayınlıyorum. Allah herkese ödeme kolaylığı versin. İnşallah çabucak çözülür sorunlarınız.

Yazarın Tüm Yazıları