Ömer Aşık ve Semih Erden de idmanda

Güncelleme Tarihi:

Ömer Aşık ve Semih Erden de idmanda
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2011 00:00

(A) Milli Basketbol Takımı, 2011 Avrupa Şampiyonası'nın hazırlıklarının üçüncü etabı olan İstanbul kampına, yaptığı antrenmanla başladı.

İtalya'nın Bormio kentinde yaptığı 14 günlük ikinci etap kampını tamamlayarak, dün İstanbul'a dönün milliler, ara vermeden Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yaptığı antrenmanla hazırlıklarını sürdürdü.

Barış Ermiş, Cenk Akyol, Semih Erden, Ömer Aşık, Doğuş Balbay, İzzet Türkyılmaz, Enes Kanter, Furkan Aldemir, Sertaç Şanlı ve Dusan Cantekin, antrenmanın ilk yarım saatinde Başantrenör Orhun Ene ve antrenör Alaeddin Yakan gözetiminde hücum düzenleri çalıştı.

Sonrasında diğer oyuncuların da katılımıyla iki gruba ayrılan (A) millilerde, kısa oyuncular Ene yönetiminde dripling, turnike ve şut çalışırken, uzun oyuncular ise Yakan idaresinde post hareketleri üzerinde durdu.

Kondisyoner Ozan Şirikçi gözetimindeki esneme, kondisyon ve koordinasyon hareketleri yapan “12 Dev Adam”, daha sonra 3 gruba ayrılıp, çift potada 5'e 5 çalışırken, Ömer Aşık ile Semih Erden ise kalan bölümde özel program dahilinde antrenman yaptı.

Yaklaşık 2.5 saat süren idman, koşular, esneme hareketleri ve şut çalışmalarıyla tamamlandı.

Antrenmana sakatlığı bulunan Kerem Gönlüm ve geçirdiği apandisit ameliyatının ardından iyileşme dönemi devam eden Sinan Güler katılmadı.

Bu arada, antrenmanı Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Turgay Demirel, TBF Yönetim Kurulu üyeleri Hüsnü Karagözoğlu, Şükrü Tara ve Ahmet Nuri Tan'ın yanı sıra (A) Milli Takım Menajeri Harun Erdenay ile Milli Takımlar İdari Menajeri Barbaros Akkaş da izledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!