"Ölümsüz kahramanlar" anısına şiir albümü

Güncelleme Tarihi:

Ölümsüz kahramanlar anısına şiir albümü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2015 14:18

- Türk Dünyası Vakfı ve Çanakkale Valiliği, Çanakkale Zaferi'nin 100. yılında bu savaşlarda şehit düşenleri yad etmek için şiir albümü hazırlığına başladı - Yapımcılığını "İstanbul Sineması"nın üstlendiği albüm, Hüseyin Avni Danyal, Orhan Kılıç, Uğur Arslan gibi pek çok ünlü sanatçının okuyacağı şiirlerden oluşacak - Çanakkale hakkında yazılmış efsanevi şiirlerin yanı sıra şehitlerin siperlerde yazdığı mektuplardan birkaçı da çalışmada yer alacak

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR (AA) - SİNAN BALCIKOCA - Türk Dünyası Vakfı ve Çanakkale Valiliği iş birliğiyle Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı anısına "ölümsüz kahramanlar"a ithafen Türkiye'nin önde gelen sanatçılarının seslendirdiği şiir albümü hazırlanıyor.

Proje danışmanlığını Murat Dereli'nin, yapımcılığını "İstanbul Sineması"nın, format ve prodüktörlüğünü Benjamin Kaya'nın üstlendiği "Çanakkale 100. Yıl Şiir Albümü"nün beste ve sanat yönetmenliğini ise Sevgi Keskin yapıyor.

Çanakkale hakkında yazılmış efsanevi şiirlerin yanı sıra ölümsüz kahramanların siperlerde yazdığı mektuplardan birkaçı da albümde yer alıyor. Albümde ayrıca Çanakkale Türküsü de günümüze modernize edilerek sanatçı Orhan Hakalmaz tarafından seslendirilecek.

Hüseyin Avni Danyal, Orhan Kılıç, Uğur Arslan, Gökhan Alkan, Saruhan Hünel, Hazım Körmükçü, Volkan Keskin, Ahmet Yenilmez, Tansel Karaduman gibi sanatçıların da katkı sağlayacağı albümde, alışılagelmiş müziklerin yerine aynı hem Anadolu hem Batıya özgü tınıları içeren özgün eserler yazıldı.

Haberin Devamı

Eser düzenlemelerinde Deniz Aras Sipahi, Umut Saruhan Özgüler, Cem Öget gibi aranjörlerin görev aldığı albüm, yaklaşık 70 kişinin çalışmasıyla oluşacak.

- "2015, Çanakkale'nin yılı olacak"

Türk Dünyası Vakfının mütevelli heyetinde yer alan Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, AA muhabirine, bu yıl Çanakkale Savaşları'nın 100. yılı dolayısıyla anma törenleri yapılacağını söyledi.

Çanakkale'ye, savaşlar nedeniyle pek çok ülkeden insanların geldiğini ifade eden Tuna, şöyle konuştu:

"Milletimizin birliğinin, beraberliğinin, geçmişinin geleceğinin teminatı olan Çanakkalemizi tekrar yad etmek için elimizde çok önemli bir fırsat var. Çanakkale, milletimizin millet olmasında ve kıyamete kadar da bizim birlik ve beraberliğimizde önemli bir yeri olan değerimizdir. Orada yatan yüz binlerin hepsi aynı milletin evlatlarıdır. 144 askerlik şubesinden gelen askerlerimiz orada savaşıp şehit ya da gazi oldu. Bize düşen de onlara onlara olan borcumuzu yerine getirmek, ülkemizi her alanda ileriye götürmek, dünya barışı için gayret göstermektir."

Haberin Devamı

Tuna, Çanakkale Valiliği ve Türk Dünyası Vakfı iş birliğiyle şiir albümü hazırlandığını dile getirdi.

Albüme çok değerli sanatçıların emek vereceğini aktaran Tuna, "Amacımız, kendimizi dünyaya anlatmak için, medeniyetimizin barış ve huzur medeniyeti olduğunu dünyaya göstermek için herkese bir çağrıda bulunmak. Dünya liderlerinin geleceği bu büyük buluşmada bu fırsatı iyi değerlendirmek lazım. 2015, Çanakkale'nin yılı olacak. Çanakkale'nin 100. yılına yakışır şekilde etkinlikler yapalım. 'Birlik ve beraberliğimize sahip çıkalım' diye bu çağrıyı yapıyoruz" ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!