Ölümsüz Tanrı’nın sesi

Telefondaki ses yumuşak ama ifadeleri katı: ‘J.Z. Knight’ı görmek istemişsiniz. Pazar günü St. Andrew Kilisesi’nde semineri var. 150 dolar ödeyerek katılabilirsiniz.’

Duraklıyorum bir an: ‘Görmek değil röportaj için konuşmak istiyorum. Gazeteciyim.’

Kararlı bir tonla yanıt veriyor: ‘Röportaj yapmadan önce J.Z.’nin okulunda sekiz günlük bir kursa katılmanız lazım, Washington’da.’

Washington, ülkenin batı yakasında. Uçakla altı saat. Oysa bu kez J.Z. yakında, New York’ta. Yıllar önce benzeri başvurumda da aynı koşul öne sürülmüştü. Kurs birkaç bin doların üstündeydi.

*

J.Z. (gerçek adı Judith Darlene Hampton), Amerikan safdilliğinin tipik bir örneği. Sarışın, mavi gözlü, alımlı bu kadın, 20 yıla yakın Washington’da Ramtha’nın Aydınlanma Okulu’nda kurslar veriyor. Temel kursun adı: Hayatınızın sekiz gününde, inanılmazı inanılır yapmak.

Amerika’da varlıklı işadamları, sosyete kadınları, Linda Evans ve Shirley MacLaine gibi Hollywood ünlüleriyle Türkiye dahil 26 ülkede 60 şehirde binlerce müridi var. Peki nedir bu Ramtha? J.Z. anlatıyor:

‘9 Şubat 1977’de, evimin mutfağında yemek yaparken Ramtha aniden karşımda belirdi. Aktör Yul Brynner’a benziyordu. Göçüp giden Lemuria adlı kıtada, 35 bin yıl önce yaşadığını söyleyen Ramtha, seni zincirlerinden kurtarmaya geldim, dedi. Ramtha, ruhumu bedenimden aldı, ışık hızıyla bir tünelden geçtik. İnanılmaz güzellikte bir yere geldik. Orada doğum, ölüm, yeniden dünyaya gelmeyi öğrendim. Uzun zaman devam etti bu, tünelden bin kere geçtim, anlatımı güç tecrübeler yaşadım.’

*

J.Z.’nin anlattıkları, bilimkurgu filmi gibi. 1978’de ilk kez, Ramtha’nın kendisiyle temasını açıkladığında basın, lise mezunu kadının iddialarını ciddiye almadı. Ama 1985’te, TV’de Merv Griffin’in çok izlenen programınında yaptığı şov ile bir gecede şöhrete ulaştı.

J.Z., programda transa geçip Ramtha’nın ruhunu konuşturdu. J.Z.’nin ağzından, boğuk bir erkek sesinin, anlaşılmaz bir lisanda söylediklerini milyonlarca kişi gibi ben de izledim. Transtan çıkıp, eski kimliğine döndükten sonra J.Z., Ramtha’yı ’Ölümsüz Tanrı’, ’Usta Hoca’ diye niteledi.

J.Z., zengin müritlerinin bağışlarıyla, Washington Eyaleti’nde dağ yamacında satın aldığı uçsuz bucaksız çiftlikte inşa ettirdiği Fransız şatosu stilinde bir malikaneye yerleşti. Burada açtığı Ramtha’nın Aydınlanma Okulu’na müritleri akın etmeye başladı. Okulda, Ramtha’nın felsefeleri dört grupta öğretiliyor:

1) Sen Tanrı’sın.

2) Bilinmezi bilinir yapmak.

3) Doğa gerçeğini yaratan bilinç ve enerji.

4) Kendi kendini nasıl yenersin.

*

J.Z., öğrenci ve müritlerine, Ramtha’nın öğretilerinin; eski Mısır’ın akil adamlarında, Sokrat’ın ruhun ölümsüzlüğü düşüncesinde, Eflatun’un kainat görüşünde, Mikelanj ve Leonardo da Vinci’nin sanat yapıtlarında, Uzakdoğu filozoflarında rastlandığını söylüyor.

Ramtha ile temaslarında, Ramtha’nın ona; Tanrı’nın Kuantum fiziğiyle tanımı, ölümden sonra hayat, ruhun özü, kainatın sırları, bilinç ve enerji hakkında da bilgiler verdiğini nakleden J.Z., internet sitesinde sahtekarlık suçlamalarına karşı kendisini şöyle savunuyor: ‘1996’da nörolog, psikolog, sosyolog ve dini liderlerden oluşan 12 uzman, modern teknoloji ve cihazlardan yararlanıp J.Z. Knight’ın Ramtha ile temaslarını her kademede izlemeye aldılar. Sonunda bilinçli yalancılık, şizofreni ve çokkimlikli zihin bozukluğuna rastlanmadığını bildirdiler.’

Gene de inanılması güç bu Ramtha hikayesi.

*

J.Z. Knight milyonerleri kıskandıran bir yaşam sürdürüyor. Bilinen beş evlilik geçmiş başından. Aşırı sigara tiryakisi. Son sevgilisi bir öğrencisi. Müritlerine, felsefesini yaymak için Ramtha’nın yerkürede yalnızca kendi vücudunu kullandığını söylüyor.

1992’de Judith Ravell adında Berlinli bir kadının, ’Ramtha benimle de temas kurdu’ demesi üzerine, J.Z. mahkemeye başvurdu. Üç yıl süren dava sonunda Avusturya Yüksek Mahkemesi,Ramtha sadece J.Z. Knight kanalıyla felsefesini insanlara ulaştırıyor’ şeklinde hüküm verdi.
Yazarın Tüm Yazıları