Ömür boyu ceza

Güncelleme Tarihi:

Ömür boyu ceza
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2003 02:02

İngiltere Futbol Federasyonu, 2 Nisan'daki Türkiye maçında sahaya giren taraftarlarını ömür boyu futbol karşılaşmalarından men ediyor. Türkiye'deki karşılaşmaya da İngiliz seyirci getirilmeyecek.

İngiltere Futbol Federasyonu, 2 Nisan'da Sunderland kentinde oynanan İngiltere-Türkiye maçında sahaya inen taraftarları ömür boyu maçlardan men edecek. İngiliz Federasyonu, her iki golden sonra sahaya inen ve Türkler'e karşı sözlü ırkçı saldırılarda bulunan holiganların Premier Lig maçlarından da yasaklanması için çalışmalara başladı.

Bu gelişme İngiliz basınında geniş yer bulurken, The Mirror gazetesi federasyonun ömür boyu yasak kararını destekleyerek, ‘‘Irkçılık kanserini yenmek için onlara kilit vurun’’ başlığını attı. Guardian gazetesi de, ‘Federasyon, futbolun çirkin yüzünü değiştirmek için taraftarları engelliyor’ manşetini attığı haberinde şu görüşleri savundu: ‘‘Federasyon yıllardır herkesin bildiği bir gerçeği dün kabullendi. İngiliz Milli Takımı'nın en büyük destekçileri, çoğunlukla bela arayan, genç, beyaz, ırkçı azınlık.’’ İngiliz Federasyonu ayrıca Türkiye'deki rövanş maçında olay çıkmasını önlemek için İstanbul'a seyirci götürmeme kararı alacak.

Para cezası

Bu arada UEFA Disiplin Komitesi, Türkiye-İngiltere maçında çıkan olaylar nedeniyle İngiltere Futbol Federasyonu'na yalnızca para cezası verdi. Spor kamuoyunun beklediği 1 maçlık seyircisiz oynama cezasını uygun görmeyen komite, İngiltere'ye 150 bin İsviçre Frankı cezası vermeyi kararlaştırdı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!